|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Сънищата- свързани ли са с подсъзнанието ни?
|
|
Автор |
Juli () |
Публикувано | 31.08.99 11:51 |
|
Много често ми се случва да сънувам неща, които по- късно ми се случват. Дали това е моето подсъзнание или просто случайност?
Как мислите?
Juli
| |
Тема
|
[re: Juli]
|
|
Автор |
SpiceR () |
Публикувано | 31.08.99 12:44 |
|
AZ IMAM INFORMACIQ,CHE IMA EDIN SPECIALEN CHAS OT CHOWESHKIQ SYM.KAKWOTO SYNUWASH,SE SBYDWA.NO NEZNAM DALI TOWA E WQRNO.
| |
Тема
|
[re: SpiceR]
|
|
Автор |
*Пчеличка* () |
Публикувано | 31.08.99 13:18 |
|
Tam e rabotata, che tezi neshta ne sa dokazani, no moje da syshtestvuva takova neshto togava do kato mozyka e v opredelena zona na pokoi.
No ne mojesh da znaesh tova v kolko chasa se sluchva
V mozyka stavat iskliuchitelni neshta.
*Пчеличка*
| |
|
Zdrasti Juli
Razbira se che te sa svyrzani
ne samo s podsyznanieto, no i do opredelena stepen i sys syznanieto :o)
Az sym na 20 godini i sym nabliudavala sebe si i nai veche synishtata si i ustanovqvam ne samo po sebe si, no i po okolnite, kolko stranno neshto e mozykyt.
Shte se opitam na kratko da ti obqsnq neshto.
Kogato mozyka e v pokoi, (kogato spim)
nie ne go natovarvame s izlishni emocii i togava toi si raboti sam,
razglejda razlichni neshta i situacii v koito sme izpadali v budno systoqnie prez denq ili noshta.
Obiknovenno synuvame neshta koito iskame da se sluchat, neshta koito iskame da stanat, no ne uspqvame po edin ili drug nachin da gi postignem,
togava po vreme na syn i na pokoi, mozyka sam ni pokazva negoviq pravilen nachin za postigane na tezi neshta.
Horata kazvat:
"az ne pomnq synishtata si"
Tova ne e pravilno.
Vsichki si gi spomnqme.
No ne se seshtame.
I ako vi e pravilo vpechatlenie, ako naprimer ste v kompaniq s mnogo hora, koito govorqt za razlichni neshta, idva moment v koito si kazvame;
"A, tozi razgovor sym go chuval nqkyde"
ili "Tazi tema za koqto govorqt ostanalite sym q diskutiral v synishtata si"
Ili Vyrvim po nqkakva ulica, koqto imame chuvstvo, che sme q vijdali v synq si harakterna s tabelite, dyrvetata ili prosto kanala dolu kydeto se sticha vodata.
Makar i po neq da ne sme minavali ot 10 godini. Vizualiziraneto si ostava syshtoto i nishto ne se e promenilo.
Vsichki neshta koito sme vijdali v budno syznanie, se zapametqvat v podsyznanieto, kydeto se syhranqvat i po vreme na syn izkachat neshta za koito ne sme se seshtali ot godini.
Sluchvalo li vi se e ?
Naistina stranno neshto e chovekyt.
*Пчеличка*
| |
|
Здравей!
Много ми е приятно, че всички ние се интересуваме от толкова интересни неща!
И аз съм чувала някои неща, които ще се опитам да ви предам.
Учените казват, че съня се дели на 2 вида:
1. дълъг, 2.кратък
Най- интересното е, че краткият сън започва от момента, в който заспиш- до 12.00 часа. При този сън организма и мозъка почиват най- добре. Казват още, че този сън е най- важен за жизнените функции на организма.Следователно ни препоръчват да си лягаме по- рано.
Краткият сън е този след 12.00. При този сън мозъка продължава мисловният процес, като непрекъснато прехвърля мисли и действия, извъншени през миналия ден.
А за тези ситуации за които пишеш, ми се случват много често. Почти всеки ден откривам ситуации, които съм видяла вече.
Да ти кажа честно, не мога да преценя дали съм видяла всичко това в съня си.
