Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:35 17.07.25 
Контакти
   >> Споделено
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема "Не по телефона!"нови  
Автор БeзcъннaМодератор (distance)
Публикувано14.09.10 14:00

Понеже много мразя с тази реплика да ме разкарват из града в името на съкровени тайни, които отнемат точно две минути разговор, реших да питам - какъв точно вид са нещата, които НЕ бихте обсъждали по телефон? Изобщо прескачам мотива, че един час телефонен коментар струва пари. Какво би ви накарало на всяка цена да разходите отсрещния човек, за да му говорите очи в очи?

Тема Re: "Не по телефона!"нови [re: Бeзcъннa]  
Автор Kaлинckи (forever more)
Публикувано14.09.10 14:43

Мисля, че говорене не по телефона, а на живо, предполага повече сериозност на думите.

"Hi, I'm empty
So tell me you care for me"

Автор neverojatna (вещерица)
Публикувано14.09.10 15:09

изясняване на лични отношения, особено с екземпляр от отсрещния пол

по принцип мразя да говоря по телефона, но ценя времето си и времето на другите и знам, че е невъзможно всичко да се изяснява тет-а-тет, но лични отношения предпочитам да уточнявам в живо предаване.

Тема Re: "Не по телефона!"нови [re: Kaлинckи]  
Публикувано14.09.10 22:18

Тоест? Налична е предварителна сигурност, че другият човек не би приел насериозно което му се казва и единствено с помощта на жестове, кимане, въртене на очи и други невербални убедителности би го приел?

Ти какви неща би казала само лично? Аз може би ще държа да е лично, ако някой е болен или починал, тоест ако поднасям тъжна новина, за която другият трябва да има някой до себе си за подкрепа, ако правя изненада на тоя човек или ако има нещо страшно щастливо, за да видя реакцията и заедно да си попищим, примерно. И както казва отдолу Невероятната - да, за изясняване на отношения също разбира се, неуважително би било по телефон. Но всички други неща ми изглеждат несериозен повод за разходки.

/разбирай - пак си сверявам степента на темерутщина спрямо останалия свят

/

Тема Re: "Не по телефона!"нови [re: neverojatna]  
Публикувано14.09.10 22:28

Това за времето на мен ми е важно, дори да го имам свободно в тоя момент. Просто се чудя дали не съм прекалено дръпната, щом се дразня като ме извикат да се разхождам нанякъде си за пет приказки. Виж какво питах Калинската за видовете неща, които бих казала лично, освен изясняването на отношения имаш ли да добавиш още нещо?

Автор юpaтa ()
Публикувано14.09.10 22:44

просто е, когато не ми се говори по телефон, нима нямам право; когато, това, за което ми се ще да поговоря е завладяло всичко и в мен и имам нужда макар и за малко да си повибрирам с някой в унисон ... така де, от малко хора ще поискам това.

Автор TCNQ ()
Публикувано14.09.10 22:55

когато изисква разговор на 4 очи, и очите да се гледат

Автор neverojatna (вещерица)
Публикувано15.09.10 09:41

За да не си губим взаимно времето, обикновено казвам за какво бих искала да говорим лично, не по телефон, ако отсрещната страна прецени, се срещаме или отлагам разговора, докато има възможност да се видим.

Тема Re: "Не по телефона!"нови [re: neverojatna]  
Публикувано15.09.10 10:45

А представи си разговор без никакъв жокер.
- Трябва да се видим.
- Какво е станало?
- Не мога да ти кажа по телефона.

Внезапно личните ми планове се чувстват грозно пренебрегнати и ставам зла. Точно допълнителната думичка, дори една, има голямо значение. Нали? Не ми е за първи път да чуя подобно нещо и пак се ядосвах.

/Обяснявам, за да не разсъждавате излишно, пък и вече ми мина - вчера колежка затърсила нещо, което съм архивирала аз и вместо да обясни, еднолично решила, че не мога да помогна, ако не гледам в компютъра и аман-заман, не може по телефон. И аз мисля, че е в адски грижи и кой знае кой й стои до главата, за да не може да говори. Не стана проблем, но не е само тя с такива хрумки за веднагичност на личното виждане, та затова темата.

Автор Kaлинckи (forever more)
Публикувано15.09.10 15:32

Друг пример - тази сутрин получавам смс за катастрофа. Съжалявам, но не го повярвах. После се обадих и казах, че разговори със съобщения са несериозни. Т.е. не говоря за сериозност на приемащия, а за сериозност на обаждащия се. Явно за твоята приятелка въпросът е бил много сериозен. Ти не си длъжна да го приемаш сериозно. Може твоята приятелка да успява да се изкаже само ако жестикулира и по телефона се тормози да обяснява.

"Hi, I'm empty
So tell me you care for me"

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.