Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:33 02.11.25 
Контакти
   >> Споделено
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Бихте ли ревали за помощнови  
Автор lnfinity (Shadowchaser)
Публикувано04.05.07 13:48

Ако е ясно че тя няма да промени нищо? Уморих се от хора искащи помощ или съчуствие или дявол знае какво. Писна ми от молби за спасяване на тоя и оня щото видиш ли живота бил пред тях. И от гледане от накриво до откровено злобно ако не им се отзовеш на подканата. Толкова ли нямат капка достойнство тия хора? Или чудейки се с какво да запълнят празното си съществуване си нарочват кауза и с някакъв неистов фанатизъм започват да я гонят? Мисля си че ако стигна дотам бих предпочел да умра отколкото да се правя на незнамсикакво за да карам после някакво подобие на живот. Вярно е че децата не са криви за това че са болни но не може да се иска от държавата за лекуване на деца по половин и един милион лева. Нали тия пари трябва ние да ги платим. А другите деца кво? Да мрат ли? Сигурно ще ме овикат сега родителите но това си е чист идиотизъм. Някакъв зверски егоизъм - каквото и да става моето си е мое и си го искам. А другите ако щат да мрат. И какво се получава? Средства които биха отишли да учат децата за по-добри училища и т.н. отиват да подържат живота на хора за които е пределно ясно че никога за нищо няма да стават. Това не е хуманизъм а простотия. И резултатът е генерация на некадърност и бездарие. Кадърния все му натякват я че е здрав я че е умен и затова на него средства не му трябват. И естествено той си взема чукалата и в чужбина. А у нас остава плявата. Ядосан съм и не го крия. Не държа никой да ме смята за прав. Но от фактите не може да се избяга.

Тема Re: Бихте ли ревали за помощнови [re: lnfinity]  
Автор brymbar_ (brym)
Публикувано04.05.07 14:31

Току що в офиса влезе един такъв - ма искаше пари за хляб. Баси! Издивявам и аз от всичко това. В къщата ще ти се набутат да искат.
Колкото за децата със заболявания - да, боли като се замислиш, ама как да огрееш навсякъде като на всяка крачка те спира по един да иска!
И най-лошото е че не знаеш дали някой си прави гаргара с теб, щото просто ти работиш и по неговата логика си фраш с пари.
Гадно е! Редно е да има закони за тези неща, дето като ги видиш и ти се свива сърцето. щото трябва да си груб ако откажеш. щото в противен случай ще те молят до дупка и няма отърване. - това конкретно за тези непознати дето искат пари.
а онези познати, дето искат помощ, съчувствие или дявол знае какво и ти изпиват мозъка да стане на тяхната - по-добре бягай от тях. щото личното им развитие е спряло до там. и ще ти струват само нерви и енергия хвърлена за нищо.

Тема Re: Бихте ли ревали за помощнови [re: lnfinity]  
Автор tilia_cordata (новак)
Публикувано04.05.07 15:38

Много хубаво, че си споделяш мнението, обаче ми се иска един прост въпрос да ти задам- ако твоето дете, не дай си Боже е болно, дали пак ще я пееш таз песен?

Тема Бих!нови [re: lnfinity]  
Автор Льoня (понякога)
Публикувано04.05.07 15:39

Бих направила всичко, за което се сетиш, ако трябва да спасявам детето си.
Дано никога не ми се налага.
За "другите" - когато мога и спонтанно пожелая, давам. Без въпроси и разсъждения.
Когато не - не.
Това е от казусите, когато никога не можеш да знаеш със сигурност и чуждата "правда" не подлежи на особени аргументи.

Тема Спасявам? [re: Льoня]  
Публикувано04.05.07 16:13

Хех. При двама човека които познавам спасяването продължи от две до четири години. Децата умряха в адски мъки но родителите си начесаха крастата. Милосърдни начи. Не мога да коментирам постъпките им. Да не се случва наистина.

Тема Не четете хоранови [re: lnfinity]  
Публикувано04.05.07 16:14

Въпроса беше - ако положението е безнадеждно. Ще удължите ли агонията или ще предпочетете да свърши по-рано?

Тема Веченови [re: lnfinity]  
Автор Льoня (понякога)
Публикувано04.05.07 16:21

коментираш постъпките им, и то без никога да си бил в такава позиция, а и очевидно нямаш особено желание да се поставяш.
Ок, просто ти е дошло в повече. Натоварили са те.

Тема Re: Не четете хоранови [re: lnfinity]  
Автор eja ()
Публикувано04.05.07 16:35

Когато става въпрос за дете тогава вярата и надеждата са до последния час и правиш всичко възможно да помогнеш. Но друг е въпроса ,че държавата ни е сбъркана.Едва ли начина да помогнеш на някой е да ходиш от врата на врата, или седнал да изпиеш едно кафе на въздух минават няколко просяци за милостиня. А колко пък тарикати използват уж нечия болка ,за да посъберат пари. Така че винаги когато съм давала след това съм се чудела излъгаха ли ме или парите отидоха за нещо добро???

Автор brymbar_ (brym)
Публикувано04.05.07 16:41

е, ако въпроса е такъв, значи и отговора ми е за една друга тема.
тук вече нещата опряха до съвсем други ценности и стремежи.
а аз писах за хората без стремежи
май съм много ОФФ

Автор brymbar_ (brym)
Публикувано04.05.07 16:42

е, ако въпроса е такъв, значи и отговора ми е за една друга тема.
тук вече нещата опряха до съвсем други ценности и стремежи.
а аз писах за хората без стремежи
май съм много ОФФ

пък деца нямам, така че не мога да отговоря на този въпрос. прекалено е отговорен, за да е само хипотетично

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.