Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:21 14.07.25 
Контакти
   >> Споделено
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема За Майбаха, Блютнер и Моника Белучинови  
Автор LadyMorgana (Πο )
Публикувано24.09.13 15:38

Представете си следните събития:

1. Подаряват ви един Майбах Екселеро. За около 8 000 000 долара. Цената няма значение. Обаче гаража ви е тесен. Както и да го въртите, не влиза. Вземате кирката, очуквате го яко отстрани, обаче пак не влиза. Очуквате го пак, къртите вратите, променяте купето и що годе го нацеждате там, в гаража. Обаче сега пък ви заема гаража, неговата .... Е затова на другия ден викате хора да ви го изнесат и го предавате за скраб. 400 кинта чисто печелите. Обаче пък гаража е чист и може да си го ползвате без проблем.

2. Преди 20 години някой ви е довлякъл конфискуван роял Блютнер. От най-големият размер. Без пари, чиста работа. Обаче не ви минава през вратата на залата. Ще трябва да къртите стени. Не става. Стоварвате го в коридора и го местите от време на време а отгоре му трупате боклуци, като на масичка. Обаче пречи, неговата мама - ако е маса, ще може да се сяда на него - а това е високо. Викате хамали, казвате им да го нацепят и изнесат. И да правят с отпадъка каквото си искат. Момчетата бързо го нацепват, идват с колите и изнасят дъските с политурата. Остават там едни никакви неща - гредички, някакви летвички, клавиши - абе - боклуци. Струните, като сцепиха лирата, внимателно се прибират и ще се предадат за метали - лъскавички са и явно ще изкарат добра цена.
Сега коридора ви е чист и ТУЧА го няма. Чисто, приятно, полезно, може да си правите в този коридор каквото си искате.

3. Ще си правите купон. Ми супер, трябват ви и супер участници. Купона ще е на открито, ама сега вие това не го уточнявате. Някой ви предлага да ви покани на купона Моника Белучи. Ми добре, да дойде. Пристига тайфата, всичко гладно. А тази Моника Белучи се оказва дърта, нейната .... Много сте ядосани - какво ще ви прави тази баба на купона. Алоу - пращате я да изстудява и носи ракията. А тя се прави на ощипана. Не говори и български. Ма нейната, удряте и няколко шамара, да влезе в пътя, и там някак разбира какво да прави. Обаче пък веднага си тръгва. Ами супер, изнесе се пачата и повече не ви се пречка на купона. Идеално, хем на тиферич, хем без баби - кой като вас!

Какво ще кажете - хепиенда си е супер и при трите историйки

Quod licet Iovi, non licet bovi

Тема Re: За Майбаха, Блютнер и Моника Белучинови [re: LadyMorgana]  
Автор Polydeuces (Търсещ)
Публикувано24.09.13 16:42

Абе язък за хубавия инструмент.

Graeca sunt non leguntur

Тема Re: За Майбаха, Блютнер и Моника Белучинови [re: Polydeuces]  
Автор LadyMorgana (Πο )
Публикувано24.09.13 16:50

Ами като знаят какво е Майбах, и коя е Моника Белучи, ама не знаят какво е това "Блютнер". То "няма стойност като музикален инструмент, а само предмет за украшение" - цитат по госпожица Тошева.

Какво сега, друго си е тарамбуката у кръчмата и силиконовата гърла на пилона! И да хвърчат кебапчета де!

Автор Green Light (бях "на гости")
Публикувано24.09.13 16:58

Пак добре, ти представяш ли си какво чудо ще е това, което знае какво е Блютнер, а си няма идея за Моника и Майбах?

Тема Re: За Майбаха, Блютнер и Моника Белучинови [re: Green Light]  
Автор LadyMorgana (Πο )
Публикувано24.09.13 17:09

Мацето, дето помоли да и нацепят Блютнер за подпалки, може и да не знае какво е Майбах - в Димитровград няма бизнесмен с такова! А като и кажат "Моника" може да вика "Йосифова ли". Не бъди сигурен в познанията на хората, много си оптимистичен.

