Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:07 30.11.25 
Непрофесионални
   >> Студенти
*Кратък преглед

Тема НЕ ХОДЕТЕ ВЪВ ВТУ !!нови  
АвторBъзмyтeн (Нерегистриран)
Публикувано07.06.04 17:42

Привет на всички! Точно преди броени минути се връщам от изпит по икономически теории. Може би е по-правилно да започна от самото начало за да стане ясно на всички какви абсурди стават в този университет. И така - изпитът е под формата на тест, където се заграждат само верните отговори. Публична тайна е, че въпросите на теста са същите като тези отзад в учебника. Както можем да се досетим всички от нас имаха верните отговори. На целия курс посочените отговори бяха 1:1, но накрая така стана, че едни имаха 6, други 5, а трети 4. НЕ СТАВА ЯСНО КРИТЕРИЯ, ПО КОИТО СЕ ОЦЕНЯВА. Знаеше се, че евентуално оценката, на този, който не е посещавал лекции че бъде по-ниска. Признавам, че съм ходил само веднъж за цял семестър. Но имам колеги, които видяха преподавателя на изпита за първи път, а имат 6. Аз имам 4. Защо така никой не може да ти каже. Съгласен съм, че тези, които не ходят редовно трябва да си платят за това, но нека това да е за всички, а не само за този, който "опере пешкира". Просто съм потресен. Не ми е за това, че имам 4, но въпроса тук е принципен. Същата работа се получи и по дисциплината "Стопанска история". Всичко съм написал, при това подробно и убедително, но ИМАХ 2 !!!. Разбира се, че не бях единствен. Кажете ми къде го има това нещо ? Що за образование е това ? Далеч с това не се изчерпва темата за мизерията във ВТУ. Мога да напиша още много. И моля ви, не си мислете, че това е поредния студентски фолклор, че се оправдавам и т.н. Това е реалността. Никой не те пита какво искаш, какво си написал и колко време си учил. Пишат ти това, което си искат.
Бягайте надалеч от България, защото очевидно, че нещата не отиват на добре. Знам, че не всеки има финансовата възможност за това, но повярвайте - струва си, ако си цените времето. Ако решите да стоите да учите тук, то мога да ви кажа, че ще си загубите времето и пак нищо няма да научите, защото всеки гледа да отбие номера. Нямам какво да кажа повече.

Тема Re: НЕ ХОДЕТЕ ВЪВ ВТУ !!нови [re: Bъзмyтeн]  
Автор BSG ()
Публикувано07.06.04 22:57

Айдеееее, всички заминаваме, тук оправия няма.
Нане, Вуте и прочие...
Абе хора, не ви ли е срам бе. Като сте преписали нямате никакво морално право да протестирате за оценките. Справедливост, справедливост ще искате като научите нещо и трудът ви бъде пренебрегнат.
Изпитът писмен ли беше-да! Ми тогава отивате си при декана, казвате така и така, този и онзи не оценяват правилно, искам да ми се прегледа работата от комисия.
Ама къде ти, после какво ще правим, този даскал е много важен, останалите са му приятели и ще ни побъркат, нищо няма да направи комисията и т.н. удобни оправдания.
Но да пишете анонимни по форумите може, нали?

Тема Re: НЕ ХОДЕТЕ ВЪВ ВТУ !!нови [re: BSG]  
Авторcимoнa (Нерегистриран)
Публикувано08.06.04 01:22

този който е писал под ник възмутен си е доста прав. и аз съм ставала жертва на подобни сценки. много ясно се казва .. въпросът е принципен .. не стаа въпрос кой откъде е преписал и т.н става въпрос че оценяването е необективно и липсва критерии... и най-вече че пишат квото им душа иска. тъпаци.

Тема Re: НЕ ХОДЕТЕ ВЪВ ВТУ !! [re: cимoнa]  
Автор f(x)dx ()
Публикувано08.06.04 09:00

ама никой не казва: Дайте да ораганизираме протест. Всеки ден в три часа сутринта ще правим серенади на ректора докато не ни уреди с нова компютърна зала. Примерно де. Всички само за това мрънкат - не били оценявани справедливо. Бабини деветини. Да беше седнал на трите си букви и да ги изядеш учебниците пък после като ти пишат 2 - отиваш на комисия. ама не ти стиска, щото си знаеш, че не знаеш. Такива колко съм ги виждал.
Големият проблем е не в оценките, а в качеството на образованието. Никой университет не предлага качествено обучение по чужди езици, компютърни и информационни технологии. Никъде студентите не са обучавани как се пишат автобиографии, как се ходи на интервю за работа, как се прави резюме, доклад и т.н. Да не говорим, че 90% от студентите, завършващи счетоводство или финанси не знаят какво е ERP или ABC (Activity Based Costing) примерно. Ама и никой студент не се бунтува против това. Всички мърморят, че им писали 4 по икономически теории, пък Пенчо дето писал два пъти по-малко има 6.
Бележкари.

