|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Демонът на неБлагодарността
|
|
Автор |
WMC (Прах във вятъра) |
Публикувано | 13.07.12 07:41 |
|
Съвсем до скоро не бях бдителен и внимаващ, че хората могат да бъдат завладяни и то незабелязано, от демона на неБлагодарността.
Не бях наясно как да се предпазваме от него, а то е простичко и ясно - както разобличаваме грозотата му. Какво представлява неБлагодарността лесно може да се усети посредством размишляване. Преди всичко това е непризнаване на получените блага и услуги считайки ги че те са ни дадени пожизнено...
| |
Тема
|
Re: Демонът на неБлагодарността
[re: WMC]
|
|
Автор |
roshava (:)) |
Публикувано | 13.07.12 07:58 |
|
Не е луд този който яде баницата, а този който му я дава!
...
| |
Тема
|
[re: roshava]
|
|
Автор |
WMC (Прах във вятъра) |
Публикувано | 13.07.12 09:15 |
|
Така е, но колко от българите си дават сметка за "баницата" преди да са разбрали, че е изядена? Колко са тези, които знаят как да я опазат? А колко са тези, които ще омесят нова, за да не стоят гладни?
Аз съм от тези, които поне за трети път започват, защото сега се уча на най-важните житейски уроци и затова никак, ама никак не разбирам тези, които само "споделят", че около тях има демони.
Демони е имало, има и ще има. Нужно е обаче да се научим да ги побеждаваме. Любимият ми дядо имаше цял сандък почетни медали от БКП, но той не знаеше как става това...
Който не ме разбира или е ленив да размишлява ще го поМоля да не пише в темата.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
blood2 () |
Публикувано | 13.07.12 09:30 |
|
Значи и тая демон ме е завладял.
| |
Тема
|
[re: blood2]
|
|
Автор |
WMC (Прах във вятъра) |
Публикувано | 13.07.12 10:58 |
|
Аз се научих и да отсявам истината от легендите и сам на себе си да се сърдя ако не съм успял правилно да го направя.
Не знам защо, но това умение не го получих от "безплатното" ми образование.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
blood2 () |
Публикувано | 13.07.12 11:20 |
|
Образованието е лъжовно и заблуждава. Затова висшистите най-много лъжат.
Редактирано от blood2 на 13.07.12 11:20.
| |
Тема
|
[re: blood2]
|
|
Автор |
WMC (Прах във вятъра) |
Публикувано | 13.07.12 11:40 |
|
Особено инженерите.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
elica iv (непознат) |
Публикувано | 13.07.12 12:09 |
|
Мисля, че всеки или почти всеки човек е бил неблагодарен някога към друг човек. И аз също, не веднъж, и то към хора, които най-малко заслужават това. Трудно е да осъзнаеш грешките си, още по-трудно е да не ги повтаряш, а най-трудно е да ги поправиш, много често е невъзможно.
Казваш, че като разобличаваш грозотата на неблагодарността лесно се предпазваш от нея. Това достатъчно ли е?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
coffeemate (пристрастен) |
Публикувано | 13.07.12 12:31 |
|
То да е само тоя демон.. с мед да го намажеш...
Борене няма, има разбиране, осъзнаване, постоянна бдителност и като се покаже В ТЕБ му размахай пръст "Виждам тееее"
И го остави да висне в "пространството" неудовлетворен. Логично се получава едно спиране на захранването му от теб и смаляване на неговата мощ.
Не съм пила кафе и виж до къде се докарах...
| |
Тема
|
[re: elica iv]
|
|
Автор |
blood2 () |
Публикувано | 13.07.12 12:32 |
|
А ако по рождение си грозен, защо да си благодарен за нещо? Да са благодарни само красивите значи.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|