Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:00 07.07.25 
Контакти
   >> Споделено
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема откачено ли е ?нови  
Автор kanikani ()
Публикувано28.07.10 12:03

Искам да бъда обичана и обгрижвана от човек в който съм влюбена и който е влябен в мен. Искам дом, съпруг, семейство, брак , деца /не съм ги подредила/ .
Искам сериозност и отговорност от отсрещната страна.
Това мога аз да дам и това искам да получа.
Откачено ли е да искам такива неща?
Млада съм нямам 30 дори . Хората на моята възраст не се интересуват от такива неща. Амбициозни са и се стремят към развитие в кариера, образование и тинтири минтири. Не че е лошо това развитие. Даже е похвално. Но аз съм склонна и способна да се захвана и с амбиция за развитие и със създаване на семейство. Но защо повечето млади не искат да се обвързват и да поемат отговорност - нещо много често срещано? Защо бягат като подплашен добитък от това ?

Тема Re: откачено ли е ?нови [re: kanikani]  
Автор KpucaHa (питбул териер)
Публикувано28.07.10 14:42

Защото повечето млади нямат финансовата сигурност, за да правят семейства и гледат първо да подсигурят приходната точка, а от там нататък разходните такива ;))))

Antes muerta que sencilla

Автор тxъмб (портокалче)
Публикувано28.07.10 17:00

Откачено ли е да искам такива неща?

Аз искам същите неща и съм на същата възраст. Незнам дали съм откачен. Възможно е.

Автор lnfinity (Shadowchaser)
Публикувано28.07.10 17:30

Защото са свикнали мама и тати да им слугуват да им снасят пари и чедото да се грижи само да ръгне туй в онуй да се напие или надруса. Не е откачено. но на фона на толкоз откаченяци изглежда да е. Стискам ти палци да тръгнат на хубаво нещата.

Тема И отговора е:нови [re: kanikani]  
Автор Mandalay (empathy)
Публикувано29.07.10 10:40

"Амбициозни са и се стремят към развитие ...." - сама си го написала

Това е положението - свиквай

Автор indra (macondo)
Публикувано29.07.10 11:11

откачено - в никакъв случай. звучи точно толкова средностатистически, колкото и другата гледна точка, а нагласите на населението май се разпределят почти по равно между двата варианта. усешането за Нещо Не Ми Е Наред по-скоро идва от среда, предпочитаща по-скоро едната гледна точка.

защо половината са нерешителни (бягане като подплашен добитък по-скоро описва реакцията на не толкова осъзнато фокусиран върху семейството човек погнат от решителна жена

) е вече друга тема.
мен ме притесняват няколко неща:

- завинаги е твърде дълго време
на теория всичко се случва и заедно-то е до настъпване на някакъв непреодолим форсмажор, но самата идея, че следващите 30 или 40 години ще се будя до един и същи човек, че ще правя секс преобладаващо с него и че това ще е животът ми леко ме стряска;

- липсата на обективни критерии
от известно време съм в голямо чудене дали да заживея с един младеж или да го зарежа. чуденето не е понеже не го харесвам, а защото знам, че любовта си отива рано или късно, но нямам никаква идея как да преценя дали е подходящ за съвместен живот. "трябва да го почувстваш" казват познатите, но това ми звучи като колосална глупост щото днес чувствам едно, след година вероятно друго и някакси ми се струва, че трябва да има начин да се прецени отвъд моментните емоции, но инструкциите как става това са се затрили някъде...

- илюзията на безкрайния избор
повечето хора са убедени, че имат безкраен избор - на начини на живот, на места, на партньори. не зная от къде идва това убеждение, но човек е затворен в собствената си кутия от нагласи, места и ограничени контакти, които с годините се стесняват все повече и изборът - безкрайният такъв - се оказва все по-трудно реализируем. конкретиката на живеенето, обаче, като цяло пречи на обобщения поглед...

такива работи, според мен...

Редактирано от indra на 29.07.10 11:13.

Тема Питамнови [re: kanikani]  
Автор Kaлинckи (forever more)
Публикувано29.07.10 11:18

Като сте толкова взаимно влюбени един в друг, как така се разминавате? Питам, защото аз си мисля, че взаимната любов е единствено необходимо и достатъчно условие, за да се получи пълна хармония и щастлив съвместен живот.

"Hi, I'm empty
So tell me you care for me"

Автор h-o-r-n-e-t (walker)
Публикувано29.07.10 21:27

Не мисля, че има нещо откачено в исканията ти.
Пожелавам ти да ги получиш тез неща. А междувременно, докато си ги искаш, виж ти с какво може да допринесеш за получаването им.

Автор S.l. (--S.I.)
Публикувано30.07.10 16:58

откачено ще е ако неискаш това

Тема Да.нови [re: kanikani]  
Автор jamie (добре познат)
Публикувано30.07.10 22:46

1. Защото тук няма равенство и ролите не са по вкуса и на двете страни например. Кой ти е намеквал дори че твоето желание да развиваш семейство те освобождава от задължението да работиш наравно с него? Нещата се промениха и то в правилната посока - някои хора нв искате да го приемете и само се оплаквате.
2. Защото ти никъде не си написала че искаш да си МУ равна. Искаш свои си неща - и ТОЙ да се съобрази. Нормално е и ТОЙ да си има желания - ти да не би да се съобразяваш?
3. И защото те помня от Разведения клуб и си далеч от описанието, което си даваш в тая тема. Силно се съмнявам да си способна да даваш каквото и да е на когото и да е - особено да си 50/50 в нещата които описа. Ти просто искаш някой да ти ги осигури.

Точно 3 причини - всяка поотделно достатъчна. Като толкова искаш - направи стъпки по въпроса, само с искане резултата е че все смяташ отсрещната страна за виновна/негодна и т.н.

ПП: А, щях да забравя :) Честита еманципация на жените - по ПРАВИЛНИЯ начин. Оказа се нещо много хубаво в крайна сметка

Редактирано от jamie на 30.07.10 22:48.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.