Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:10 17.07.25 
Непрофесионални
   >> Студенти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема НБУнови  
Авторkaндидaт (Нерегистриран)
Публикувано07.07.04 20:22

Моля, тези които са кандидатствали през някоя от миналите години във Визуални изкуства (Графичен дизайн или Анимационно кино) или пък в Компютърни тенологии (Комп. графика и анимация) и знаят колко е бил най-ниския бал за прием за редовни студенти след последното класиране, да даде инфо. Имам предвид, че макс. брой точки може да бъде 1000, което се образува от сбора на точките от ТОП-а + оценките от матурата(респ. от дипломата) + оценките от специалните изпити, съответно в съотношение 50:10:40. Какви са шансовете при резултат ок.600-650? Или поне кажете, ако знаете, с колко точки най-малко на ТОП-а (понеже този изпит ме притеснява) са били приемани в тези специалности. 10х

Тема Re: НБУнови [re: kaндидaт]  
Автор Nyut (daydreamer)
Публикувано08.07.04 03:53

Това са баловете на всички специалности след първо класиране миналата година. За другото се съмнявам някой да може да ти даде информация, защото такава не се изнася.
Успех

Тема Re: Nyutнови [re: Nyut]  
Авторkandidat (Нерегистриран)
Публикувано09.07.04 10:14

благодаря ти ! Даденият мин. бал, предполагам е мин. бал, с който приемат след първото класиране, а някой знае ли, с колко пада след последното класиране?

Тема Re: НБУнови [re: Nyut]  
АвторДpyr (Нерегистриран)
Публикувано09.07.04 15:12

Това добре!!!!!А знае6 ли колко са били приети в тез специалности?Въобщте някой може ли да отговори не6то пове4е?????Има ли за тез специалности вариант за курсисти(слу6атели или каквито се нари4ат там)?винаги ли има?с какъв най-нисък бал?и колко 4ове4ета приемат?Мерси

Тема Re: НБУнови [re: Дpyr]  
Автор Nyut (daydreamer)
Публикувано09.07.04 21:07

Както вече споменах, такава информация е много трудно достъпна (да не кажа съвсем недостъпна). Може да се обадите на директора на съответната програма и да попитате - току-виж ви отговорили... По принцип курсисти (май) приемат във всички специалности, но мин. бал си е много относителен. За конкретните специалности не пада много след първо класиране, защото са сред най-търсените и тези, които са приети, рядко се отказват (най-малкото са държали специализиран изпит освен ТОП-а, което говори, че точно това са искали да учат).

Публикувано12.07.04 10:00

Благодаря още веднъж! Явно наистина в тези специалности нивото е много високо, повече отколкото в другите!??? Е-х, това няма да ме откаже! Напротив амбицира ме, а и, все пак до следващия ТОП имам още време, да налея нещо повече в главата си!Надявам се да успея!

Автор Nyut (daydreamer)
Публикувано13.07.04 01:29

Не подценявай и специализираните изпити - не всичко е ТОП
Успех

Публикувано15.07.04 09:22

Благодаря ти за инфото и съвета!Имам предвид факта, че трябва да се мине и през специализирани изпити и те дават 40% от бала, но те не ме плашат(там ми е силата).Все пак мерси, че ми напомняш, както и за пожеланията! А ти нещо от тези ли програми учиш, коя година-може ли да споделиш личните си впечатления от системата, от програмата, от преподавателите.Бъди откровен/-а, кажи положителните и отрицателни страни!Извинявай за това, че задавам такива въпроси, дано не ти е неприятно.10х

Автор Nyut (daydreamer)
Публикувано15.07.04 11:26

Аз кандидатствах миналата година (затова и имам баловете от тогава) и уча приложна лингвистика. Много съм доволна от специалността си, преподавателският състав е на ниво, обучението (поне езиковото, за останалите нищо не мога да кажа) е доста интензивно, което на мен много ми допада; въобще мога да изпиша купища суперлативи за университета, просто защото действително съм впечатлена.

За отрицателни страни... В момента просто не се сещам за нещо конкретно. Също така не за първи път съм студентка и мога да кажа, че имам и база за сравнение :)

От друга страна доста мои колеги може би няма да се съгласят с мен - ежедневно слушам какви ли не нападки по адрес на този или онзи преподавател, опашките пред отдел Студенти, опашките в кафето и т.н. - все несериозни неща от хора, които едва ли са дошли за да научат нещо и си търсят виновник за това, че през сесията всичко излиза наяве :)) С това искам да кажа, че ако знаеш защо си в този университет, едва ли ще останеш разочарован ;)

За съжаление нямам поглед върху специалностите, към които си се насочил и не мога да ти кажа нищо конкретно за тях.

Ако имаш още въпроси, потърси ме на ICQ - ще се радвам да помогна с каквото мога :)

Авторkaндидaтka (Нерегистриран)
Публикувано28.07.04 17:59

Може ли някой да ми разшифрова процентите на резултатите на ТОП ТЕСТА в НБУ.Какво означава 86% с по нисък резултат на изпита.?Имам ли шанс?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.