Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:19 02.01.26 
Непрофесионални
   >> Студенти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Лаптоп за всеки български ученик и студент?нови  
Авторdivedi (Нерегистриран)
Публикувано14.04.07 19:48

Аз не разбирам защо България не инвестира в образователни технологии като "The Children's Machine", евтини лаптопи за ученици и студенти. Европейските фондове могат да се използват за подобна идея, не само за строеж на магистрали.

По много критерии България е по-близо до Африка, Индия и Бразилия, отколкото до Западна Европа. Нужни са радикални мерки.

Български политици, подкрепете финансово и организационно този проект и ще попаднете в бъдещите учебници по история!

The Children's Machine
"The Children's Machine, also known as XO-1 and previously as the $100 Laptop, is a proposed inexpensive laptop computer intended to be distributed to children around the world, especially to those in developing countries, to provide them with access to knowledge and modern forms of education. The laptop is being developed by the One Laptop per Child (OLPC) trade association. OLPC is a U.S. based, non-profit organization created by faculty members of the MIT Media Lab to design, manufacture, and distribute the laptops."

TEDTalks: Nicholas Negroponte

Дискусия:

Тема Re: Лаптоп за всеки български ученик и студент?нови [re: divedi]  
Авторguitarist_ (Нерегистриран)
Публикувано14.04.07 21:39

Я можеш ли да ми кажеш, аджаба, поне 2 причини да дават лаптопове на студентите ;) Тва е най-смехотворното нещо, което съм чувал.

Вярно, то в днешно време е гъзария да се играе CS мрежа на лекции

Тема Бахти глупостта!!!нови [re: divedi]  
АвторA-7 (Нерегистриран)
Публикувано27.04.07 14:57

За къв к.р му е на студента по икономика или по психология (да не говрим за медицина) лаптоп? Ако му трябва за писане на курсови работи, то и за под 100 $ може да си купи компютър на старо барабар с монитор, мишка и клавиатура. Машинката ще върви с Уиндоус 98 без проблеми. Аз моята дипломна работа през 1999 г. година я писах на компютър XT 8088 (ако това ви говори изобщо нещо), справих се много добре и ми писаха отличен.
Айде сектир, тъпи политически агитации, сега правителството да осигурява евтини лаптопи на студентите, та да цъкат игри на лекциите. По-добре да вземат да спрат строителството в Студентски град, щото на луди станахме.

Тема готина идеянови [re: A-7]  
Авторkristi (Нерегистриран)
Публикувано28.04.07 09:31

Това с лаптопите е една много хубава идея, но едва ли за мащабите на България ще бъде реализирана /поне скоро не/. Имам колега със собствен РС ходи на лекции и е много по лесно да си записва на компа, отколкото на ръка.

КОйто може, ГО МОЖЕ

Тема Re: готина идеянови [re: kristi]  
АвторBGR (Нерегистриран)
Публикувано02.05.07 00:25

Идеята за лаптопа е супер, аз самия имам лаптоп и доста ми помага за лекциите, а в университети като НБУ, където има почти навсякаде Wireless Inet е направо супер.

Тема Re: готина идеянови [re: BGR]  
АвторAham (Нерегистриран)
Публикувано24.05.07 14:23

Тема Re: Бахти глупостта!!!нови [re: A-7]  
АвторKrivko (Нерегистриран)
Публикувано25.07.07 18:17

ами да,бахти глупостта!Защо му е на Бг студента лаптоп?А защо му е и телефон?И защо са ни коли и други технически подобрения?Нали може да си живеем по дърветата??

В европа това е практика,докога ще мислим и живеем със закъснение?Много е полезно,много.Като имаш и интернет достъп 2+2= 4 просто е...имаш СТРАшНО много информация под носа си.Лекций те може да си ги сваляш от нета ,няма нужда да си губиш времето по аудитории и незнам какво си.ЮТвоя пост само издава глупост и задълбочена при това ГлОпуст

Тема Re: Бахти глупостта!!!нови [re: A-7]  
Автор zvetenze (Нежно и ухайно)
Публикувано26.07.07 15:06

Мдаааммм, толкова много съжалявам че повече хора не разсъждават като тебе! Ако имаше повече такива като тебе, все още нямаше да сме се научили да работим въобще на компютър, щяхме преимуществено да си вървим пеша, защото и прадедите ни не са използвали автомобили и нямаше да има никакво развитие в нашето общество, поради твърде силната логика която си вкарал. Защо по дяволите да уча в университет като баба ми навремето не е изкарала висше образование и пак се е изхранила жената, при това и щастлива е била! Ааааа глезотии разни! Пу пу срамота!!!

You can shine for me!Somebody has to shine for me.It's difficult not to shine for me!

Тема Re: Лаптоп за всеки български ученик и студент? [re: divedi]  
Автор:) (Нерегистриран)
Публикувано09.08.07 09:10

children's machine още се разработва, мисля.

Тема Re: Бахти глупостта!!! [re: Krivko]  
Автор:) (Нерегистриран)
Публикувано09.08.07 09:14

оставете го човеко бе!

не виждате ли - той само искаше да се надуе, че знае, какво е хт8088, пък видите ли, ние простите - не.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.