|
Тема
|
Една нощ в страната на сънищата
|
|
Автор | Cияйнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.08.01 05:27 |
|
Здравейте!
Дали сънува и как сънува човек не е толкова важно, освен ако съня му не се е сбъднал или не го е изплащил до такава степен че да се събуди и години след това да го помни и това което е видял или усетил.
На мен са се слечвали и двете :)))
Моля за ВАШАТА ПОМОЩ за тълкуването на един сън, ако някой се наеме с това.
По принцип моя живот е стресов - нося по три дини под една мишница, така че съня ми не е бил свързан с някакви страхове или фантазии - доста земен човек съм.
Та така в съня ми е зима, много студено, суха зима с малко сняг, вървя през полето по някакъв коларски път. Пишейки ви това отново усещам колко силно и точно виждах и усещах всичко...Студен вятър, но не силен, небето потъмняло от облаци, равнина е , аз вървя напред. Стигам до кръстопът и на една бубуна виждам жена облечена в черна тога от прост и стар вълнен плат с качулка на главата.
Жената е заета с нещо, тя седи на земята, взима нещо, оглежда го и го слага на една страна. Приблизавам се към нея тя ме забелязва и виждам едно куче - нещо като пекинез, кротко и добро да идва към мен, върти опашка, аз го вземам на ръце и изведнъж виждам, че то е с празни очни кухини, че е просто само фасада и въпреди това е живо, веднага го пуснах. Старицата се изкикоти и изведнъж престана със заниманието си, което инстинктивно усещах че за нея е много важно. Не виждах лицето и опитваше се да ми каже нещо не исках да я слушам започнах да отстъпвам назад и изведнъж различих се седи върху кости, много стари човешки кости и подрежда черепите...(не съм виждала никога подобно нещо, но след тоя сън се поинтересувах - да това бяха кости на 200-300години) Отстъпвах назад и съзнавах, че това е самата СМЪРТ, както я рисуват, но не съвсем, тя като видя реакцията ми само махна ядосано с ръка, все едно съм пропуснала нещо важно, което е искала да ми покаже или каже.
За съжаление тук вече се събудих с вик, никога не съм се будила толкова ужасена.
Не ме е страх просто бях ужасена - не знам....
| |
|
Защо се страхуваш? Това е интересно! Аз бих разглеждала кучето дъълго с интерес! А как слушам хората насън... компенсирам целия си инат наяве! 
| |
Тема
|
Re: Една нощ в страната на сънищата
[re: Cияйнa]
|
|
Автор |
Hищoтo ( т.е. Всичко) |
Публикувано | 20.08.01 20:29 |
|
Ето една идея за размисъл.
Може да ти се наложи да вземеш решение, за което ще трябва да се откажеш от нещо старо. На тебе ще те дойде като гръм от ядна небе.
По-добре върве напред и не се спирай. Света в който се намираш не е много уютен, само че това ще го осъзнауш изведнъш. Дори няма да искаш да повярваш. Ще ти покажата и доказателдство (кучето), но ти няма да го приемеш за вярно. Не е лесно да се погледне истината в очите. Понякога боли. Този кръстопът рано или късно ще го преминеш. От тебе зависи кога и на каква цена.
"Right now there is only one way, our way or the high way!"
Съсредоточи се върху основното чувство, то ще ти подскаже закакво точно се отнася това. Другото са нюанси. Каза, че ти е студено това какво ти говори. Каза, че е зима ??? Само дето не си чула това коета са ти казали.
"Някои хора не знаят, че са умрели. Те виждат само това, което искат да видят." - цитат от филма "Шесто чувство" препоръчвам ти го.
Без страх и всичко ще премине. Ако трабва затоври си очите, но продължавай да вървиш (по-добре е с отворени). Всичко е направено за нас и наше забавление. Само дето няко е много му се връзват.

Без Страх и Тъмнина, с Любов и Светлина.
| |
|
мисля че имам такова, но не бих искал да бързам. Засега само бих попитал дали си имала някакъв интерес към източното православие или към някаква протестантска църква. Питам, защото тълкуванието ми има връзка с тези неща.
Темата е стара, но ако се появиш, може да дискутираме и да споделя тълкуванието си в дълбочина.
Защото за мене да живея е Христос, а да умра, придобивка
| |
Тема
|
Re: Тълкувание...
[re: Vallentin]
|
|
Публикувано | 13.09.01 23:20 |
|
Защото за мене да живея е Христос, а да умра, придобивка .... за първи път чувам това...разбирам и се покрива с житейската ми нагласа - за съжаление.
По принцип съм винаги весел и открит човек , но живота за мен винаги е бил битка, така съм настроена.
Благодаря ви за тълкуванията.
Относно религията - изт. православие, но се интересувам и от ост. религии и не уважавам църквата, по скоро вярвам във някаква форма на Висш разум или по точно на Вселенска хармония.
