Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:16 07.07.25 
Непрофесионални
   >> Студенти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема НБУ-Да ти побелее косатанови  
АвторHБУ-cтyдeнт(3a cъжaлeниe) (Нерегистриран)
Публикувано18.01.04 09:46

За съжаление оставам с впечатление,че това е един от най-ретроградните университети,въпреки афишираните намерения за стремеж към западни стандарти.Каква е истината?Устни изпити до побъркване,тестовата система е нещо напълно непонятно(Е,ако изключим кандидат-студентските,които са лесни само за зарибяване) и "тест" е направо дума-табу,поне в бакалавърския факултет-вярно,че първите две години е малко по-либерално,но влезнеш лли в бакалавърския,направо ти е***** майката.Не ти остава никакво свободно време,а уж се стремели да направят така,че студентите да могат и да работят(Понеже ясно,че ако не работят,няма и как да си плащат нереално надутите такси,които за има-няма 2-3 години скочиха с почти 100%-от 60 на 105 лева).Да не говорим,че дори и при супер натоварена програма,пак е много малко вероятно да успееш да си събереш всичките точки за 4 години.Губиш ценно време(Поне още една година в повечето случаи,макар да има и завършили в рамките на обявения срок),както и пари(Още семестриални такси,които също не са никак ефтини-150лв).
Хора,ако още не сте решили къде да кандидатствайте,искам да ви кажа само едно:Не се лъжете с НБУ,горчиво ще съжалявате.

Тема НБУ-побеляла ти е косата от разочарование, ченови [re: HБУ-cтyдeнт(3a cъжaл]  
Автор Bиливap (кибермагьосница)
Публикувано26.01.04 12:37

не си успял да си купиш дипломата, че са те излъгали, че е лесно и те е яд за дадените на вятъра пари, че си очаквал да не учиш, а те са ти показали, че трябва да се учи .... ?
Защо пък трябва да ти вярват хората?
Ти от позицията на какъв се изказваш така?
Аз съм в бакалавърския и никой не ми ебава майката.
Е, който си мисли, че веднъж влязъл вече е с диплома в джоба, остава разочарован.
Да, може би има и случаи на купена диплома, но те не са обичайна практика и далеч не са често срещани.
Особено пък в специалности като Политология, Психология, Социология, Администрация и Управление, Право ...
Не вярваш?
Ела да провериш!

Невъзможно е да се изобрети нещо глупакоустойчиво, защото глупаците са безкрайно изобретателни.

Тема Re: НБУ-побеляла ти е косата от разочарование, ченови [re: Bиливap]  
АвторЦ..ц... (Нерегистриран)
Публикувано26.01.04 12:54

Абе, гледам ти постингите по различните клубове, ама до един са тъпи
Винаги има някаква нападателност в тебе...съвземи се!!!
А що се отнася до НБУ, на мен ми е жал за всички които учите там....познавам доста хора от различни специалности...някои си признават без бой, 4е си дават парите на вятъра, но останалите като теб са с ясното съзнание, че учат в някакво смешно учебно заведение и си губят времето, но най-настоятелно го защитават и се палят като тебе....кой ще ти обърне внимание после на дипломата... не знам....абе учи като си такава ентусиастка, пък дано има смисъл

Тема Re: НБУ-побеляла ти е косата от разочарование, ченови [re: Bиливap]  
АвторHБУ-cтyдeнт(3a cъжaлeниe) (Нерегистриран)
Публикувано26.01.04 17:42

Кой е казал,че не вярвам?Разбира се,че диплома в НБУ не може да се купи,нито какъвто и да било изпит(Което,естествено,се компенсира с,пак казвам,нереално високите такси).
За лъженето си права,обаче-да,излъгаха ме.И просто няма логика-трудността на кандидат-студентските изпити трябва поне донякъде да съответства на трудността при това,което те чака след това.Така че излъга ме и университета,и общественото мнение,което толкова наивно повтаря,че в НБУ е по-лесно,отколкото другаде(Да,човек не трябва да вярва на другите,но в случая няма как иначе-не може от личен опит да знае).
Иначе аз се изявявам от позицията също на възпитаник на бакалавърския факултет,само че в програма PR,където има само един пример,предостатъчен за доказателство на това,което твърдя,тъй като не е единствен:Попитай някого за преподавателя Стойчо Петков,и например за това,колко време траят изпитите при него...

Тема neshto dugo...нови [re: HБУ-cтyдeнт(3a cъжaл]  
Авторedin tam takuv (Нерегистриран)
Публикувано27.01.04 02:02

e vijdam, che se spomenava NBU ta reshih da izpolzvam slucheia da zadam niakoi vupros koito me vulnuva puk taka i ne moga da nameria info /ne che i tursia tolkova zadulbocheno/. Ta znachi za bazovata programa "vizualno izkustva" - razbrah che imalo i niakvi spetsialno izpiti, daje na saita na nbu go namerih no iavno sled tova sa pravili niakvi promeni tam i taka i ne gi otkrih vtori put /breh che ne gi svalih dokuto mojeshe/. I niakolko maila napisah no otgovor oshte niamam ta vzeh da tursia 3-ti litsa.
da utochnim:
interesuva me kakvi sa tezi izpiti...ako znaete
i suhto ako znaete neshto za taksite i pr. $$$$$$ po kreditnata sistema...abe s edna duma "kolko"

e tova koeto napisah naistinaniama mnpogo obshto s temata, daje mai nishto obshto niama no pone vi zagubih vremeto da go chetete
P.S. triabva da ni e gadno

