|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Комплексарите.
|
|
Автор |
Mpъни (:)) |
Публикувано | 26.04.13 09:45 |
|
, бих искала да се изкоментират комплексарите.
А има такива и то не просто назовани от мен така.
Що за човек ще нарочва друг, да му се присмива, да му се подиграва, да си измисля несъществуващи кусури, да върти и суче, само и само да го изкара тъп и незнаещ, когато очевадно е точно обратното? - Ще ви кажа. Комплексар. Абсолютно пълен с комплекси човек. И това окачествяване не е тъпо клише.
За въпросната особа мога да кажа, че по-несамостоятелен, по-слабоамбициозен, по-зависттлив човек не съм срещала до сега. А около мене, не знам защо се получава има много завистливи хора.
Но като тоя просто нема друг.
Това чудо на природата е слаб мъж от гледна точка на характер и дух. Яд го е, че аз дърпам напред, за нивото в социума, на което се намирам. Щото не съм богаташка, нито съм умна, но въпреки това вървя стремглаво напред и нагоре. А завистника дето е по-умен от мен, дето е по-осигурен от мен стои на едно и също личностно ниво във всяко отношение.
Ама кой им е виновен на такива? Сами са си виновни. Човек рискува и печели, не рискува и не печели. В единия случай драпаш да излезеш от блатото, а в другия сам се оставяш да потънеш.
То съдбата ни е предначертана, ама все пак, ако нищо не правиш, нищо и няма да получиш.
Та, на въпроса с комплексарите бих искала да кажа, че това са хора, които завиждат на другите, че другите постигат сами нещо в живота си. А тези, които нищо не са постигнали сами, са изпълнени с комплекси за малоценност в много отношения, което избива като последствие от тези комплекси под формата ан злоба(ама чиста злоба), завист и плюене по харата.
Ето това са мене комплексари. Чакали са цял живот на готово и после ги е яд, че другите са оправни и могат да живет, да създават, да творят, да бъдат стойностни и умели в живота.
Ей за тва завиждат. И това е техния комплекс за малоценност.
Не ги понасям такива. Едва се сдържам да не им отговарям на простотиите. Но доста често ми се случва особено в приятелски кръг, да ги соля с думи.
Когато мъж ми стъпи на малкото пръстче, ще го призная за човек.
| |
Тема
|
Re: Комплексарите.
[re: Mpъни]
|
|
Автор |
мapдyk (Enlil) |
Публикувано | 26.04.13 09:52 |
|
човектолко ниско нямам намерение да падна
Veni, vidi, vici
| |
Тема
|
[re: мapдyk]
|
|
Автор |
Мръни (:)) |
Публикувано | 26.04.13 09:53 |
|
Ми, остани си животно. Мене кво ма бърка твоята определеност.
| |
Тема
|
[re: Мръни]
|
|
Автор |
мapдyk (Enlil) |
Публикувано | 26.04.13 09:57 |
|
а мен що ме брига аналната ти незадоволеност?
Veni, vidi, vici
| |
Тема
|
[re: мapдyk]
|
|
Автор |
Мръни (:)) |
Публикувано | 26.04.13 09:59 |
|
Щото явно само анални входове са ти в главата. Незадоволен в сексуално-анално отношение си. Ходи си навреш нещо у гъзо, че да мирясаш!
Щом не ти се коментира по темата, бегай се спасявай и не списвай в нея.
| |
Тема
|
[re: Mpъни]
|
|
Автор |
Vitalite (флуидна) |
Публикувано | 26.04.13 10:07 |
|
Мрънка, аз не съм амбициозна, кеф ми е да си живея спокойно и безгрижно, като оставям другите също да избират как искат да прекарат живота си.
Но не мога да разбера защо "успелите" имат толкова желание да ми натрапват вижданията си за "успех"? !
Що се отнася до мен "успехът" е състоянието на радостност, душевен мир и покой, игриво отношение към живота.
| |
|
Е, с този си тема, се показваш като пример за комплексарка...
Нищо лично, но не знам въобще усещаш ли се, как се държиш и какво пишеш....
А подписа ти е просто уникален, е няма по-голям пример за комплексирана жена, която е вирнала носа, или другият вариант е да се правиш на интересна...
Смяташ ли, че с грубост и обиди ще можеш да впечатлиш някой или пък ще вървиш напред...И какво значи "аз дърпам напред", в какво дърпаш?
Не ми отговаряй, не ме интересува, но си задай този въпрос...ако искаш де...
| |
|
И какво те дразни в успелите по-точно?
Аз например не си натрапвам успеха. Споделям го като инфо с приятелите си.
А че те не могат да го понесат е вече признак на комплекс за малоценност.
Аз успехите и тъжбите си ги споделям ппредимно с най-приближените.
А на успехите на другите мога само да се радвам. И се радвам.
Не зная какво имаш предвид под "виждания за успех"?
Аз съм конкретизирала за какво иде реч в темата.
| |
|
Чудела съм се защо жените се дразнят когато някоя си е вирнала носа? Е ся го разбрах. Щото те не могат кота нея.
Ами ще си го виря. Има за кво.
Жалко, че не си разбрала темата. Тука не ви нападам лично, но както ви чета, разбилам, че го вземате въпроса персонално свързан с вас.
Ами да ви светна. Не е.
Но щом се чувствате засегнати, дерзайте да плююете по мен. Аз както писах вече, възприемам това като комплимент едва ли не.
Хорската завист към мен просто ме ласкае.
Не мислля, че съм комплексарка, щото не завиждам на никого, не гледам в паницата на никого и не унижавам и обиждам хората безпричинно.
Но може би разминаването в разбиранията ни се дължи на различието в характерите ни.
По въпроса за подписа ми, ми така е. Аз обикновено казвам и пиша това кое3то мисля. Като не ти харесва, сори, ама няма да го сменя.
| |
Тема
|
[re: Мръни]
|
|
Автор |
Vitalite (флуидна) |
Публикувано | 26.04.13 10:29 |
|
Нищо не ме дразни в успелите хора.
Но нали знаеш, че често най - силната мотивация за успех, както и мисленето "завиждат ми, защото съм по - успял от тях", е характерно за "комплексарите", както ги наричаш. От тези, които са били подценявани, а оттам и формирани "комплекси".
А и хора без "комплекси" няма. Комплексът не е непременно негативна черта.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|