|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Ефектът на Барнум (Ефект на Форер)
|
|
Автор |
virgo (кобра) |
Публикувано | 08.07.15 21:25 |
|
Наскоро ми попадна една статия и в свободното си време се опитах да събера колкото си може повече информация по темата.
Става въпрос за заблудите, с които си служат гадатели, съставители на хороскопи и подобни, за да ни определят характера. В най-общ смисъл те ни заблуждават, че това е индивидуално, докато всъщност ни пробутват общоприети норми. Порових се за някой хороскоп с класически определения по зодии и приех, че няма да се влияя от моята зодия и наистина се оказа, че мога да съм каквото си поискам.
Та вярвате ли в изготвяне на индивидуален профил и от кого?
| |
Тема
|
Re: Ефектът на Барнум (Ефект на Форер)
[re: virgo]
|
|
Автор |
FlLerO99 (око на КГБ ) |
Публикувано | 08.07.15 21:29 |
|
Какво да ти кажа. Абсолютно не вярвам, НО двете дами които се занимават сериозно с астрология около мен и които познавам от интернет познаха с невероятна точност важни за мен неща от миналото и бъдещето. Конкретно за бъдещето информацията която ми беше дадена напълно съвпадаше с личните ми анализи по тематиката които само за сведение се отличават с изключителна ама изключителна прецизност и точност и представляват комбинация от няколко логически анализа плюс анализ върху сънищата ми и тяхното тълкувание както и върху сънищата на приближените ми и техните тълкувания...
| |
Тема
|
[re: FlLerO99]
|
|
Автор |
virgo (кобра) |
Публикувано | 08.07.15 21:31 |
|
Аз както винаги вярвам, че истината е по средата. Не изключвам, че има хора, които могат да ти направят абсолютно индивидуален профил, но и вярвам, че има предостатъчно, които могат да създадат общи приказки и да ти ги припишат като индивидуални и да те заблудят.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
FlLerO99 (око на КГБ ) |
Публикувано | 08.07.15 21:34 |
|
Именно! Понеже истината е по средата използвам смесица от логически анализи, тълкувания на сънища които се сбъдват на около 85% от обемът си плюс астрологични прогнози и получавам доста ясна картина за персоналното си бъдеще. Отделно от това имам и разузнаване в интернет, следя определени хора от които имам голям материален интерес и сравнявам лъжите им с истините.
Тъй като съм се занимавал с лични изследвания на НЛО и съм се сблъсквал със всякаква откачалки аз трудно мога да бъда заблуден...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Цар Из род (бла) |
Публикувано | 08.07.15 22:17 |
|
Зависи дали сте участвала в оргия с програмисти.
| |
Тема
|
[re: Цар Из род]
|
|
Автор |
virgo (кобра) |
Публикувано | 08.07.15 22:26 |
|
Това ми звучи като да участвам в надбягване с костенурки.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Цар Из род (бла) |
Публикувано | 08.07.15 22:37 |
|
Хохохо, не се осланяй на как ти звучи!
| |
Тема
|
[re: Цар Из род]
|
|
Автор |
virgo (кобра) |
Публикувано | 08.07.15 22:38 |
|
мен ми е интересно обаче как можеш да събереш група социопати за оргия
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Цар Из род (бла) |
Публикувано | 08.07.15 22:40 |
|
Според мен по-лесно от това няма.
| |
|
и наистина се оказа, че мога да съм каквото си поискам. При мен често се оказва, че е така. В зодии не вярвам, както и в бог, духове, суеверия и т.н.
Та по въпроса, конкретно - не, на нищо свързано със зодии не вярвам.
Mayhap. Or it is only that I need not flaunt my power in such an infantile test of will?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|