Тема А ти тъп ли си?нови [re: Ц..ц...]  
Публикувано27.01.04 10:43

Да съм те карала да ми четеш постингите по други клубове?
Съжалявам, но ти не си мерило за интелект, та да съдиш за другите по себе си :)
Мен не ми е жал за мене си, че уча там.
Изключително съм доволна от базата, от преподавателите си, от учебния материал, от обективността на оценяване, от отдел Студенти, от цялостната организация на учебния процес. Единствено се дразня, че два пъти в годината се получават големи опашки от чакащи да се запишат и да си платят, но пък срока е по цял месец - вина за опашките имат изчакващите крайния срок.
Аз не съм с ясното съзнание, че уча в смешно учебно заведение.
Аз съм с ясното съзнание, че уча точно това, което искам (Психология), получавам стипендия за успехите си, харесвам специалността си, голяма част от колегите си и преподавателите в нея.
Имах големи очаквания за този университет (така и не се намериха `добри` хора да ми наговорят колко е зле преди да кандидатствам) и те се оправдаха.
Не съм влизала в лекции на други специалности, но моята си ми харесва.
Не една и две колежки от СУ Психология се прехвърлиха при нас.
Иди и ги питай защо, аз знам.
Не обичам хората, които говорят без да имат и най-малка представа как стоят нещата.
Не обичам и хората, които повтарят чужди думи и то толкова убедено, сякаш са техни.
Не обичам и хората, които обобщават.
С такива хора не ми дава сърце да се сравнявам интелектуално.
Към настоящия момент имам две предложения да карам магистратурата си в Западна Европа - Белгия и Германия.
Очевидно някой ми обръща внимание на дипломата.

Не се тревожи за мен - гледай първо себе си.

Невъзможно е да се изобрети нещо глупакоустойчиво, защото глупаците са безкрайно изобретателни.

Тема ...нови [re: HБУ-cтyдeнт(3a cъжaл]  
Публикувано27.01.04 10:52

Може би таксите са нереално високи, но пък и базата е нереално добра в някои отношения
Всъщност голяма част от парите от таксите отиват за хонорари на преподавателите.
Около 60%.
Лошо е, че си имал предварителната нагласа да ти е лесно.
Ако си решил да научиш нещо, няма да ти е лесно.
Ако си решил да избуташ който и да е университет, за да имаш някаква диплома в джоба и да се титулуваш висшист - лесно ще ти е навсякъде.
Аз поне уча, за да науча нещо, затова не ми е лесно :)
Пък и с различните спецалности е различно.
Има такива, на които естеството си им е предимно практически насочено и няма много теория - там е по-лесно според мен.
За съжаление никой не е застрахован да попадне при лектор, който или да е некомпетентен специалист, или да е некадърен преподавател.
Има ги във всички университети.
За това са анкетите в края на всеки семестър - прави се вътрешна класация и се пишат оценки на преподавателите и на техните курсове.
Най-слабите или ги махат, или ги карат да направят съществени промени.
Има ли друг университет, в който някой да се интересува чрез анкети какво мислят студентите за преподавателя и за курса?
Аз поне не съм чула.
Като не ти харесва товята специалност, защо не се прехвърлиш в друга?
Иска се само да говориш с директора на програмата и той да подпише един документ.
Няма случай на отказано прехвърляне :)

Тема Въпрос встрани от тематанови [re: Bиливap]  
Автор Xpиcи (ненормалница)
Публикувано27.01.04 12:25

Виливар, преподавал ли ви е проф. Енчо Герганов по психолингвистика? И труден ли е изпита? Питах в клуб Психология, но там целокупно ми казаха да си налягам парцалите и да уча...не че не са прави, де ама нямаше човек, който да има конкретна информация какво точно представлява тоя изпит...Ако знаеш, кажи моля те

А нам все равно...

Тема Re: Въпрос встрани от тематанови [re: Xpиcи]  
Публикувано27.01.04 12:47

Не съм карала Психолингвистика, но при него карах Възприятие. Да, определено е доста стриктен и наистина трябва здраво да се учи. Важно е да си присъствал редовно и да имаш текущи оценки. Иначе той обича да дава тестове на изпитите. Нелеки тестове, ако трябва да съм честна. Правилно са те посъветвали в Психология да учиш сериозно. Просто измъкване няма. Като с проф. Бойчо Кокинов Ако чуеш това име, значи те чака сериозно учене.

Тема Re: Въпрос встрани от тематанови [re: Bиливap]  
Автор Xpиcи (ненормалница)
Публикувано28.01.04 19:39

Благодаря ти много за отговора На нас не ни пишат текущи оценки и изобщо цялата програма ни е ужасно объркана, защото нали сме първите в СУ, които учат по кредитната система...Дано да се оправя някак си, тестът ни ще е на 1-ви и всички около мен разправят, че щял да бъде лесен, но много се съмнявам честно казано А лошото е, че учебникът е на английски, а аз с него съм съвсем на Вие...ама да става, каквото ще, ще науча всичко от записките си и Господ да ми е на помощ

А нам все равно...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.