Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:42 13.07.25 
Автомобили
   >> Suzuki
Всички теми * *Кратък преглед

Тема Сузуки Игнис 4х4 - парят предни джанти и не вървинови  
Автор Sensation Blue (член)
Публикувано20.11.08 17:50

Здравейте баща ми онзи ден взе едно Сузуки Игнис 4х4 - 2005 година, доста на далавера... е блъскано е но уж добре е оправено.
Днес обаче забелязал че по баира не може да го качи и почти спряла ... джантите отпред като спрял парели и миришело на феродо. От друга страна няма голяма инерция. Той си мислеше че е заради това че е 4х4.
Предполагаме че е от спирачните цилиндърчета... но ако затягат така зверски та почти да спира защо не е постоянно а само от време на време? Всъщност при малко по дълго каране.... Може ли да е друго по сериозно нещо?

Тема Re: Сузуки Игнис 4х4 - парят предни джанти и не вървинови [re: Sensation Blue]  
Автор Koфтият (ентусиаст)
Публикувано21.11.08 06:12

Може. И вие трябва да отидете на механик. За сега нямате добри спирачки и сте на преразход гориво. Колата е пипана от аджамия преди да я купите. Това е цялата случка. Идете на механик.

Тема май проблема е в ABS??? Moже линови [re: Koфтият]  
Автор Sensation Blue (член)
Публикувано21.11.08 15:31

Oказа се че макар и майстора да каза първо, че е от маркуча за спирачната течност, после видял че не е това и всичко по самите спирачки е наред.
Както казах колата е удряна и като цяло не върви много добре.
Мислех че проблема е от ESP - електронна стабилизираща система, но се оказа че това дето го има на таблото не е ЕSP а EPS - еlectronic power steering - т.е. серво на волана.
Щом не е от самите спирачни системи - няма клеясване, маркучите са ок, заключавам че може и да е от комп'търа и датчиците на ABS-a.
А може и самия компютър да е шашнат, защото освен всички тези неща като се пусне по инерция и на скорост и на нулева не пада разходомера под 4,1, което е странно...
Като цяло колата върви зор и спира сама като се пусне по лек наклон след малко каране...
:(

Редактирано от Sensation Blue на 21.11.08 21:06.

Тема Re: май проблема е в ABS??? Moже линови [re: Sensation Blue]  
Публикувано23.11.08 22:56

Дефектът не е където го търсите с майстора ти. Виж кой размер са гайките на спирачната помпа към сервоусивателя, подготви се с подходящ инструмент, иди на пътна проба, вкарай колата във състояние на дефект........спри, слез, отхлаби гайките на помпата само два оборота и ми кажи какво се получава. Ако си спрял на равно - колата ще стои сякаш е на скорост и с опъната ръчна. Като отпуснеш две резби и помпата да отлепи 1-2 мм от сервото - ще трябва да си в състояние да подместиш колата с едната ръка.

?????

Тема Re: май проблема е в ABS??? Moже ли [re: Sensation Blue]  
Публикувано06.12.08 12:43

.....................You are welcome ...!

Тема Re: май проблема е в ABS??? Moже линови [re: Koфтият]  
АвторШдшд (Нерегистриран)
Публикувано26.08.09 16:04

Имам игнис 2004-та и на мен разхода ми е 4.1 надолу така, че споко

Всички теми**Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.