Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:08 17.07.25 
Контакти
   >> Споделено
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема Който търси, не намиранови  
Автор blood2 ()
Публикувано27.03.12 16:43

Във Вселената си има един принцип. Който търси не намира. Поради факта, че на човек му е даден свободен избор и воля и, че всичко което може да преживее по някакъв начин е закодирано в него и неговите гени, колкото повече търси, толкова повече не намира.

Великите открития, великите постижения, великите подвизи не са плод на търсения, не са плод на постоянни искания и търсения, а напротив, на себе опознаване и себе намиране. Ако не знаеш какво си, защо да търсиш? Ако не знаеш какво хубаво нещо си, защо да искаш нещо хубаво? Няма начин да ти се случи каквото и да е нещо. И колкото повече търсиш, толкова повече не намираш. Защото търсенето и информацията от него е нещо.

Търсенето рано или късно се трансформира в Хоби, а не професия или някакъв позитив. Търсенето рано или късно се превръща в дрога, а не нещо което можеш да научиш и да практикуваш.

В Интернет реалността, това е най-различимо. Колкото повече търсиш начин за реализация или пък печелене на дивиденти, пари или приятели, толкова повече тези неща ти се изплъзват. Защото, който търси, не намира.

Мислех да отварям тема за това какво да правя през пролетта и лятото. Но защо да отварям тема, защо да питам и да търся, като няма смисъл? Всеки ще ми дава съвети, но никой няма да ми помогне и нищо няма да стане. Защо да мисля и търся и мечтая тогава за хубави неща,да мечтая да съм навън и полезен или сред природата? Защо да търся от вас каквото и да е или от Интернет? Та нали, който търси, не намира. Нали безплатен обяд няма.

Единствено търсенето е полезно, ако имаш средства и искаш да купиш нещо.

Същото е и с духовните търсения. Защо да търся духовни неща, като не мога да ги купя? Какво притежавам повече от другите, че да си купя хубавите неща правещи ме щастлив?

Не, няма да търся.

Никъде няма да търся.

Не ми пука за нищо и никой.

И не търся нищо.

Защото не е важно какво търсиш, а какво имаш.

А гените се дават веднъж, по рождение.

Редактирано от blood2 на 27.03.12 16:46.

Тема Re: Който търси, не намиранови [re: blood2]  
Автор day_night (lady)
Публикувано27.03.12 17:28

Звучи ми много депресантско. Излез, а недей само да искаш да излезеш. Бъди приятел, а недей само да искаш да бъдеш приятел. Живота се живее - щеш - не - щеш. Суетата и умората много пречат на щастието.

Тема Re: Който търси, не намиранови [re: day_night]  
Автор blood2 ()
Публикувано27.03.12 17:34

Къде да изляза? Че аз съм в МАТРИЦАТА, да не съм Нео? Няма как да бъда приятел на никого. Който търси, не намира. Не търся съвет от никого, нито каквато и да е реклама на живота и вид живеене. Реклами и Спам не искам.

Автор Well (Сянката Му)
Публикувано27.03.12 17:35

Който търси, намира. Народна мъдрост.

Ти не намираш, защото подхождаш с пораженчески дух, сам се сваляш на земята без никой да те е докоснал. Стегни се, писна ми да ти чета депресиите тук.

Тема Re: Който търси, не намиранови [re: Well]  
Автор blood2 ()
Публикувано27.03.12 17:40

Народа лъже и измисля всевъзможни глупости за да излъже глупаците и тълпата.

Точно обратното. Колкото повече искаш едно нещо, толкова повече не става. Ако го търсиш, никога няма да стане.

Автор Well (Сянката Му)
Публикувано27.03.12 18:00

Народа никога не лъже. Той обаче винаги е бил лъган.

Тема Re: Който търси, не намира [re: blood2]  
Автор r3gistracia (минаващ)
Публикувано27.03.12 18:04

Къде да изляза? Че аз съм в МАТРИЦАТА, да не съм Нео?

хахахаха, ок, трябва да призная, че имаше един период, в който и аз се чувствах като в матрицата, обаче като Нео. мисля, че накрая наистина успях да излеза от нея, ама за постоянно.

за твое голямо разочарование извън нея няма нищо кой знае какво по-различно освен това, че не се чувстваш пре-програмиран и имаш известни степени на свобода (LOL), това все още не изключва максимата "Който търси, не намира", в смисъл, че аз намирам доста неща търсени, нетърсени, и все хубави, но това не означава, че намирам точно това, което искам. така че споделям мрънкането ти, поне до момента в който намеря точно това, което искам, а не постоянно да го отлагам вече n време, всъщност понеже няма да стане, мога да кажа само и ше ходя да пия бира, някои мрънкат в клубовете, а другите удавят мъката в алкохол

Редактирано от r3gistracia на 27.03.12 18:05.

Тема Re: Който търси, не намиранови [re: Well]  
Автор blood2 ()
Публикувано27.03.12 18:04

Народа винаги лъже с цел лична изгода и затова назначава все лоши и лицемерни хора да го управляват. Защото е лош, а не добър.

Народа не е лъган. Напротив, казват му се направо нещата за това какво мислят за него деспотите и диктаторите. Народа лъже, а не него го лъжат.

Тема Re: Който търси, не намиранови [re: r3gistracia]  
Автор blood2 ()
Публикувано27.03.12 18:06

Ти намираш нещата, а не ги търсиш. Има разлика. Намираш ги и ги използваш заради способностите си по рождение, а не защото търсиш. Ти алкохоличка ли си? И това ли търсиш, или просто си го намираш?

Автор r3gistracia (минаващ)
Публикувано27.03.12 18:11

не съм акохоличка и даже изобщо не пия, просто се заканвам, че ще се напия, ама аз си знам, че няма да го направя

така е, намирам нещата без да ги търся, шибан талант , само че не е по рождение, просто напоследък ми се отдава, ама даже на моменти ми идва в повече знаеш ли колко трудно се понася прекалено получаването и все пак, има неща, които наистина искаш, а други идват на втори план. а тези на първи дори на мен ми се изплъзват та за това и аз искам да помрънкам малко

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.