Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:16 15.05.26 
Контакти
   >> Споделено
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Третата световнанови  
Автор Well (Сянката Му)
Публикувано01.09.13 21:32

Защо нападението над Сирия се тълкува от много хора като начало на трета световна война ? Не че нямам обяснение, но ми е интересно и чуждо мнение.

Интересно ми е в тази връзка и дали вече много хора, вероятно благодарение на интернет разбират имперските амбиции на международният побойник - Америка, както и опашката от фирми-поробители, нахлуващи след него или хората са все така масово заблудени. Но предвид разкола в Англия, макар че официалното обяснение е че са видяли грозното лице на бунтовниците, чиято жестокост слабо кореспондира с разума...

И наистина - забелязвам че има някакво неописуемо изродско поведение на тези същества. Знам че и през Втората световна не е било много хуманно отношението, всеки се обременява емоционално срещу враговете, но задължително ли е разума да напуска тялото ? Има си правила за отношението към военнопленниците например. За мен тези същества и тяхното поведение нямат нищо общо с разумни хора. И на тях да се помага е очевидно престъпление. Стана дума че и Ал кайда били сред бунтовниците. Американците помагат на Ал кайда ? Сега ? А преди? А кулите-близнаци - за тях помагаха ли им ? Нали после благодарение на тях превзеха хероина на Афганистан и петрола на Ирак ? Да се Готвят Сирия, Иран и разбираш ли, Русия ...

Редактирано от Well на 01.09.13 21:33.

Тема Re: Третата световнанови [re: Well]  
Автор Hoй (библейския)
Публикувано01.09.13 21:39

и разбираш ли, Русия ...
- това не го разбирам.Пипнат ли "Мечката" и ще са дотам.

Имаше някаква теория , че войните са "необходимо зло", щото така се регулира населението на земята в разумни граници.Може и да е вярно.Къде, къде по-разумно е да се регулира раждаемостта, но явно за "някои" не е изгодно.Щото по-малко потребители, по-малко печалби.
Знам ли, бълбукам си само така...

"Библия учить нас любить ближнего своего. Кама-сутра объясняет, как это делать. "

Тема Re: Третата световнанови [re: Hoй]  
Автор Well (Сянката Му)
Публикувано01.09.13 21:56

Те мечката веднъж вече я повалиха преди години, не щеш ли обаче продажника Елцин се смени с лидера Путин и им ебнаха п... майна. Надявам се втори път такава грешка да не допусне Мечката, че ще е последна.
Междувременно Хамериката си печата кухи долари в промишлени количества, което е сигурен знак за денят Х. Въпросът е кога ще се случи. Според мен за това водят войни, иначе са обречени на хипер инфлация и тотален крах. Така си удължават агонията с още няколко години - според размерите на заграбеното за пореден път. Типична империя пред разруха.

Тема Re: Третата световнанови [re: Hoй]  
Автор Well (Сянката Му)
Публикувано01.09.13 21:59

Колкото до населението, едва ли някой се вълнува от числеността му. В главите на империалистите има само пари. Населението не ги интересува изобщо. Което е видно в държавите със заграбени ресурси, където гладът убива стотици хиляди всяка година. У нас сме вече на ръба на тази пропаст. Ако не се спасим от грабителите ни, чака ни съдбата на Бангладеш.

Автор Hoй (библейския)
Публикувано01.09.13 22:10

чака ни съдбата на Бангладеш. - тя вече не е ли факт?
Днес една "фенка" ми заяви следното.Започвам "работа" на пълен работен ден.В една частна фирма по някаква си там програма с е'йски пари.
Дотук нормално.Не е нормално само, че става въпрос за заплата от 250лв.???
Хипер далавера.Ахмаци работят в частна фирма на пълен работен ден / че и отгоре / , заплатите са под минималната за страната и не са от самата частна фирма, а от някаква си програма.
Някой може ли да ми го обясни това как става?

"Библия учить нас любить ближнего своего. Кама-сутра объясняет, как это делать. "

Тема Re: Третата световна [re: Well]  
Автор FilerO99 (Dark Power)
Публикувано01.09.13 22:26

Ако искаш вярвай, можеш и да си помислиш че лъжа или че съм луд, но мнението на хората тук точно именно по този въпрос въобще не ме интересува, но някога много отдавна още преди 11 септември 2001ва година аз казах на някого като даже не си спомням и на кого че Третата световна война ще пламне именно от Близкият изток и въобще не съм бил никакъв политически и военен пророк, нито гении и съждението ми е било плод на чиста и възможно най-елементарна логика на нещата.

Относно ''международния побойник Америка'' ако тази мега-държава не съществуваше то със сигурност биха пламнали поне още 10 локални войни в цял свят от който поне 2 локални войни само в Европа. Ти затова даваш ли си реална сметка или само пишеш от злоба?

Темата за военнопленниците въобще ти някога чел ли си я? Интересувал ли си се и чел ли си някога военна история и в частност история на ВСВ? Ти знаеш ли че примерно съветските говеда в Сталинград веднага след подписването на примирието с жалките остатъци от 6та Армия на Паулус обръщат собствената си артелeрия срещу полевите болници на немците? Това тяхно тежко военно престъпление как ти се струва, а?

Тема Re: Третата световнанови [re: FilerO99]  
Автор Well (Сянката Му)
Публикувано01.09.13 22:54

неспазването на закони не е наше откритие.

Публикувано01.09.13 22:58

неспазването на закони не е наше откритие.

"Договор с Русия не струва и хартията върху която е написан."-Бисмарк.

Тема Re: Третата световнанови [re: FilerO99]  
Автор Well (Сянката Му)
Публикувано01.09.13 22:58

Колкото до войните, сега като имаме глобален побойник, войните по-малко ли са ? За цялата си история Америка е провела над 200 войни. Май само иззема функцията на другите държави и всичките войни ги води тя, жертва се в името на каузата, другите да не воюват.
Силно се съмнявам че липсата на Америка на световната сцена ще предизвика големи нещастия. По-сокоро ще предотврати много такива, случващи се в момента... Разбира се медиите не показват такива, нали ? Нали са си техни ...

Редактирано от Well на 01.09.13 22:59.

Публикувано01.09.13 22:59

По-малко са, определено са по-малко.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.