|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема
|
Проведох многобройни експерименти
[re: lipari]
|
|
Автор |
Chromanin (рак пустинник) |
Публикувано | 02.09.19 11:28 |
|
за намиране на оптимален режим. Кремацията успешно се получава и върху ламарина, зависи колко е тънка и колко силен е пламъкът под нея. Иначе:
- жаравата от масивна дъбова дървесина е прекалено силна, трябва да се изчака да позастине;
- добър резултат се получи от смес дъб/акация/орех/джанка, но пак с малко изчакване;
- дървесината от пауловния дава лека и не твърде гореща жарава, но изстива твърде бързо. Все пак позволява една партида да се изпече без жертви. Проблемът е че не се среща масово, аз си я отглеждам в ранчото;
- най-добре се получи с дъбови клони, сухи съчки с диаметър от един показалец до два палеца. Направих голяма клада в огнище с приблизителни размери 80х60 см и я разпалих наведнъж. След изгасване на последното пламъче разстлах жарта на слой приблизително три пръста и успяхме да изпечем две партиди с перфектно качество, бели се с едно движение;
- маша с дължина 70-80 см е абсолютно задължителна. Както и панталонче от естествена материя, за предпочитане лен. Иначе кълките стават на дюнер
За експериментите бе използван над 150 килограма пипер, добре охранена червена капия. Краен резултат - над 100 бурканчета лютеница (314 гр.), торбички замразен печен пипер във фризера и некои други вкусотийки за зимата. Сега очквам да си оттеглиш коментара "кой не е пекъл и белил чушки"
Смисълът на живота е в удоволствието от абсолютната му безсмисленост.
| |
Тема
|
Re: Проведох многобройни експерименти
[re: Chromanin]
|
|
Автор |
lipari (Алиса Лиса) |
Публикувано | 02.09.19 14:11 |
|
Признах тъ!
Чак ми се допироманства, докато ти четох научния доклад.
Ако свеки свика ленински съботник за чушкопек тази година на ранчото,
ще допълня проучването с черешова дървесина.
| |
Тема
|
Re: Проведох многобройни експерименти
[re: lipari]
|
|
Автор |
Chromanin (рак пустинник) |
Публикувано | 02.09.19 14:46 |
|
Пробвай. Наскоро изкастрих една череша, която избива дивачка от подложката. Дивото ухае разкошно. Мисля че много ще си хармонира с тежко червено вино. Може да си изпека малко чипс и тази есен да видя какво би се получило.
Смисълът на живота е в удоволствието от абсолютната му безсмисленост.
| |
Тема
|
Re: Проведох многобройни експерименти
[re: Chromanin]
|
|
Автор |
lipari (Алиса Лиса) |
Публикувано | 02.09.19 15:01 |
|
А хората пачки правят от това, с което ние си палим огън за барбекюто.
| |
|
за кило талаш не е никак лошо. Имаш ли някаква идея как бихме могли да продадем стотина тона? Талаша от мен
Смисълът на живота е в удоволствието от абсолютната му безсмисленост.
| |
|
Леле! Ти да не си директор на дърводобивен комбинат?
Идеята ти я показах - разфасоваш, опаковаш, лепваш един хубав етикет, пишеш едно сладкодумно ревю и пускаш в интернет. После само береш пачките.
Абе колко струва една домашна машинка за дървен талаш? То да не посмей човек един огън да си запали от изсъхнали клонаци вече - сега ще ми се привижда, че стотачки горя.
| |
|
Това е мизерно малка ниша. Тези вероятно продават по десетина пакетчета на месец, ама едва ли и толкова. Количества трябват.
Не съм бос в дърводобива, но един такъв бизнес би ме стимулирал да изчистя всичкия кастреж в радиус три километра наоколо, което би дало двоен ефект
Смисълът на живота е в удоволствието от абсолютната му безсмисленост.
| |
|
има и такъв
ефикасен
отпадат дъбовите бъчви за отлежаване
| |
|
Лиса, викат те в клуб Приказки нещо
| |
|
Има и опаковка кило за 35 лева, но не в баухаус. Но има само френски дъб; и колко е френски - божа работа. А какво правим ако искаме нещо по-специално? Приготвяме си го сами... За ракия примерно е добра комбинация дъб, черница и акация. Ама не се предлага. Освен това аз може чипса да го харесвам по-препечен, за по-интензивен аромат, примерно. А бе има си и майсторлък, и тарикатлък. Напоследък всяка отрязана клонка я придушвам, да усетя аромата. И си водя записки
Смисълът на живота е в удоволствието от абсолютната му безсмисленост.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
|
|