Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:44 07.12.25 
Контакти
   >> Споделено
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Искам да си отмъстянови  
Автор MarlenaSS (непознат)
Публикувано23.05.11 10:56

Уважаеми форумци, предварително се извинявам ако темата ми ви се стори твърде пошла, шокираща или изпълнена с агресия (съдейки по заглавието). Всъщност става дума за една обикновена и банална любовна история, която за страничния наблюдател не заслужава нито внимание нито вглъбяване може би..Но тъй като заради нея се чувствам психически опустошена и направо болна пиша тук в този клуб с надеждата, че някой ще ми даде полезен съвет.
Преди три години се влюбих. На някои хора това им се случва често. Но на мене... Аз съм (бях) рационален и прагматичен човек, който не обичаше да се оставя на чувствата и моментните желания.. Но..Влюбих се без логика, без здрав разум и без видима причина. Тогава бях щастливо омъжена и имах всичко, което една жена на 40 може да си пожелае да има.. Сигурно се досещате, че кулминацията на това безумие беше раводът ми, който се подразбираше от самосебе си. Любовната ми връзка се оказа, скоро след това трудна, изпълнена с горчиви моменти, страдания, недоразумения и сразяващи разкритя за този когото обичах. Оказа се, че той ме е лъгал от самото начало и развалянето на семейста му е нещо като житейски спорт. Връщане назад към семеството ми няма. Бившият ми съпруг си е подредил живота по нов по-подходящ начин с по-подходяща жена. Децата не искат да ме знаят, защото в техните очи аз съм подла предателка. Виждам ги от време на време, но съвсем така...формално. Бившият ми любим ми съобщи, че си оставаме приятели, защото вече не се интересува от мене като от жена. За него аз съм стара (той е по-възрастне от мене с четири години) и сега вече се интересува от млади жени, (новата му приятелка е набор 81) а между нас не е имало нищо особено , просто съм си въобразила. Обясни ми още, че съм егоистка, и ме тресе кризата на средната възраст.Чувствам се разбита, предадена и сравнена със земята. Няма пари за да си позволя психотерапия, затова пия антидепресанти, които ме държат в някакви рамки на привидната нормалност. Неотдавна установих, че ме измъчва едно ужасно чувство (освен обидата и гнева) искам да си отмъстя на бившия ми приятел. Знам, че не бива да трупам грехове върху себе си и, че рано или късно съдбата ще му върне заради мен и заради всички останали жени, които са пострадали по същия начин..(познавам още три такива). Господ забавя, но не забравя. Но аз някак си не мога да дочакам... Искам сега да го видя отмъстен, поставен на мястото, което заслужава. А съвсем не ми идва даже на ум какво би било за него голямо възмездие. Той е като патките които плуват в езерото - винаги остава сух...Помогнете ми . Ще се радвам на всяко мнение и на всеки добър съвет..

Тема Re: Искам ...нови [re: MarlenaSS]  
Автор юpaтa ()
Публикувано23.05.11 11:33

зарежи отмъщението! Не си тази дето трябва да съдиш хората. Може би ти самата е трябвало да получиш урок.
Зарежи антидепресантите!
Гледай напред - намери приятели, друга любов ...
със семейството ти, рано или късно нещата ще се изгладят най-вече с децата!
Направи нещо за твоята душа - не я пълни с лоши чувства - както ти каза !

Тема Re: Искам да си отмъстянови [re: MarlenaSS]  
Автор saksun (непозната)
Публикувано23.05.11 12:57

"Плюй и отмини!"

Тази фраза, взета от герой в произведение, е най-подходяща за случая. Харесвам я и я прилагам в определени житейски ситуации. Махни с ръка, не поглеждай към бившия си приятел, продължи пътя си. Остави, каквото било - било. Не живей с мисълта за мъст, колкото и да боли в момента. Безсмислено и деградивно е.

Намери подход към децата ти. Те ще разберат, може и след време да е, че си сгрешила, но съжаляваш за грешката си. Опитай да бъдеш отново до тях. Покажи им обичта си. И че никога не си спряла да мислиш за тях.

"Човек, който желае настойчиво нещо, ще принуди съдбата да отстъпи." ЛЕРМОНТОВ

Тема За!нови [re: MarlenaSS]  
Автор lnfinity (Shadowchaser)
Публикувано23.05.11 13:06

Успокой се. Дай си време. Поработи върху себе си. Намери си печеливша работа устрой се. Запиши се на карате или нещо такова. След някоя година повикай човека на среща и му счупи долното чене и под двете уши

Може за го нариташ и в топките за десерт Не мога да ти съчуствам - била си достатъчно глупава. Но пък може да си го върнеш. От теб зависи. Прошката и милосърдието са за ангелите. Ние сме хора

Тема Re: За!нови [re: lnfinity]  
Публикувано23.05.11 13:08

Но как...Нали ако го наритам и му счупя ченето ще ме даде под съд? Освен това аз не искам да ми ричинявам телесни повреди, а само душевни... Каквито той е причинил на мен...

Тема Re: За!нови [re: MarlenaSS]  
Автор saksun (непозната)
Публикувано23.05.11 13:20

Трябва да се примириш, че не е възможно да му отмъстиш.

Защото истинското възмездие за подобен тип е едно - да се влюби пагубно в жена, която преди време е отхвърлил. И разбира се, да бъде отритнат от нея.

Но това се случва само в романите и филмите.

"Човек, който желае настойчиво нещо, ще принуди съдбата да отстъпи." ЛЕРМОНТОВ

Тема Re: За!нови [re: MarlenaSS]  
Автор lnfinity (Shadowchaser)
Публикувано23.05.11 15:26

Как ще те даде под съд?

Ако е без свидетели не може да докаже нищо. Сега кажи че душевните ти проблеми не са преминавали във физически. Както искаш. В тази формулировка искаш невъзможното. Все тая - ако искаш някой друг да свърши мръсната работа няма как да стане.

Редактирано от lnfinity на 23.05.11 15:53.

Тема Re: Искам да си отмъстянови [re: MarlenaSS]  
Автор Ghanima (Мис Моралистка)
Публикувано24.05.11 12:16

За съжаление трябва да те попаря - човекът очевидно е толкова малоумен, че дори не му минава през ума, че вината е в него. Той е... как да се изразя, без да съм груба и вулгарна... прияло му се е сладолед, но сладоледът взел, че се разтопил и омацал навсякъде, но човекът няма как да е виновен - просто му се е ядяло сладолед, отде да знае, че сладоледите се топят. Разбираш ли?
На твое място ще последвам съвета за каратето и разбиването на ченето.

пол - Ж
Срещнах човек, който е чел всичко, но не знае нищо.

Тема Re: Искам да си отмъстянови [re: Ghanima]  
Публикувано24.05.11 12:49

Кефите ме с радикалните си решения!

Тема ооо да !нови [re: MarlenaSS]  
Автор юpaтa ()
Публикувано24.05.11 14:54

което и доказва, че и на 40, може да си е от глупав, по-глупав

, давай с каратето

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.