Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:06 05.11.25 
Контакти
   >> Споделено
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема хм, незнам дали до вас е стигнало....  
Автор HolyHell (зъл талант)
Публикувано10.03.10 02:05

http://bgpetition.com/podpiska_nap/index.html

кратко разяснение: тази петиция се отнася за указание на данъчните власти, което касае начина на пенсионно осигуряване на хората собственици/съдружници във фирми.... разбира се като говорим за плащане, удръжки, то е ясно, че големите фирми не са особено засегнати, става въпрос за наистина много дребния бизнес със самонаети собственици. та ако някой някога от вас се е сблъсквал с българското законодателство в данъчно-осигурителната му част и с административното право като цяло знае, че при опит да правиш всичко по реда му може да ти се изправят косите, ама пък чак пък толкова да те изкарват извън релсите .... за първи път се случва май така нагло и без предварително "погалване зад ушинките" за успокоение просто аджиба, да ти натресат двойни и тройни осигуровки.... лично съм засегната в качеството си на счетоводител, който собствениците гледат едва ли не като единствената им протекция срещу зловещите и неясни дебри на бг-законодателството по отношение на декларации, хартии, хартишки, срокове, минимуми, максимуми, модове, водове и вопове и пр. и пр. и пр. и отделно съм потърпевша чрез мъжа ми - горд български предприемач, който едва връзва двата края и изкарва малко над моята заплата впрочем, но пък шеф, да не забравяме, че в условия на криза е дал работа на двама души все пак, та.... аз гласувах, гласувайте и вие.

Редактирано от HolyHell на 10.03.10 02:08.

Тема тъ ... [re: HolyHell]  
Автор Agent Provocateur (₪)
Публикувано10.03.10 02:11

... тези петиции се правятъ от безпомощното стадо, което единствено може анонимно да си ги пуска да триятъ прахтъ у клоаките нъ народното събрание.

Тема Re: тъ ...нови [re: Agent Provocateur]  
Публикувано10.03.10 02:13

мъ не си прав, петицията е в топ10, освен това вече и обръщат внимание и освен това ще има и реален протест на 15.03.2010 пред МинФин в София и пред всички регионални данъчни служби.

Тема даам ...нови [re: HolyHell]  
Автор Agent Provocateur (₪)
Публикувано10.03.10 02:17

... и както винаги онази жена с пожарникарски пагони ще си свие топките и ще отстъпи

Тема Re: даам ... [re: Agent Provocateur]  
Публикувано10.03.10 02:30

м ще видим. аз лично изпитвам задоволство, като виждам за първи път толкова пряко нашето съсловие /счетоводителите/ чрез своята реакция да повлиява на законодателната инициатива.... знаеш ли колко умни и разумни мерки се прокарват в тази област за 3-4-5-6 години време, докато не дойде някой и не ги доразвие в съвсем изкелифещена посока де.... мисля че просто казусът засегна наистина най-активната част от българското общество, която при това е и многобройна, става въпрос за средната класа, колкото и жалка да е тя у нас /дадох пример с моя мъж/ но пък е независима, мамка му, на никой друг не разчита за изхранването си, не чака на социални помощи, подаяния, бори се някак си, оцелява и доколкото може се развива.... просто таргета този път не уцелиха управляващите. направо ги сажалявам, жална му майка, който разплаче точно тази част от обществото.....

Тема Re: даам ...нови [re: HolyHell]  
Автор sonatic (изчезващ вид)
Публикувано10.03.10 09:11

Видях, да, подписах. Присъединих се и в групата във ФБ, която набира мощ всеки час. И на протест ще ходя. Не съм счетоводител, но ме касае. Искам да направя нещо, ако трябва ей така, сама. Да отида на поне един протест, да се вдигна поне веднъж. И ми се ще всеки така да си каже и да го направи, за да се получи нещо най-после. Тая прекрасна държава ще ни съсипе, ще ни изгони и никога повече няма да ни види, мамка й! Те може би това и целят.

Тема Re: даам ...нови [re: sonatic]  
Автор TътeнoтГpъм* (Sic fata tulere)
Публикувано10.03.10 10:31

достойно за уважение е твоето желание
нещо да се промени!

промяната започва от нас за да стигне и до другите!

Тема Re: даам ...нови [re: TътeнoтГpъм*]  
Автор sonatic (изчезващ вид)
Публикувано10.03.10 11:15

"промяната започва от нас за да стигне и до другите! "

За това говоря. Не знам дали да усещам ирония в казаното от теб, но аз ще отида на протест. Ако ще и да изглеждаме смешни 30-те човека, които ще отидем. Желанието иначе го има не само у мен. Какво, ти не желаеш ли някаква промяна? Въпросът е на какво сме готови, за да я постигнем.

Тема И аз подписах.нови [re: HolyHell]  
Автор ABe (речникаря)
Публикувано10.03.10 13:39

Дребен частник съм. Жената - също.

С това двойно облагане ще ни съсипят. Баш в тази криза от мен ли ще си напълнят бюджета? Кво искат - да фалират 150-200 хиляди дребни частници ли? Да си уедрят пазарите големите фирми?

И здравните осигуровки пак нагоре - аман! То пък едно здравно обслужване, мамата си трака!

Тема Днеснови [re: HolyHell]  
Автор Mandalay (empathy)
Публикувано10.03.10 13:49

го отмениха

Това е положението - свиквай

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.