Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:05 14.07.25 
Религия и мистика
   >> Съновник
*Кратък преглед

Тема пророчески сънища  
Автор nameOO1 ()
Публикувано07.03.09 19:21

Пророчески сънища, има ли ли сте и какви?
Какво мислите за тях?

Тема Re: пророчески сънищанови [re: nameOO1]  
Автор nonetheless (ветеран)
Публикувано07.03.09 20:45

Мисля за тях че са пророчески сънища

Един път сънувах нещо, което ми се сбъдна през денят след като се събудих. А веднъж ми се случиха поредица от неща, което имах като сън още като дете преди около 15 г. и още го помня.

Автор PHOENlX (безсмъртен)
Публикувано07.03.09 22:07

При мен, каквото и да сънувам, все обратното става.

(изключвам сънищата които носят послание и трябва да се разтълкуват).
Пр.: Ако сънувам, че печеля много пари, обезателно ще се набутам нещо много здраво...

Автор lila_va ()
Публикувано09.03.09 10:27

Имам позната, която веднъж сънува такъв сън и беше наистина впечатляващо за мен. Нямаше да й повярвам, най-вероятно, ако не ми го беше разказала предварително. И все пак - чисто съвпадение.

Тема Re: пророчески сънищанови [re: lila_va]  
Автор GlF (непознат )
Публикувано18.03.09 11:27

Хлъц.Аз пък мисля че пророческите сънища не са просто съвпадение.Имат си чисто научно обяснение самоче учените все още се опитват да го разгадаят,но немогат.

Който му е интересно може да прочете тази тема:

http://forums.wsphere.com/index.php?showtopic=193

Тук има дадени разни теории затова как се получава.

Който го мързи да прочете цялата тема може да прочете поне последното мнение,което съм го написал аз.

Ето го и него:

[quote name='GIF' date='Mar 1 2009, 11:58 AM' post='270258']
Вчера пак гледах по Дискавъри епизод от поредицата "Човешкото тяло-съвършенната машина".Епизодите са нови и поне досега ги даваха всяка Събота от 12:00 вечерта.Всеки епизод разглеждат различни неща от човешкото тяло.Вчера беше наред мозъка.Минаха през различни неща свързани с мозъка и накрая се спряха на спане,сънуване,осъзнати сънища и така.Разгледаха съня в три фази като РЕМ(мисля че така се казваше)беше третата фаза.Казаха че в общи линии може да се погледне че първата фаза е подготовка за втората,а втората за третата.Първата фаза повечето функции и органи се изключвали,а тялото се блокирало през гръбначният стълб и се парализира.Мозъчните вълни въпреки всички спрени функции били почти еднакви по активност с тези в будно състояние.През втората фаза активността на вълните леко се забавяла,но и през двете фази били предвидими и равномерни.През третата фаза РЕМ(когато и сънуваме),която траела 5-6 минути всички части на мозъка ставали особено активни и вълните били много по неравномерни и непредсказуеми.Мозъкът имал нужда от постъпването на 2 пъти повече кръв в него отколкото има нужда в будно състояние.Освен че активността ставала супер голяма,ставало и още нещо.По същото време напълно се изключвал предният участък на мозъка,който отговаря за логиката и логическото мислене.Давало се път на творческото мислене и на идеите без да се застъпват с никакви логики и логични мисления.Казаха че по това време на съня са дошли идеи,които в будно състояние са дали началото на много открития.И казаха че ако овладеем осъзнатото сънуване може да си отговаряме на някои въпроси на които в будно състояние нямаме отговор.Дадоха вероятен пример с един художник.Иска да нарисува картина,но незнае каква.Сънува се в дадена стая.Осъзнава че сънува,но се овладява и не се събужда.Отива в другата стая след като вече може да контролира съня си и вижда на стената закачена картината,която да нарисува.Остава му само да се събуди и да я нарисува.Това би могло да ни помогне да си отговорим на много житейски въпроси,които ни вълнуват.

Но аз като се замисля щом се изключва частта,която отговаря за логиката и логическото мислене няма ли след като успеем да контролираме съня да я включим и след встъпването на логиката в съня всичко да тръгне по съвсем различен начин сходен с будното състояние и вълните ни да намалеят?Всъщност може би няма ,но при едно условие.Ако успеем освен да контролираме сънищата си и да успеем да се научим и още нещо,което да използваме в сънищата си.Че в сънищата няма логика и логическо мислене и каквито и да е било други научни закони,защото те са както каза по Дискавъри,съвсем нов свят,в който законите и науките,които познаваме в будно състояние просто не важат.

И накрая завършиха като казаха че в последно време са се захванали доста активно да изучават функциите на мозъка.Били научили вече доста за него,но това,което знаели засега не било и една минимална част от всички функции и възможности,които притежавал нашият мозък.

Автор naki (Company PC Guy)
Публикувано29.03.09 22:59

Команден промпт. Пиша dir.
Дава ми Свободно място: 5,3 ПЕТАбайта.
И това ще стане, но няма да е скоро.

Тема Re: пророчески сънищанови [re: naki]  
Автор oня ()
Публикувано05.05.09 21:46

И аз сънувах един подобен, кампутърен.

WWW конзола, пиша аз:

www:> erase /s /f *.*
The operation will erase all websites and sub websites from [www].
Continue [y/Y]?
^C

www:>

Добре, че трескаво ударих един Ctrl-C.

Тема Re: пророчески сънищанови [re: PHOENlX]  
Автор izit (изследовател)
Публикувано11.06.09 19:16

PHOENIX, да...

Има четири вида сънища, според моите наблюдения:

1. Обърнати или огледални, с противоположно значение, за които споменаваш.
2. Символични(като напремер, че бременна жена е - бреме,проблем)
3. Пророчески сънища или картини/поглед от/в бъдещето.
4. Поглед в миналото
а) картини/моменти от минали животи
б) картини от миналото, в този живот (които са плод на мозъчната памет и по-точно на големия мозък, и нямат абсолютно никаква стойност)

*Ошо нарича последните "мозъчно бръщолевене"

!...Времето е Ограниченото Лице на БезВремиетО...!purple]

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.