|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | (покажи всички)
Тема
|
Гадните жени
|
|
Автор |
дядo (член) |
Публикувано | 17.07.12 21:24 |
|
Не, не е това, което може да сте си помислили.
Гледам един филм - две приятелки - красавица, но глупава, и умна, но смятаща се за некрасива. Един мъж - двете се разменят и бла, бла, бла... хепиенд.
Чудя се, актрисите, на които предлагат да играят гадни, противни жени, не просто грозни или глупави, а наистина противни, дали се чувстват зле. А режисьорите как им предлагат - "Изглеждаш като пълна гаднярка, направо си отвратителна, ще паснеш идеално за образа на..."
А дали им плащат повече отколкото на "красавиците" като компенсация?
| |
|
Е.. то нали "лошия" герой е по-сложен и интересен и затова по-предпочитан да бъде изигран. Предполагам, че с тази нагласа са масово в тая индустрия... Но може да има и суетни ..
Абе на коя жена няма да и хареса да го играе гаднярка във филм?!
На мен ако ми предложи режисьор с мотива "Подходяща си за ролята" /тактично спестявайки физическите ми дадености, пасващи идеално за образа/, никак няма да се обидя... мхм... то от гаднярщината няма оттърване, ами поне да се осребри .. тъй де..
| |
|
мисля, че е до вътрешно предпочитание. аз лично с доста голям успех бих играла глупавата, понеже на моменти съм
но мисля че бих играла и това
така че от добра до добра роля също има разлика
| |
Тема
|
Re: Гадните жени
[re: дядo]
|
|
Автор |
ya2011 (умна) |
Публикувано | 17.07.12 21:50 |
|
просто бизнес, дори и при блудкавите филмчета хонорарите са в стотиците хиляди, така че за няколко стотин хиляди и аз ще играя каквато и да е роля без да ми пука особено, това са все пак доходите ми за няколко години напред...
| |
|
Един актьор е добре да може да изиграе и грозен, гърбав, зъл, сляп, луд, и красив, благороден, и сухар, и гений с чувство за хумор... и т.н. За повечето актьори (и актриси, ако е различно понятие поради полова принадлежност и предполагаема по-висока суета) е по-голямо предизвикателство да изиграят нещо далечно им. Т.е. с други думи почти всяка красива актриса си мечтае да изиграе ролята на грозна. Всяка миловидна актриса, би желала да й се даде шанс да играе сложен отрицателен образ. Много по-сладко е като задача и удоволствието е по-голямо. А в киното (и театъра) има гримьори и всякакви начини за превълплъщение. Не е обидно да играеш грозен. Ми хората качват кг заради роли, всякакви неща правят.
И освен това има си кастинги обикновено и актьорите се предлагат, а не им предлагат на тях, освен някои изключения на вече утвърдени, когато режисьорът ги познава... Но героят на сцената или на екрана, не е това, което е човекът в живота. Той не може да използва средства, с които актьорът не разполага, но не е практика сляп да играе сляп, гърбав - гърбав и т.н. Би било по-скоро изключение, ако въобще се е случвало.
Е, сега - Дани де Вито все ще играе нисък и пълен... но някой път отвратителен, както казваш, друг път веселяк, трети - зъл гений, четвърти - омагьосан принц... а защо не и Хамлет. Защо не и Офелия? В края на краищата. Та, така.
..rude & not ginger...
Редактирано от Doctor Who на 17.07.12 21:54.
| |
|
Да, клишето, че лошият образ е по-благодатен ми е известно, но нямах предвид това.
Нямам предвид гаднярка в смисъл "кучка". Това струва ми се актирисите дори предпочитат да го играят, защото могат да си пуснат чувствата на воля и колкото са по гадни, толкова повече ще ги харесат в ролята.
Имам предвид неприятни, противни, такива, които не провокират агресия и желание да ги сриташ, а погнуса и нежелание да ги докоснеш.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Розмария (жилава) |
Публикувано | 17.07.12 21:54 |
|
Добре де, изплюй камъчето, за кой образ и коя актриса става въпрос?
---------------------
Умиране няма и задачата има решение. - Ст. Джонсън
| |
Тема
|
[re: Розмария]
|
|
Автор |
дядo (член) |
Публикувано | 17.07.12 22:02 |
|
Няма камъче. Конкретния филм не е подходящ. Просто докато го гледах ми излезе тази питанка.
Опитвам се да се сетя за пример, но засега не ми идва нещо достатъчно точно.
И не става въпрос за схемата "Грозната Бети", където актрисата изобщо не е грозна и грозотата се постига с грим. Става въпрос, за хора, които наистина изглеждат тъпи, смотани и дори бих казал, че са си такива, което пък би означавало, че би трябвало да са го усетили в живота от отношението на останалите. И изведнъж "Ела да играеш един тъп смотаняк" - дори без пояснението, "защото изглеждаш точно като такъв", човек се сеща.
А питам специално за актрисите, защото по шаблон, те са по-суетни.
| |
|
не се сещам за такъв гнусен женски образ... или не се съгласява никоя да го изиграе или просто не пишат подобни сценарии...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
blood2 () |
Публикувано | 17.07.12 22:17 |
|
Актьорите по принцип не са много нормални, така, че не им пука на актрисите.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | (покажи всички)
|
|
|