Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:20 12.07.25 
Взаимопомощ
   >> Правопис
*Кратък преглед

Тема Датските и бабешките хранинови  
Автор KиpoАдминистратор ( )
Публикувано14.04.11 22:42

Май съм един от малкото, които се дразни от агресивно завземащото телевизиите и радиата овче "а" вместо "е". Преди години беше само една русолява говорителка с овчи поглед по Канала, сега е масово. Преди дни слушах някакво дебилно предаване по радио тип "разтревожени бг мами" за цинк, кадмий, олово и прочее идиотии в детски и бебешки храни. Да вземем да го направим норма направо даге.

Насилници грабят царството небесно. Насилници към своите греховни пожелания.

Тема Re: Датските и бабешките хранинови [re: Kиpo]  
Автор npubem (:-)
Публикувано15.04.11 11:01

Ако темата е за забележки по произношението на ТВ-говорителите,
ще трябва да се закачат линкове може би.
На мен напоследък ми се набиват "бомбаНдировките в Либия".
Всъщност като се разгледах в нета, се изненадах - то така се и

!

Опит е името, с което хората наричат грешките си. О.Уайлд

Тема Re: Датските и бабешките хранинови [re: npubem]  
Автор Cтpинa 3лaтa ()
Публикувано15.04.11 17:19

Отгоре на всичко във въпросния линк и фамилията на пресаташето е написана различно.

Тема Re: Датските и бабешките хранинови [re: npubem]  
Автор ive got enough ()
Публикувано28.04.11 23:42

Много нови неща ще има да научаваме още! Мислиш си, че в училище сме учили правилния правопис??? Каквото било - било. Вече никакви общи правила не важат, всеки си има негови си.

Тема Re: Датските и бабешките хранинови [re: ive got enough]  
Автор ket1234 (много добър чов)
Публикувано07.06.11 00:26

Една дама, която безкрайно уважавам, бивш Министър на Външните работи, ме дразни ужасно с точно този изказ.
На всичкото отгоре е и филолог.
Ето това не го разбирам, а е писала стихове!

Тема Re: Датските и бабешките хранинови [re: Kиpo]  
Автор Mиpa_M (мацка)
Публикувано14.06.11 13:01

Не знам колко сте, обаче преди доста години бях чела, че един бг писател (сравнително известен, Емил Манов, починал в началото на 80-те) се изказва по същия начин като теб по същия въпрос. Направи ми впечатление, защото дотогава не ми беше правило впечатление.

Аз пък никак не харесвам прекаленото стесняване на гласните (А без ударение да се превръща в Ъ, по-конкретно) - така говори например Добрина Чешмеджиева по БНТ.
Така си могат хората, така си говорят. Теб ако те поправят, нали няма да ти е хубаво?

Тема Re: Датските и бабешките хранинови [re: Mиpa_M]  
Автор KиpoАдминистратор ( )
Публикувано15.06.11 09:55

Може и да ми е хубаво, зависи за какво ме поправят и къде... ми се намира поправящата.

По темата: говоря за наистина грозни, крайни случаи! Съвсем честно, около 10 секунди се чудех какъв е проблемът с датските(внесени от Дания?) храни. Женското говедо го произнасяше точно както съм го написал: тежките метали в датските и бабешките храни. Честно казано, мен може да ми стане хубаво или лошо, ако ме поправят, но това си е мой проблем, щото нямам претенции да бъда радиоводещ.

Жените нямат право да вземат своите деца и да ги възпитават в небрежност към Божия Закон!

Тема Re: Датските и бабешките храни [re: npubem]  
Автор УниКалната (Заядница)
Публикувано16.01.12 20:27

Не думай!!! Проверих на пет места - САМО на едното има и двете форми - и с Н, и с Р. навсякъде другаде си е "бомбаРдировка"...

...Уникална е, нали?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.