Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:29 04.07.25 
Контакти
   >> Споделено
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Какво означава това?нови  
Автор БeзcъннaМодератор (Сатурн в първи)
Публикувано08.03.07 15:28

"Услугата не предлага безплатно място за сайт, а само адрес, който редиректва към вече съществуваща страница."

Обяснете ми, който разбира, аз как да го разбирам. Един познат иска да може да се помни лесно адресът на страницата му, ок, харесал си варианта с bgfree.com. И сега аз какво? Има страница, на друго място, обаче аз не мога да му кажа как при изписване на единия адрес, ще се показва страницата от другия. Какво е това редиректване? Ако може, моля ви се, с думи прости, като за незнаещ человек! Че не разбирам, не разбирам, ама ако се качваше в бгфриитото поне някакъв индекс, да разбере човек да му зададе да отваря другото място, а така без хич как ще стане нямам представа.

На всичкото отгоре господинът не разбира изобщо английски, за да може да търси и чете в интернет като човек /а на мен естествено вместо него не ми се занимава/, уиндоусът пък му е на гръцки и като звъни да пита нещо, хич нямам идея за какво ми говори и веселбата е абсолютна. Това да мине като жалба с усмивка просто за цвят.

- - - -

Тема Re: Какво означава това?нови [re: Бeзcъннa]  
Автор nocturnus (тъжен)
Публикувано08.03.07 17:06

Означава, че безплатно ти вкарват един запис в сървъра за имена (DNS), който те пренасочва към някаква страница. Става дума за "DNS редирект", макар че тази фраза не е много точна.
Нищо сложно няма.

Я вернусь к тебе дождем
Утренней и метелью за окном

Тема Re: Какво означава това?нови [re: Бeзcъннa]  
Автор cool_alyn (новак)
Публикувано08.03.07 19:53

Нещо много объркано ми звучиш???
Не разбирам какво точно не разбираш?

А иначе дори не трябва да се слага нещо в ДНС сървър.
Пишеш бла_бла.bgfree.com. Зарежда се страницата. Когато се зарежда, може да се изпълни джаваскрипт код, вкаран в тази страница. на джаваскрипт има функция, която указва да се зареди друга страница. И браузъра зарежда другата.:-)

След като ви интересува толкова:-)

Тема Re: Какво означава това?нови [re: cool_alyn]  
Публикувано08.03.07 22:12

Объркано ами! С глас съм се смяла!

Ама вече няма отърване, темата е написана!

Представи си - десет минути обяснявам по телефон кое точно е адрес-бар, за да ми каже тоз господин къде изобщо да отида да чета. Успяваме да се разберем какво гледа той, отивам. Естествено, че аз чета отвън и питам какво му пише като се логне, поне е на български. А той - ми нищо. Реших, че редиректването се очаква всеки сам да си го прави, пък аз откъде да знам как. Като поисках да се логна вместо него, все едно номера на банковата му сметка поисках! Логнах се де, видях, оправено е вече. Той не разбрал, че адресът, за който го питат, трябва да е на страничката там, където е, а вписал бла-бла-бгфрее-то и естествено няма какво да излезе. Ужас! Готово е, за отзивчивостта много благодаря!

Ще ме прощавате за глупавия въпрос, това е положението, за другите неща езикът е проблем, но нямах идея, че е възможно да не знае какво е да си влезе в регистрацията, а и вътре да не може една готова форма да попълни, мислех си, че аз пропускам нещо.

- - - -

Тема Re: Какво означава това? [re: nocturnus]  
Публикувано08.03.07 22:19

То сложното видях, че го няма, но изкарах един час и шестнайсет минутки с телефон пред компа да говоря. Благодаря и на теб много. Повече на никой не помагам, направо не предполагах, че може да е така невъзможно да обясниш съвсем малки неща.

- - - -

Тема защонови [re: Бeзcъннa]  
Автор worldomination (косатка)
Публикувано09.03.07 02:26

дебилите наливат акъл, когато не знаят? шибани lusers

по въпроса ти - редайрект на уеб страница (пренасочване по http) е общата техника за указване, че браузъра трябва "да скочи" от една уеб страница към друга (или друга част в самата нея), (мета таг-ът в самата страница указва това) и няма нищо общо с ДНС или javascript (макар че може да се постигне ефекта и така) -

.

лаконично - ако искаш страница A, която да се зарежда без потребитетелска намеса при посещението на станица Б, ползваш пренасочване от Б към А.

sample: if I want to load
[1]http://my_main_page.com/index.html
and I want the same effect upon loading
[2]http://my_minor_page.com/index.html
then I will make [2]index.html redirect to [1]index.html. that's all.

П.С. - видях тея педали какво предлагат, в случая е прав този, който е споменал ДНС записите. та какво иска да знае тоя гръцки боклук по-точно?

Редактирано от worldomination на 09.03.07 02:29.

Тема Re: защонови [re: worldomination]  
Автор cool_alyn (новак)
Публикувано09.03.07 09:51

Айде да не се обиждаме.
Тука обясняваш концепцията, ама не казваш как се прави.

Тема Re: защонови [re: worldomination]  
Публикувано09.03.07 12:25

А сега! Аз ли съм дебил или не те разбрах?
Ако е въпрос на стил милият изказ, моля, не се старай чак толкова.

А "гръцкият боклук" като не е пипал компютър, не значи че е боклук и няма така да обиждаш!

Нека приключим въпроса с конкретната ми питанка, не ми трябва, имат си там форма готова, но някой я проспал и не разбрал.

Какво е примерът ти долу? Начи. Ако имам страничка /имам де, някакъв експеримент с хтмл/ и реша, че на тоя адрес искам да се отвори нещо, което съм качила другаде? Нейде в кода сбутвам това, което си написал /не ми прилича на команда, но аз съм неграмотна/ или какво? Хванал си се вече, сега ще обясняваш! Да видиш на мен кво ми беше!

- - - -

Тема Re: защонови [re: cool_alyn]  
Публикувано09.03.07 12:26

как се прави

??? това кажете, че искате, секунда.
примерно имам старт страница и искат тя да сочи към друга на същата машина или към друга страница на друга машина:

# старт страницата с примерно съдържание (start_page.html):

<head>
<title>Prenasochvane kym druga stranica</title>

<!-- sledniq red oboznachava sled kolko vreme i nakyde shte byde prenasochen brauzyra -->
<!-- 5 oznachawa izchakvaneto w sekundi, sled koeto shte se provokira samiq redirect -->
<!-- URL oznachawa mqstoto, kym koeto shte byde redirected brauzyra, kato moje da ne e relative, a absolute URL, t.e. -->
<!-- <meta http-equiv="refresh" content="5;URL=http://moq_originalen_domain.com/end_page.html" -->

<meta http-equiv="refresh" content="5;URL=./end_page.html">

</head>

<body style="background:black; color:lightyellow;">
tazi stranica shte Vi prenasochi kym <b>end_page.html</b> sled 5 sekundi
</body>

</html>

Тема Re: защонови [re: Бeзcъннa]  
Публикувано09.03.07 12:27

по-горното ми писане от преди минута дава ли желания отговор?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.