|
Тема
|
Датските и бабешките храни
|
|
Автор |
Kиpo ( ) |
Публикувано | 14.04.11 22:42 |
|
Май съм един от малкото, които се дразни от агресивно завземащото телевизиите и радиата овче "а" вместо "е". Преди години беше само една русолява говорителка с овчи поглед по Канала, сега е масово. Преди дни слушах някакво дебилно предаване по радио тип "разтревожени бг мами" за цинк, кадмий, олово и прочее идиотии в детски и бебешки храни. Да вземем да го направим норма направо даге.
Насилници грабят царството небесно. Насилници към своите греховни пожелания.
| |
Тема
|
Re: Датските и бабешките храни
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
npubem (:-) |
Публикувано | 15.04.11 11:01 |
|
Ако темата е за забележки по произношението на ТВ-говорителите,
ще трябва да се закачат линкове може би.
На мен напоследък ми се набиват "бомбаНдировките в Либия".
Всъщност като се разгледах в нета, се изненадах - то така се и !
Опит е името, с което хората наричат грешките си. О.Уайлд
| |
|
Отгоре на всичко във въпросния линк и фамилията на пресаташето е написана различно.
| |
|
Много нови неща ще има да научаваме още! Мислиш си, че в училище сме учили правилния правопис??? Каквото било - било. Вече никакви общи правила не важат, всеки си има негови си.
| |
|
Една дама, която безкрайно уважавам, бивш Министър на Външните работи, ме дразни ужасно с точно този изказ.
На всичкото отгоре е и филолог.
Ето това не го разбирам, а е писала стихове!
| |
Тема
|
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
Mиpa_M (мацка) |
Публикувано | 14.06.11 13:01 |
|
Не знам колко сте, обаче преди доста години бях чела, че един бг писател (сравнително известен, Емил Манов, починал в началото на 80-те) се изказва по същия начин като теб по същия въпрос. Направи ми впечатление, защото дотогава не ми беше правило впечатление.
Аз пък никак не харесвам прекаленото стесняване на гласните (А без ударение да се превръща в Ъ, по-конкретно) - така говори например Добрина Чешмеджиева по БНТ.
Така си могат хората, така си говорят. Теб ако те поправят, нали няма да ти е хубаво?
| |
Тема
|
[re: Mиpa_M]
|
|
Автор |
Kиpo ( ) |
Публикувано | 15.06.11 09:55 |
|
Може и да ми е хубаво, зависи за какво ме поправят и къде... ми се намира поправящата.
По темата: говоря за наистина грозни, крайни случаи! Съвсем честно, около 10 секунди се чудех какъв е проблемът с датските(внесени от Дания?) храни. Женското говедо го произнасяше точно както съм го написал: тежките метали в датските и бабешките храни. Честно казано, мен може да ми стане хубаво или лошо, ако ме поправят, но това си е мой проблем, щото нямам претенции да бъда радиоводещ.
Жените нямат право да вземат своите деца и да ги възпитават в небрежност към Божия Закон!
| |
Тема
|
[re: npubem]
|
|
Автор |
УниКалната (Заядница) |
Публикувано | 16.01.12 20:27 |
|
Не думай!!! Проверих на пет места - САМО на едното има и двете форми - и с Н, и с Р. навсякъде другаде си е "бомбаРдировка"...
...Уникална е, нали?
| |
|
|
|
|