|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
ТОП 3 УНИВЕРСИТЕТИ В БЪЛГАРИЯ!
|
|
Автор |
ALEX_D_GREAT (===> VELIK) |
Публикувано | 21.08.06 20:37 |
|
1. Американския Университет в Благоевград.
2. Софийския УНиверситет.
3. Симеоново.
Вие сте !
Редактирано от snobar на 03.09.06 10:26.
| |
|
топ 3 хубаво ама според какво ги класираш?
най-лесно изкласване, наи-лесно влизане, най-малка такса.... тъ в тоя дух, да беше уточнил.
Бъгавият Дир....
Свети електрон и неговите протони
| |
Тема
|
Re: ТОП 3 УНИВЕРСИТЕТИ В БЪЛГАРИЯ!
[re: ALEX_D_GREAT]
|
|
Автор | мoни (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.09.06 21:20 |
|
1.ЮЗУ - "Югозападният университет "Неофит Рилски"- Благоевград е акредитиран институционално от НАОА към Министерския съвет на Република България на 09.03.2006 г. за срок от 6 години, оценка "много добра". - цитат от
www.minedu.government.bg / линк акредитирани висши училища в България /,
http://www.swu.bg/
| |
Тема
|
|
|
Автор | NightBreed (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.09.06 22:28 |
|
AUBG на първо място друг път. Това може и да е било вярно преди 8-9 години, когато даваха големи стипендии и там учеха наистина умни и интелигентни българи, изкарали много високи резултати на изпитите - с по-малко от 1300-1350 на SAT I не можеха да те приемат. Сега там учат предимно чужденци и по-заможни българи, които могат да си платят таксата. А и от тази година университета е на самофинансиране, което според мен е достатъчно красноречиво за това колко е паднало нивото на обучение в последните години. Пък що се отнася до бизнес специалности - International University по-нищо не му отстъпва, даже бих казал, че британската система, по която се преподава там, е доста по-добра.
А и това Симеоново на трето място не го разбирам. Симеоново, Медицинска Академия, УАСГ и т.н. са висши учебни заведения, където могат да се учат малко на брой специалности с тясна насоченост. Няма как да се сравняват с университети като СУ, НБУ и т.н., по-скоро с отделни факултети...
| |
Тема
|
|
|
Автор | _bmd (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.09.06 23:45 |
|
t.3 Simeonovo
podgotvete vyprosite korektno za da ima diskusia........
ako se porazrovite nazad chte vidite che ima dosta na tazi tema i vsichki se obedinqvat da ima razraoteni PREDVARITELNO kriterii za sravnenie i chak togava klasaciii
| |
Тема
|
[re: _bmd]
|
|
Автор |
Mишoнa (охлювченце) |
Публикувано | 05.09.06 12:29 |
|
Според някакво проучване, което четох в интернет има само 3 български университета, които влизат в някаква американска класация - от общо 3000 ВУЗ-а СУ беше на 1200 и някое място, а Американския и ТУ (за него не съм сигурна дали беше той) са на 2000 и някое място.... Вие решете кой е най-престижния...
Помогни си сам, за да ти помогне и Господ...
| |
Тема
|
[re: Mишoнa]
|
|
Автор |
snobar (Fuckers League) |
Публикувано | 05.09.06 18:40 |
|
Това американците как са класирали дадени университети (вкл. български), какво общо има с мнението на българите и въпроса, който е задал автора на темата???
Това, че американците са класира на 1200 място СУ, означавали, че като класиран първи (имам предвид най-предна позиция спрямо българските) български университет в тяхното изследване, и аз съм длъжен да го сложа на топ мястото в БГ?????????
Аман от недомислени изказвания!
...no problema mañana
| |
Тема
|
[re: snobar]
|
|
Автор |
Mишoнa (охлювченце) |
Публикувано | 07.09.06 11:16 |
|
Че кой е казал да го слагаш някъде? Нали искате мнения, а аз ви давам факти. Това да не е някаква национална класация - това е просто един форум з мнения, не се излагай. Айде сега като си от някой друг университет не се комплексирай и не си го изкарвай на мен... Американската класация има значение, защото сума ти българи натам отиват да учат и работят. И след време ако направят оценяване по точки на ВУЗ-овете бая университети ще отекат...
Това са факти и в случая нито моето, нито твоето мнение ще промени нещо...
И между другото аз съм съгласна с тази класация и това вече е мнение.
Помогни си сам, за да ти помогне и Господ...Редактирано от Mишoнa на 07.09.06 11:17.
| |
Тема
|
[re: Mишoнa]
|
|
Автор |
snobar (Fuckers League) |
Публикувано | 07.09.06 19:55 |
|
За какво са ти факти!?!?! Иска се все пак лично мнение, друг въпрос е, ако се влияеш и нямаш собствено такова (както си пролича). Ще ти дам много прост пример, пък дано ме разбереш:
Ако ти кажат: класирай три топ бг красавици, ти какво ще направиш - ще търсиш американски проучвания за да ги класираш ли??
Помисли отново! ....особено преди да дадеш определени класификации - относно мен или който и да е...
...no problema mañana
Редактирано от snobar на 07.09.06 20:01.
| |
Тема
|
[re: snobar]
|
|
Автор |
Mишoнa (охлювченце) |
Публикувано | 08.09.06 10:52 |
|
Ти пак не ме разбра. Аз исках да кажа, че според мен СУ е на 1 място, а след него са Американският и УНСС (не непременно в този ред). И подкрепих мнението си с факти. Аз винаги съм ги класирала така (само че включвах и Музикалната академия, но тя не е точно университет, защото е профилирана), а това изследване само даказа моята теза. А изследването е важно, защото не е без значение кои български университети са признати по света - ако утре отида в САЩ например (където в момента най-често ходят българите) ще ме интересува живо дали ще ми признаят висшето образование. А това в някаква степен обуславя дали един ВУЗ е добър, нали?
Помогни си сам, за да ти помогне и Господ...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|