Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:39 06.07.25 
Контакти
   >> Споделено
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Невалидни обявинови  
Автор edna selianka (любопитна)
Публикувано03.11.09 12:18

Засега не намирам подходящ клуб да пусна тази тема, затова я пускам в любимия ми клуб.
Как ще обясните феномена "невалидна обява за работа"?
От 3 месеца приятелят ми си търси активно работа. Ходил е на над 50 интервюта и е пратил стотици автобиографии по обяви за работа.
Доста често се случва обаче, ако реши да се обади или да посети лично дадена фирма, обявила свободни работни места, да му кажат "Тази обява не е валидна вече". А става дума за обява пусната предния или настоящия ден. Как става този номер?
Моля, кажете какво мислите.

Гледай ся, к'ви въпроси ма вълнуват.

Тема Re: Невалидни обявинови [re: edna selianka]  
Автор lnfinity (Shadowchaser)
Публикувано03.11.09 14:05

Не го харесват - ясно и логично. Явно пуска обяви за места където външния вид е от значение. Да се замисли за промяна на външния вид или предмета на работа.

Тема Дискриминациянови [re: lnfinity]  
Публикувано03.11.09 14:40

Това не е ли дискриминация?

Тема Енови [re: edna selianka]  
Публикувано03.11.09 14:40

И какво? Ще ги съди ли?

Тема Re: Енови [re: lnfinity]  
Публикувано03.11.09 16:45

Никого няма да съди. Просто българинът е толкова прост, че няма накъде повече. Красотата гледал... Да му ...

Автор Cтpaнницa (ококорена)
Публикувано03.11.09 22:29

Хм, ако не им допада външният му вид, могат просто да кажат, че не е сред избраните кандидати.
Възможно е просто да са получили поредния МУР (мъдро указание на ръководството), че няма да се назначава човек; че ще се назначи приятеля на Пенчето или нещо подобно.
Още по-често се случва в сайтовете за работа да си позволяват да публикуват стари или копирани кой знае откъде обяви без съгласието на работодателите. и когато ти се поинтересуваш, да получиш въпросния отговор.

http://desisportrait.blogspot.com

Тема Красотата работи най-добре!нови [re: Cтpaнницa]  
Публикувано03.11.09 23:08

Пределно ясно е, че нещата вонят на шуробаджанащина.
Не мога да проумея обаче коя законова наредба, ако има такава, принуждава работодателите да пускат обяви и да провеждат фиктивни интервюта, след като вече си знаят кого ще вземат.
В един друг сайт спорихме за това какви хора се предпочитат. Съответно чух съвсем аргументирано мнението, че "е съвсем естествено работодателят да назначи близък човек, на когото има доверие". Това е другата страна на медала.
Защо обаче ще ми правят тези циркаджийски номера с интервютата - пълен шаш. Ами губим си времето взаимно – както фирмата, така и кандидатите.
А моментът с външния вид за съжаление го има. Работех в една фирма, в която се обаждаха само на хората, пратили cv-та със снимка и назначаваха по красота дори и мъжете.

Тема Re: Красотата работи най-добре!нови [re: edna selianka]  
Автор Liya ()
Публикувано04.11.09 03:19

Красотата работи най-добре!
Това ти ли го казваш?! Такива са твоите изводи заради неуспехите на приятеля ти? Странно... Моите впечатления не съвпадат...
Винаги съм работила на, така да се каже, 3 места... Едното преподаване, за което се знае, че имаме намалено работно време, за да не изперкаме

, второто - частни уроци, и третото по-волно - медии, студиа, агенции... та от последните най-вече мога да направя изводи относно предпочитанията на работодателите, затова и изписах предното, защото иначе съм в сравнително изолирана среда...
В последните 10-ина години работих като 3-та работа в студио за превод на филми и ТВ предавания 4 години, новинарска агенция - 5 години, и преводаческа агенция от известно време... Навсякъде в посочените се гледаше кой какво може, а не как изглежда... Виж, ако става въпрос за поведение - да! - Това е важно! Мисля, че приятелят ти трябва да помисли за оформлението на CV-то си, както и за първите впечатления при стъпването в офиса... Винаги съм казвала при подготовка за интервю за работа, че излъчването на знаещ и можещ е от съществено значение!
Успех желая! На първо място, да се премахнат пораженческите мисли, окей?

Тема Re: Енови [re: edna selianka]  
Публикувано04.11.09 07:48

Без достатъчно информация не може да се направи извод. Да си помисли където ходи как ходи и как се държи. Облеклото отделно. Освен това ако кандидатства за някаква не особенно специализирана работа така е. Доказаните специалисти ги взимат по чаршаф джапанки и кълка между зъбите

Автор БeзcъннaМодератор (distance)
Публикувано04.11.09 08:49

"Търсихме-търсихме, няма кандидати бе!" и назначават някой братчед. Мисля е ясно, щом и другите са ти казали. Нали задължават фирмите да пускат обяви, та пишат там колкото нещо да има.

В бившата фирма шефката си избра последната счетоводителка, защото й била най-икономически изгодна, демек ще работи за по-малко пари. Е**си довода пък за точно тая позиция!

Което пък ме подсеща, че доводът може да важи и за други шефове - първият обадил се без особени претенции и без кой знае какво CV - на пангара да бачка, другите се броят закъснели.

п.п. За какви пари се бори твоят човек? Понякога не желанието за конкретна професия определя какво да работиш, а заплатата. За едни професии се натискат повече хора заради самата длъжност, а за други места има по-малко кандидати, макар парите да са същите.

- - - -
Не всички тук са луди и не всички луди са тук.

Редактирано от Бeзcъннa на 04.11.09 08:55.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.