|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
НЕ на орхидеите!
|
|
Автор |
Bezsynna (ГюрМих) |
Публикувано | 29.10.17 10:50 |
|
Върви ми кино нова и току хващам някоя реплика. Поне пет пъти орхидеи, орхидеи. Брех бе. Какво толкова с тия орхидеи? Някой мъж да е издирвал специално това да подари? Някоя жена да тръпне в очакване точно на орхидея?? Предварително се извинявам на Тирти за таз женска тема! Ще я направя мултифункционална веднага! Какво бихте подарили на човек от другия пол, от когото сте привлечени? Нещо, с което да покажете симпатията си, да го заинтригувате? М?
Според мен всичко би могло да свърши работа, но си зависи от човека и от преценката на подаряващия. Има ли неща, които категорично не бива да се подаряват или пък някакъв символизъм в определени предмети, за който да се внимава?
| |
|
орхидеите са прекрасни!
500 г.пр.н.е. Конфуций определя аромата на орхидеята като Кралско ухание. Орхидеята е символ на пролетта, на изяществото и приятелството, символ на любов и любовното щастие, а според фънг шуй и носител на любов.
Има ли неща, които категорично не бива да се подаряват или пък някакъв символизъм в определени предмети, за който да се внимава?
-
Чувала съм, че когато подаряваш часовник или нож, получаващият трябва да го откупи. Символично се дава монета.
Иначе според мен ако подаръкът не е тематичен и твърде личен, но важното е да не е задължаващ.
Едно е напр. да получиш красиво бельо или бижу от някого с когото си, друго от някого, когото едвам познаваш...
Или ти да подариш нещо, което води до тълкувания, които не би искала...
Посочи ми коафьора си, за да ти кажа какъв си!
| |
|
За нож не съм чувала, но за часовник съм чувала, че такъв подарък означава раздяла. Чувала съм, че ако решиш да подариш чанта или портмоне, трябва да сложиш някаква монета.
| |
|
В идеалния случай - не се подаряват т.нар. неща от първа необходимост, тях всеки би следвало да може да си ги купи, пък и много важно е да може да си избере, а не да му се натрапи нещо си...
Може да се подаряват преживявания. Макар да е сложно.
За орхидеите - няколко пъти вече не оцеляват при мен. Нито прозрачни саксии го спасяват, ни специалната им"почва", ни специфичното поливане... Зеленият си още година, но без цвят, и умират
| |
|
много символики и суеверия има.
и аз не ги знам всичките.
при нас напр. броят на цветята в букет трябва да е нечетен.
в Холандия е обратно - четен.
иначе за портмонето се слага монета. за чантата може и нещо друго според мен - малко парфюмче напр.
Посочи ми коафьора си, за да ти кажа какъв си!Редактирано от Baldrian на 29.10.17 14:14.
| |
|
даа.
да ти подарят тиган напр. или бормашина. или още по - добре голяма метла
или на мъж, който грижливо поддържа брада - крем за бръснене...
Посочи ми коафьора си, за да ти кажа какъв си!
| |
|
Три метра орхидея от ковано желязо за Лудото. Отделно сто кила ракия давам.
| |
|
И слънчогледите са прекрасни! Просто се чудех какво по-особено трябва да има в орхидеите. Освен голям фръц, примерно. Идват ми като мода и нещо нарочно и леко се дразня. А това за ножа май съм го чувала, за часовник не съм. Нещо ми се мъждука, че да се подари часовник било на раздяла. Но пък часовник ми се вижда страхотен подарък! И надали ще се спра да подаря на някого.
| |
|
Написала си без да искаш и в двете изречения "четен".
У нас - нечетен брой.
Четох напоследък, че над десет трябва да са 12 /въпреки че е четно/, 13 не, и по-нататък - кратно на шест. Ако си спомням правилно.
| |
|
Това го знам! За монетката. Обичам да пъхам и картички, и химикалки, и разни дреболийки, така да си рови човек по всичките джобчета и да си намира по нещо.
И да, за часовника значи имало нещо наистина, не бях сигурна.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|