Тема Re: НЕ ХОДЕТЕ ВЪВ ВТУ !!нови [re: f(x)dx]  
Публикувано08.06.04 12:15

Специално за този изпит, където имах 2, бях си седнал да трубуквието и учих. Това ми беше първия изпит в първи курс. Този дето води дисциплината ни е декан. Какво искаш да направя ? Винаги ще се намери начин работата да се потули и да прикрият несправедливостта. И друго ... ако си чел внимателно аз казах, че не ме интересува толкова, че имам 4, казах/написах, че въпросът е принципен и ще е хубаво ако всички се оценяват по един и същ критерии без красиви руси изключения и други, които незнайно как успяват да си вземат изпитите. Иначе да, съгласен съм, че обучението е лошо, не се преподава как се пише CV и др. полезни неща. Това го казах и преди. Би било много по-добре ако вместо ик. теории и други глупости се учу нещо полезно с реално приложение е ежедневието.

АвторNatea (Нерегистриран)
Публикувано08.06.04 16:06

Kato ne ti haresvat otsenkite otivash pyrvo pri prepodavatelia kazvash che ne mislish che si otsenen pravilno i iskash na novo da te izpita. Az sym go pravila vednyzh i ne se oplakvam. Drug vypros che ako si prepisval i trudno da otgovorish na vyprosite koito biha ti zadali. No togava niamash i pravo da se vyzmoshtavash ot otsienkata(kakvato i da e tia). Prepodavatelia da ne e typ, mnogo dobre znae che otgovorite sa vi bili izvestni, no ako ne ste cheli niama da mozhe da se oplachite ot otsenkite, taka che toi mozhe da vi gi pishe vsiakakvi.

Тема Re: НЕ ХОДЕТЕ ВЪВ ВТУ !!нови [re: Natea]  
АвторGauss (Нерегистриран)
Публикувано08.06.04 16:29

imalo e sluchai deto sa me rqzali qko tochno poradi ei tazi prichina che ne se oceniava obektivno. ne stava duma koi e dovolen i koi ne. daskala si bere grijata kakuv izpit she dade. nikoi ne go e karal da dava neshtata koito se e znaelo che po princip dava. shtom dade izpita s tova ide i konkretnia kriterii za ocenqvane. kvi gi drunkash che ima pravo da pishe kakvoto si iska. ne moje taka. tva momche si e pravo. osven tova moje da ima mnogo nedovolni ot ocenkite .. toi nqma da izpita vsichkite otnovo. ako izpita edin drugite she iskat i te .. ai pomisli kato govorish malko

Автор Sorceress (hidden dragon)
Публикувано09.06.04 09:25

признавам, че е гадно подобно нещо да ти се случи точно на първия изпит в първи курс, но свиквай, подобни неща няма да са последните. честно казано аз бях в подобна ситуация точно вчера, когато на един изпит, за който бях учила доста ми писаха 3. не че не си я заслужавах, но малко изненадаха всички с дадените задачи, ама както и да е. по принцип не се връзвам за такива неща, защото успехът ми беше над 5, обаче сега ми стана гадно, защото ми разпределят по профили тази година база успех, ама както и да е.

общо известен факт е, че висшето образувание в българия, с изключение на медицината, виас и още крайно малко на брой места, нито ще те научи на нещо, нито ще ти даде основата на някакво бъдеще нататък. затова не се тормози за подобна глупост- колкото по- малко учиш, толкова по- високи оценки обикновено се получават :))) въпрос на късмет. вместо да се ядосваш, седни си на това, което обикновено си стоиш, учи езици втори, трети и пр., ориентирай се какво искаш да правиш в бъдеще и си намери курсове, на които да ходиш, купи си свестни учебници на добри автори и учи.

Pleased to meet you hope you guess my name
But what's puzzling you is the nature of my game

Тема Re: НЕ ХОДЕТЕ ВЪВ ВТУ !!нови [re: Sorceress]  
Публикувано09.06.04 10:01

Сорсерес, благодаря ти. Наистина имах нижда някой да ми каже това. А и нека си го кажем, че това е чистата истина.

Автор f(x)dx ()
Публикувано09.06.04 13:27

И аз съм съгласен с това. Мисля, че мнението ми не беше много по-различно от това на Сорсес, но малко по-критикарско.
Ако има нещо - няма нищо. Желая ти успех и приеми простичкия факт, че твоето бъдеще е в твоите ръце

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.