Тема
|
След Първата Адвентна Неделя
|
|
Автор |
NAKOlMUPUKA (Жега) |
Публикувано | 01.12.14 09:28 |
|
Да бе, и аз наскоро чух за адвентите, моля да ме извините, ако бъркам нещо, та - какво ви е настроението? До Коледа остават 3 адвентни недели, нали така?
Ако някой има малко повече инфо - да даде, принципно е католически обичай.
Иначе - понеделнишки, с бодра крачка или с подпухнали лица и наведена глава?
С мечти и радости или неволи и тъги?
С много или малко работа?
НА КОЙ МУ ПУКА!
|
|
|
Добро утрооо...
Аз съм в спама да знаеш, нищо не знам за това което питаш...
Но се обаждам да пожелая една усмихната, успешна и многоо емоционална седмица.. и да споделя...на тема шарани съм, ама нещо се отказах аз да ги готвя, та май по-скоро на тема заведения ще мина... : ))))
Усмивки и топлина пожелавам....
|
|
|
От дете винаги съм харесвал декември и коледното, празнично настроение което витае навсякъде.
цяла сутрин обикалях строителни хипермаркети в Пловдив и определено коледната атмосфера започва да се чувства из града.
Имам още около 10-ина дни до окончателното привършване на работата за тази година, която в момента ми е много приятна, с огромен картбланш да прилагам собствените си виждания и идеи при итериорното оформление на еднофамилно жилище.
Убедих клиентите си, че промяната към класически-ретро стил и вкарването на леки барокови мотиви ще превърне жилището им в нещо изкл. красиво и сега, след първоначалният им лек стрес и несигурност, като виждат каква красота се оформя, чак започвам да чувствам неудобство от постоянно изливащите се суперлативи
като завърша смятам да се оттдам на двете ми най- големи удоволствия през този месец-През деня за риба, а вечер с чаша вино на крак до някоя градска скара с каквито изобилства центъра на града през празниците и посещение на многото културни събития, чието начало са дефилетата на младото вино.
И естествено празнуването на същинските празници през този месец(вкл. многото именни дни) с приятели.:)
|
|
|
Въобще не се подлъгвай по някакви прекрасно звучащи наименования и рецепти за пълнен шаран с орехи, гъби и незнам си кво, или скари и разни екзотични плакии.....Най-вкусният шаран е пържения шаран:)
|
|
|
Пържен? Я, давай рецептата....
|
|
|
Страхотно!
От теб винаги лъха на добро настроение!
пожелавам ти - сериозен улов и щастие!
НА КОЙ МУ ПУКА!
|
|
Тема
|
Re: След Първата Адвентна Неделя
[re: NAKOlMUPUKA]
|
|
Автор |
bzzn (Безсънна) |
Публикувано | 01.12.14 16:33 |
|
Оооо, аз лично стартирах седмицата с доста бодра крачка. Събудих се леко успана, направих си кафе и направо с кафето в ръка след пет минути бях вече навън! И дори съм се прибрала рано. Пожелавам си цялата седмица да е така, пу-пу, дано!
А за адвентистка църква съм чувала, но не ме вълнуват. Нека си имат каквито си искат недели.
|
|
Тема
|
Re: След Първата Адвентна Неделя
[re: ShokoLaDa]
|
|
Автор |
Fish L (Емарципанена) |
Публикувано | 01.12.14 20:50 |
|
Прав е Зеленото!
Като го нарежеш на порции, леко осоляваш и оставяш поне 2-3 часа да се изтече кръвта. После с домакинска хартия подсушаваш и овалваш в царевично брашно, отупваш и пържиш в добре загрята мазнина и после вадиш пак в/у домакинска хартия.
Но ако те мързи, направо го направи плакия.
|
|
|
Гордея се с теб!
напълно залужен апочивка ти се полага! Наздраве!
|
|
Тема
|
Re: След Първата Адвентна Неделя
[re: NAKOlMUPUKA]
|
|
Автор |
Fish L (Емарципанена) |
Публикувано | 01.12.14 20:57 |
|
Протестантски е Адвентизмът е протестантско учение на различни адвентни общности, които възникват по време на религиозното пробуждане в началото на XIX век в САЩ.
Адвентисти (лат. adventus — пристигане, идване) се наричат християнски вярващи, които очакват близкото идване или завръщане (второто пришествие) на Исус Христос.
Мисля, че си е търговски трик вече! И аз съм купувала на децата такива шоколадови календари. Голям хит бяха в 90-те.
Днес се чудех да украсяам ли у дома...или да се поогранича.
|
|
|
... Най-вкусния шаран винаги е била свинската пържола...
#СЪБЛЕЧИСЕБЕ
|
|
|
Оооо, благодаря за уточнението!
НА КОЙ МУ ПУКА!
|
|
Тема
|
Re: След Първата Адвентна Неделя
[re: Fish L]
|
|
Автор |
ShokoLaDa (зимна ваканция!) |
Публикувано | 02.12.14 17:39 |
|
Ааа за готвене никога не ме е мързяло...ама не знам защо с рибата не мога да се справя...някакво предизвикателство ми е тя...а не мога сигурно защото по-рядко готвя риба и нямам опит...знам ли..Рибар съм..ааа не готвач на риби...: ))))...а така можеш да познаеш, колко често хващам, ама това вече са подробности....
Ще опитам това, което си написала и ще докладвам...
|
|
|
Благодаря!Пожеланията за добър улов са особено ценни за мен и винаги приемам с огромно удоволствие и благодарност!Все пак късметът в този спорт е изкл. необходим.
И всички да сме живи и здрави :)може да е клише, но другото винаги се насосва и му се намира колая:))
|
|
|
Благодаря Фиши
Още си ми ферментира новото вино, но няма да го чакам дълго....., че от старото почти не остана
|
|
|
Знаех си, че си дала по-подробно и точно рецептата от мен.Аз половината работи щях да пропусна да ги напиша, особено за кухненската хартия и отупването, а са важни:)
А, ако ще я прави на плакия, да я даде на котката, ще и хареса
|
|
|
Тази седмица започна отвратително:
- Обир на офиса;
- Връщане на капаро по три договора, след като политици са посъветвали клиентите;
- Здравословни проблеми;
|
|
Тема
|
Re: След Първата Адвентна Неделя
[re: expat]
|
|
Автор |
bzzn (Безсънна) |
Публикувано | 03.12.14 12:59 |
|
Следващата ти седмица ще бъде прекрасна! Ще се окаже, че здравето не е така разклатено и проблемът е поправим, ще те изненадат нови /и платежоспособни/ клиенти, а обърканото и загубено в обира ще сте го компенсирали вече. Пожелано!
|
|