Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:02 03.11.25 
Контакти
   >> Споделено
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Как смятате..нови  
Автор ShokoLada (лято)
Публикувано12.02.19 15:25

къде и в какво е добре да се инвестира на днешно време..
1. производство - продукция
2. сферата на услугите - порсредничество, застраховане..
3. в хора..т.е. в идеи, обучение и развитие на хора..
и ако имате възможност, с какъв бизнес бихте се захванали..
някъде четох, че плановото развитие вече носи само негативи, защото в днешното развитие на света, някак не може да се планира в петилетки.
И последен въпрос, какво смятате за печатните издания, книжните..не само книги, ами вестници, брошури..

Тема Re: Как смятате..нови [re: ShokoLada]  
Автор holi_day (fire-fly)
Публикувано12.02.19 18:41

чакам и аз да прочета

Тема Re: Как смятате..нови [re: holi_day]  
Автор ShokoLada (лято)
Публикувано12.02.19 18:57

е дай някакво мнение де..
Днес писах бизнес план, е да де, ама то не е план, как да планувам нещо, когато след месец света е друг, би трябвало да е цел и начини на изпълнение, за сега.
А по принцип моето мнение, че инвестицията трябва да е в хора, на първо място.

Публикувано12.02.19 19:09

въпросът ти е инвестиране по принцип
а аз това не го мога, нито разбирам
винаги съм го свързвала с това да инвестираш според някакви свои възможности
или професия

примерно, ако разбирам от ремонти и дизайн, покупка на евтино жилище или някакви помещения, ремонт и продажба с печалба или отдаването им под наем
или инвестиция в услуги, но винаги да е в някаква комбинация
друг прост пример - ако ще правиш фризьорски салон задължително добавяш и щанд/витрина с козметика, която се продава или допълнително работно място за козметик, маникюр или др., т.е. ако едното закуцука в даден момент, другото да работи и да носи доходи
нещо като предварително застраховане на инвестицията - да не бъде еднопосочна
но не смятам, че аз имам потенциал за такива неща или големи идеи

Автор ShokoLada (лято)
Публикувано12.02.19 19:19

А защо да нямаш потенциал? Въпросът е дали го желаеш и склонна ли си да опиташ..мен на бюро не ме свърта.
По принцип има безрискови инвестиции..ама то точно там си е тръпката..риска..: )))
Аз пак ще рискувам..пък да видим!..

Публикувано12.02.19 20:11

да не се спираме на това аз имам ли потенциал,
а пиши по собствената си тема

прочети я и напиши от твоята гледна точка как виждаш нещата
в какво е добре да се инвестира?

може и отделна тема за криптовалута да пуснеш
но тема, а не проучване

Автор ShokoLada (лято)
Публикувано13.02.19 11:01

ръф..: )) що хапеш?..
виж пуснах една по-сериозна тема, който иска да вземе участие...
относно моето мнение..е че трябва да се инвестира в хора, обучение, практика, за да има качествено и добро обслужване. Идеята си остава най-ценното нещо, но човек не може да бъде всичко..едни дават идеята, други реализират и така..
А относно сфератата, е за мен е ясно..невдижимите имоти..там има много какво да се постига..все още..но ми беше интересно и за други сфери..
хаха нее..такива въздушни валути..с миньори, копачи..и виртуални неща..не са за мен..доста изчетох за нея за да ми стане безинтересна завинаги...

проучване?..да не би да се чувстваш използвана? поеми въздух и се отпусни..просто мнение, който има какво да каже...

Автор Trickyy (Висока)
Публикувано13.02.19 11:32

Предвид, че отиваме към общество, в което човекът, като работник, ще бъде излишен, мисля, че нещо в областта на впрягане на всички тези свободни мозъци човешки, енергия и капацитет, ще бъде добра инвестиция.

Тема Re: Как смятате..нови [re: Trickyy]  
Автор ShokoLada (лято)
Публикувано13.02.19 12:29

Да. Но роботтът не може да замени човека..в производството да, но в технологиите, в сферата на услугите, ще е трудно. Един робот е програмиран за определени функции, докато човешката фантазия и ум не подлежат на програмиране..
А и нали знаеш всяко нещо има начало, развитие, възход и край..
Наскоро четох за замъците и благородниците населявали ги, много интересно, рано или късно те минават в ръцете на други хора, напълно непознати..т.е. материята минава от едни ръце в други..това важи и за бизнеса, т.е. вечен бизнес няма, т.е. вечна фирма..
гледам и колко средства се отделят за реклама..май повече отколкото за заплати..

Автор Trickyy (Висока)
Публикувано13.02.19 12:37

Точно това казвам, човекът ЩЕ бъде заменен в произодството, но не и в креативността. Натам би трябвало да се насочат инвестициите. Поне в период 100 години напред. За днешно време, е достатъчно да си купиш имот.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.