И аз ги надценявам понякога.

Редактирано от LadyMorgana на 24.09.13 17:10.

Автор yetti (снежко)
Публикувано24.09.13 18:45

е, един от най-богатите български бизнесмени е родом и си живее в димитровград. що да не си е купил майбах? достатъчно прост е за целта...

----

I only had a Corona
Five cent deposit

Тема Re: За Майбаха, Блютнер и Моника Белучинови [re: yetti]  
Автор LadyMorgana (Πο )
Публикувано24.09.13 19:06

няма Майбах - сигурна съм. Мисля, че последно беше с Бентли и няколко BMW-та.

Няма начин да не се изхвалят, ако бяха закарали Майбах в Димитровград!

Автор yetti (снежко)
Публикувано24.09.13 19:30

доста показателно за всичко в тая държава, не че съм само нихилист, но май напоследък съм основно това.

не че и аз знам какво/кой е блютнер, но като видя роял, и "прозведено за нармаг" да пише, пак ще се замисля. достатъчно прост съм и си го знам, а някои по селата явно не знаят, колко са прости и се изживяват на бая големи... :/

----

I only had a Corona
Five cent deposit

Редактирано от yetti на 24.09.13 19:30.

Тема Re: За Майбаха, Блютнер и Моника Белучинови [re: yetti]  
Автор LadyMorgana (Πο )
Публикувано24.09.13 19:55

виж, направих сравнение с Майбах, защото наистина това, което е модела Майбах за колите, това е модела Блютнер за пиана и рояли. Има производители и производители.

Знаеш ли, като те чета ще ти кажа едно - престани да се наричаш "прост", защото заради това, което написа - какво ще правиш, ако видиш роял, ще ти кажа, че ако теб, както се наричаш ''прост'' бяха сложили за директор на онзи младежки дом или каквото е, нямаше да стават простотиите, които видяхме. Защото се замисляш.

Селянката с ''хладилника със счупена вратичка'' обаче както казваш, не само ръга цици напред че е много ''кОлтурна'', ами и наклон на културата в Димитровград явно ще дава. Пази боже как растат децата там - и българчета и циганчета! Ей тази си е чиста проба проста, та чак лъсна по целия нет с това.

Е време е вече да сме наясно кой е НАИСТИНА ПРОСТ.

Това, че аз не само различавам (че и по звучене, не само по вид) един Блютнер от един Цимерман (старо предвоенно производство), Стейнуей и да речем "Белорус" (има такава марка пиана), "Киев" или "Рига", както и че съм свирила на такива, не ме прави по-умна, но не претендирам да давам наклон на нечия култура. Но пък ако бях на мястото на каката щях да изкарам поне сума ти пари от аукциони само ако бях видяла, че някой се кани "да изхвърля" пиана от този калибър.

Между другото след погрома в Катуница, в една от стаите на цар-Кировата къща имаше едно домашно руско пиано - мисля, че беше "Беларус" - цена от 200 лева до 800 (най-ниския клас пиана). Толкоз му стигнал на човека вътъка, ама си купил пиано.

Автор yetti (снежко)
Публикувано24.09.13 21:03

e, аз, да кажем, съм умерено прост, но си го знам и не го афиширам прекалено, а тя е изключително проста и куха женица, но даже се и гордее с тва. то навремето директорите май така са ги избирали, а както знаем - димитровград е изкуствен град, най-вероятно все още яко комунистически като манталитет хорица живеят там. даже бяха направили комунистически туризъм, да се гледа архитектурата на града и пр. глупости. а май са забравили да покажат, какво на практика срина оня строй - ей такива простакеси и калинки, казано по модерному.

при директора се влиза само по голема нужда все пак, който е питал за рояла - е осрал нещата.

----

I only had a Corona
Five cent deposit

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.