Чао за сега
| |
|
Влязох в този форум просто от интерес, някак си по вътрешна подбуда се насочих точно към тази тема и видах, че съня не е дошъл от празни човешки занимания, но има духовен произход, ето защо дръзнах да го тълкувам:
Та така в съня ми е зима, много студено, суха зима с малко сняг
Това представлява твоя живот Сияйна, суха студена зима, където дори самия въздух хапе, а сърцето се свива от самота и ужас. Такъв е живота в света на хората които живеят без Бога. Такъв беше и моя преди на Го срещна.
вървя през полето по някакъв коларски път....Студен вятър, но не силен, небето потъмняло от облаци, равнина е , аз вървя напред
човек се опитва да преодолее трудностите, да намери своя път своето място, да намери изход, топлина и слънце от зимата която бушува в сърцето му. Небето е тъмно, покрито с облаци, защото знанието на хората е помрачено от лъжличи учения, философии и религии, които прикриват слънцето на Истината за да не огрее и стопли сърцата им.
Стигам до кръстопът
това е място на решение. Всеки макар и лутайки се без Светлината и без Бога, все пак се налага да взима решения, които оказват съдбоносно влияние върху останалата част от живота му.
виждам жена облечена в черна тога от прост и стар вълнен плат с качулка на главата.
според разбирането което имам тази жена означава РЕЛИГИЯ, тя е облечена в черно, което свидетелства за грях и смърт, религиозността е определено плод на греха и на погибелта, нейни съюзници са лицемерието и неискреността.
Вълнените дрехи свидетелстват за плътско, егоистично, себично поведение, защото вълната произвежда пот най-лесно, а потта мирише лошо, както миришат лошо злите и егоистични човешки дела.
Приблизавам се към нея тя ме забелязва и виждам едно куче - нещо като пекинез, кротко и добро да идва към мен, върти опашка, аз го вземам на ръце и изведнъж виждам, че то е с празни очни кухини, че е просто само фасада и въпреди това е живо, веднага го пуснах
кучето това е лъжеучението на религията. Религиозността носи винаги някакво учение със себе си, то има вид на нещо хубаво и добро, но това е само фасадата му, зад нея стои празнотата на измамената душа и безнадежността на очакващия го погибел.
Старицата се изкикоти и изведнъж престана със заниманието си, което инстинктивно усещах че за нея е много важно. Не виждах лицето и опитваше се да ми каже нещо не исках да я слушам започнах да отстъпвам назад и изведнъж различих се седи върху кости, много стари човешки кости и подрежда черепите...(
В тълкувание на това само бих цитирал един пасаж от Библията:
Горко вам книжници и фарисеи, лицемери! защото приличате на варосани гробници, които отвън се виждат хубави, а отвътре са пълни с мъртвешки кости и с всякаква нечистота.
Матей 23:27
Религията винаги е много заета да се занимава съ поддържане на лицемерието, което е сигурният път към погибелта, на практика човек отдал се на религиоано лицемерие винаги съдбата му е една - вътрешния му човек да се превърне в купчина мъртвешки кости.
Ето защо те попитах Сияйна, да не би да имаш някакво влечение към православната или други религии. Това е предупреждение да стоиш на страна от тези неща. Защото ако не ги избегнеш и ти ще станеш част от купчината мъртвешки кости в лоното на старицата.
Може би ще те учиди факта, че аз хем говоря против религията, хем говоря за Бога и цитирам Библията, но това е защото вярата и религията винаги са били две корено различни неща, винаги вярата е носила живот, а религията смърт.
Но стига толкова за сега, ако считаш тълкуванието ми за резонно може още да поговорим.
|
Re: Ето тълкуванието
[re: Vallentin]
|
|
Публикувано | 31.10.01 08:51 |
|
Тълкованието ти е .....МЪДРО
Не намирам по подходяща дума, по скоро кучето беше единственото по земно и топло нещо с цялата ситуация, аз бях сигурна че е едно добро... жестоко осакатено от някой, от старицата по скоро.....
Иначе житейската ми философия се доближава до твоята, но си прав търся същността и смисъла, не го намирам обаче за сега.......
Май не само аз!!!!
Отново благодаря
и чао :)))))
| |
Тема
|
Re: Една нощ в страната на сънищата
|
|
Автор |
hose (dao) |
Публикувано | 31.10.01 19:54 |
|
бахти тълкуванията има тука........
то не е религея...Матей...цитати.......
не ги прочетох признавам си , не издържах........
според мен нещата са п-прости..
но трябва да ги разбереш сама:)
надали някой ще ти каже правилното нещо:)
| |
Тема
|
След 5г. размисли и страсти
|
|
Публикувано | 01.08.06 15:44 |
|
Вече след натрупани 5г. допълнителен житейски опит мога само да ти кажа, че май си бил прав... имам по-различно отношение към православното христянство и въобще към религията. Сетих се че съм била 94-95г. в Слово за Живот, където бях ужасена от промиването на мозъци от хора с мощно биополе. бялото братство са забавни, но пък книгите на Дънов са задължително четиво за всеки!
Срещнах един екстрасенс, той ми обясни някои от необичайните ми усещания и тревоги.
| |
|
|
|
|