Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:09 04.11.25 
Контакти
   >> Споделено
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема писна ми!!!нови  
Автор bez_ime (непознат)
Публикувано06.04.09 02:31

реших просто да изразя възмущението си от хората днес. няма приятели, всеки се е озлобил и гледа да ти забие нож в гърба, да те прекара или да ти направи нещо лошо. неможе да имаш доверие по4ти на никого. много опасно стана в големите градове ,всеки път като се прибираш сам ве4ер о4ите те трябва да са на "4-ри". а вие как мислите? какви впе4атления имате?

Тема Re: писна ми!!! [re: bez_ime]  
Автор sonatic (изчезващ вид)
Публикувано06.04.09 11:17

Същите...

Автор kpилe ()
Публикувано06.04.09 22:38

имам впечатлението, че селтаците с купените на старо 15 годишни западни трошки и мутрите с купените на лизинг джипове са почнали не само да паркират по тротоарите, но и да шофират насам натам по тях (до колкото изобщо ги има), за да стигнат до по-добро местенце.

иначе всичко си е както едно време

Пепи...

Редактирано от kpилe на 06.04.09 22:38.

Тема впечатлението ми е, [re: bez_ime]  
Автор Koпpинa_И_Xлopoфopм (в настроение)
Публикувано07.04.09 10:28

че много хора стават твърде мнителни и търсят нож зад гърба си ненужно често.

останалото си е както винаги и, разбира се, въпрос на избор на гледна точка.

иначе всеки може да си мисли, че е прекарал някого. важното е "прекараният" какво си мисли.

Автор Aretuza (някоя си)
Публикувано07.04.09 17:34

Фауната се дели на хищници и жертви откакто свят светува! И на мен ми е писнало....Важното е да не се изживяваш, като жертва!

Тема Re: писна ми!!!нови [re: bez_ime]  
Автор Vulpes (опърничава)
Публикувано09.04.09 17:30

Според мен проблемът е в твоя телевизор. Хората днес и хората вчера са си просто хора и звучи странно да се оплакваш от това. Приятели има, има и много свестни хора. Въпросът е дали ти живееш сред тях и ако не, каква е причината. А в големите градове винаги е било опасно да се прибираш вечер сам, само дето напоследък станаха много модни новинарските крими-репортажи.

Тема Re: писна ми!!!нови [re: kpилe]  
Публикувано09.04.09 17:39

Прав си, ама не предлагаш алтернатива за тези, дето живеят в Овча купел и работят в Горубляне, как да се придвижват, и къде да си оставят колите. Да не говорим за тези, които работят в центъра.

Тема Re: писна ми!!!нови [re: Vulpes]  
Автор kpилe ()
Публикувано09.04.09 20:49

Градски транспорт, метро, пеш, колело. Аз така се придвижвам. В западна европа в големите столици всички така се придвижват. В Стокхолм ще видиш повече колела по улиците отколкото коли. Защо? Защото шведите нямат кинти да си купят немски трошки на старо и да ги оборудват с газова уредба ли? ;)

Сега да не вземеш да ми кажеш, че не можело градски траснпорт, щото имало задръствания, а шофьорите на автобусите не карат по тротоара, за да минат по бързо през задръстванията? Или че с колело и пеш не може, заради автомобилите дето са напаркирани по тротоарите или заради шофьорите, които минават от там за по-бързо и малко нещо те газят?

Тема Re: писна ми!!!нови [re: kpилe]  
Публикувано09.04.09 21:12

Всеки ден изминавам до работа 20 км на отиване и още толкова на връщане. Ако знаеш как си мечтая да пътувам с градски транспорт... щеше да ми излиза в пъти по-евтино. Опитах. Но след като няколко сутрини не успях да се кача в преливащата маршрутка, понеже изобщо не спря, щото и да беше спряла, пак нямаше да мога да се кача... и понеже ако ползвам градски транспорт трябва да сменя 4 линии и отиването до работа ще ми отнеме около 2 часа и половина... та се спрях на варианта да се спасявам поединично, разбирай - да пътувам с кола. Няма да коментирам вариантите за метро, защото към момента то е привилегия само за Люлин, нито за колело, защото не съм професионален спортист, а за пеша съвсем.
Та, и аз много бих искала да живея в голяма европейска столица и да ходя на работа с метро или пеш, но понеже към момента тъй или иначе нямам тази възможност, а и пазарът на труда у нас не ми позволява да си избера работно място в квартала, в който живея, съм принудена да се причисля към хилядите шофьори, затрудняващи живота на невинните пешеходци със самия факт на съществуването си

Тема Re: писна ми!!!нови [re: Vulpes]  
Автор kpилe ()
Публикувано11.04.09 14:53

Очевидно не заради хора като теб е задръстена столицата - за теб наистина най-удобният превоз е лека кола.

А маршрутките ако станат към 2-3 лв, няма да са толкова препълнени и ще имат изгода да пускат по-начесто коли, а не да пълнят по 30 човека при място за 10, за да си избият бензина за деня.

Абе ясни са методите да се подобри положението - много по-високи данъци за стари коли, солени глоби при неплащане на данъците, подземни паркинги, по-високи глоби и отнемане на точки при неправилно паркиране - не вдигане с паяк, което огрява по 0.01 процент от неправилно паркиралите, метро до младост, овча купел, надежда и т.н. велосипедни алеи, които свързват цяла софия, а не само попа с НДК (където забиват в подлеза, от който трябва на гръб да го носиш колелото, за да излезеш), ремонтирани и разширени булеварди с отделна лента за автобусите и камери на всяко кръстовище да снимат кой изпреварва неправилно.... нищо от тези неща не се прави или се прави с такива жалки темпове, че и след 100 години няма да бъде като в европейските столици в момента

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.