Само виждам в ежедневието си мознати думи, места, дори и физиономии=
Juli.
| |
|
Moje bi si prava :o)
razkaji mi i drugi neshta :o)
*Пчеличка*
| |
|
Сънищата са прекрасно нещо...;-)))) Наистина, няма човек, който поне веднъж в живота си да не е сънувал.....Едни сънуват кошмари, други приятни сънища.....Обикновено те са свързани с изживявания, със събития - минали, настоящи или бъдещи...., но са свързани много тясно с личността....И на мен се е случвало да попадам в странни ситуации - познати фрази, събития, лица.....И знам, че това наистина съм го сънувал....Съзнанието и подсъзнанието са пряко свързани помежду си......а и което е още по-странно и със съзнанието и на други хора - нещо като телепатия.....На мен ми се случи съвсем скоро......Сънищата са приемани от хората като нещо нереално ...., просто като сън, като спомен за филм..Но това е грешно...Не е задължително това, което сте сънували да се сбъдне, но поне дава някаква надежда (ако си спомняте съня), или поне в определена ситуация ви идва като гръм от ясно небе решение или нещо, което ви се струва, че е такова....То обикновено идва подсъзнателно....Но понякога може и да подведе....(като при мен)...
Прекалено много се доверих на сънищата си и останах разочарован....Но може би причината си бях аз.....
боже, какви щуротии наговорих...
чао засега.....
| |
Тема
|
[re: SpiceR]
|
|
Автор |
ДяВоЛчЕтО () |
Публикувано | 31.08.99 21:20 |
|
определено сънищата са свързани с подсъзнанието..затова,в зависимост от
психическото си настроение,човек сънува даден сън...чрез тълкуване на съня,един психо-аналитик може да ти постави напълно професионална диагноза!
всичко което става с човека е свързано с подсъзнанието..с неговото несъзнавано
| |
Тема
|
Сънищата
[re: Juli]
|
|
Автор |
Hyena () |
Публикувано | 01.09.99 00:33 |
|
Сънищата - такива каквито са!
Сънищата са една доста интересна част от човека, пряко свързана с неговата почивка. Съня е съзнателен и подсъзнателен.
Двете категорий са тясно свързани. Съзнателният сън е породен от веше изживяване през деня или вечерта, неусъщатвена идея, мерак. Това поражда у човека вътрешно изживяване на даденото събитие. Резултатът от него е убилното изпотяване, лекия стрес след кошмар и други странични ефекти. Споменът за съня не е задължителен. Той винаги може да възникне пред вас отново, стига да срещнете позната дума, или нещо свързано със съня. По този начин ние си спомняме за съня. Подсъзнателния сън вече е свързан със други фактори, като емоционалност на индивида, стресов фактор и психологичната му нагласа, която от своя страна е пряко свързана със неговия начин на мислене и заложен морал. Съществува и още един фактор - проницателноста. Нея всеки я има, но в различна степен. По време на сън тя е засилена и ние предчувстваме и предвиждаме случки, думи теми.... Просто когато се случи ние получаваме ключа, с негова помощ се сещаме за съня и затова ни се струва познато.
Съня още го водят и като биохимичен процес. Но това е вече биологичното обяснение. Истината е малко в страни от биологията и нормалната наука.
Съня може да се приеме като предупреждение от бъдещето, а закодираната му форма е повод за размисъл и равносметка. Талкуването му е интересната част.
| |
Тема
|
Сънищата- Juli
[re: Hyena]
|
|
Автор |
Juli () |
Публикувано | 01.09.99 09:57 |
|
Сънят е нещо изключително!
Подсъзнателно човек може да стигне до недостижимото.
В съня мечтите се сбъдват и изглеждат съвсем реални!
Сънят е пряко свързан с емоционалното състояние на човека. Когато той е щастлив, сънищата му са прекрасни, а когато той е в депресия или емоционален стрес, сънят му е неспокоен.
Точно това доказва, че сънят е свързан както с подсъзнанието, така и със съзнанието на човека.
Как мислите, дали съновниците разгадават скритият смисъл на сънищата?
Очаквам Вашите отговори!
Juli
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|