Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:01 10.07.25 
Непрофесионални
   >> Студенти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Моят потрес: ФМИнови  
Автор jj (възприемчив)
Публикувано17.01.02 08:03

Ако някой иска да си сдуха един ден, нека заповяда - ще го вкарам в най-голямата гробница, която някога е виждал - сградата на ФМИ. Трябва да ни плащат вредни на всички студенти, които учим там, както и допълнително заплащане за перилни препарати - мърсотията е повсеместна и дрехите ти след 2 часа престой в тази сграда стават на гъз.
Коридорите са способни да убият всичко детско у който и да било - тесни, ниски, без прозорци.
Някой да е виждал осветление, което предизвиква такива шумове, че не може да си чуеш мислите?
Във ФМИ го има.
Стаята, в която моята група най-често има упражнения е в някакъв извратен стил с покрив в стил азиатска колонада. По-късно разбрах, че това са били стаите за наказание на девойките от девическия колеж, който се е помещавал в сградата до 1944год.
Случайно да знаете, че Факултета по математика и информатика (ФМИ) няма нито един компютър в администрацията си? НИТО един. Дори "Правец".
А да знаете, че насред коридора на първия етаж от години вмирисват обстановката професионален клеясал от мазнина фритюрник и двуетажна печка?
Да знаете, че интернет- и електрокабелите преминават през мухлясващи дървени табла?
Да знаете, че ако имате лекции по тъмно ви трябва фенерче, защото по стълбите няма осветление? (дане говорим за недоскифовците като мене)
Аз съм пушач, но такъв ужас, като пепелника ФМИ не бях виждал: НАВСЯКЪДЕ се пуши, но в кафето - не.
Добавете нещо, математици, как се чувствате там, не се ли потискате, аз си изпускам лекциите и упражненията САМО защото не мога да понасям тази студена и потънала в мърсотия кочина, която по свежест бива конкурирана и от моргата. А вие?

Елементарно, драги ми Уотсън!

Редактирано от jj на 17.01.02 08:15.

Тема Re: Моят потрес: ФМИнови [re: jj]  
Автор Jair ()
Публикувано17.01.02 09:04

Аз ги изпускам от мързел лекциите и упражненията, но иначе си прав.

Автор мишoни (просто минавам)
Публикувано17.01.02 12:06

Спокойно оцелява се......
Но иска по-малко ходене там и много късмет после на изпитите.....

Да бъдеш щастлив е нищо, да се смяташ за щастлив - всичко
О. дьо Балзак

Тема Re: Моят потрес: ФМИнови [re: мишoни]  
Автор Jair ()
Публикувано18.01.02 01:05

Е аз въобще не ходя и разчитам на много късмет, както и на природния ми интелект

Автор NEVlNna (real)
Публикувано19.01.02 21:59

На мен пък ми харесва там.
Само не и да оставам за лекции и упражнения.
Има особена атмосфера в тая сграда:).
Не я ли усещате?

"If this is what you're offering
I'll take the rain..."

Тема Re: Моят потрес: ФМИнови [re: NEVlNna]  
Автор Grouchy (pissed off)
Публикувано20.01.02 01:23

Aha, useshta se aromat na lyato, no may po skoro na neshto drugo... be FMI sux!

Ай сиктир!

Тема Re: Моят потрес: ФМИнови [re: NEVlNna]  
Автор jj (възприемчив)
Публикувано20.01.02 02:17

Не знам, може и да съм се разнежил до известна степен, като се има предвид, че идвам от Италиански лицей - перфктна сграда, но това във ФМИ е нечовешко. Каква ти атмофсера, гнус ме е от мене си след 2 часа престой там.
Мислех си, че ще свикна, а то - псува ми се.
Направо имам чувството, че се затривам там.
За тая сграда се грижат най-големите некадърници, които някога са могли да изнамерят. Не знам те с какво гледат, но нямат и капчица усет за каквото и да било, нито за финансиране, нито за подръжка. Точно ФМИ ли няма откъде да намери средства. Та малко ли са международните програми в тази област, че ФМИ да не може да кандидатства?
В момента се чувствам като пенсионер, говорейки така, но ме избива на не знам какво. Имам чувството, че с години съм инвестирал в най-голямата си грешка - висше образование във ФМИ.
Нема оправия

Авторmi (Нерегистриран)
Публикувано22.01.02 17:36

be ne znamkoia godina si..no minalata beshe po zle:))sega pone otvyn e prilichna. moiat osnoven rev sa toaletnite koito sa potresaiushti-no tova mai si e niskata kultura na poseshtavashtite vuza. spored men mnogo po tujno e ne vynshnia vid na sgradata ami nivoto na obuchenie tam..no ..tova e druga tema

Автор Ne pomnia (Я сошла с ума)
Публикувано23.01.02 20:27

Samo edin kratuk vupros za predi zaspivane :
Koe e po-vajno za teb - kachestvenoto obrazovanie ili sgradata, v koqto go poluchavash ?
Ima komputri, razbira se, stranno che ne si gi vidql.

ps- i az ucha v FMI i znam kak e obstanovkata tam

Тема Re: Моят потрес: ФМИнови [re: Ne pomnia]  
Автор jj (възприемчив)
Публикувано23.01.02 20:52

Качеството на образованието и сградата, в която то се получава са две несъпоставими неща. Може не знам какво да е образованието, но няма да го уча в клозет, нали?
Ти не учиш във ФМИ, щом като казваш, че има компютри в администрацията, или поне доста добре си ги въобразяваш. Може би Харизанова ползва компютър? Или касиерката? Или счетоводителката?
Знам какво говоря.
А това, че деканът има компютър да си размножава формулярите мен не ме грее. Аз знам, че за да се запиша във ФМИ съм чакал от 10 сутринта до 4'30 следобяд, след което ме върнаха за следващия ден. През това време благодарение на ръчната обработка на документите бяха записани ЦЕЛИ 30 души. 30 души за 6 и 1/2 часа.
Да не говорим, че получавам задачите си по програмиране със шрифт от главни букви, такъв, какъвто имат комппютрите "Правец 8" и "ИМКО 2" - това също е доста показателно. Признавам, учебните компютри са добри, но мониторите са "ослепей за 20мин.".
Кой курс и специалност си?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.