Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:02 04.07.25 
Контакти
   >> Споделено
*Кратък преглед

Тема Нужда от "патерица"?нови  
Автор Hungry eyes (can't disguise)
Публикувано26.12.06 00:54

Познавате ли хора, които постоянно имат нужда от някого, които се хващат като удавник за сламка за човек, макар че в действителност не го обичат, или осъзнават, че могат да бъдат с много по-стойностен човек? Как ги наричате - неуверени, нерешителни, наивни?... Как разпознавате такива хора? Вие самите оценявате ли се като такива? Имали ли сте връзка, в която не сте били особено удовлетворени, но не сте я прекъсвали дълго време? И въобще смятате ли такъв случай при някого за основание да определите човека за такъв, който постоянно има нужда от "патерица" в живота си?

Disfruta lo que tienes
Piensa que el mundo es todo tuyo...

Тема Re: Нужда от "патерица"?нови [re: Hungry eyes]  
Автор БeзcъннaМодератор (head-on)
Публикувано26.12.06 12:04

Здравей. Мисля, че всеки човек в някакъв период е опитвал да провери дали се чувства наистина така, както се чувства, дали не греши за човека до себе си, дали няма да нарани излишно, а и той самият да страда, ако си тръгне и развали нещо хубаво заради един импулс от временно затъмнение. И може би отвън изглежда нерешително. Обичайно, да кажем поне в повечето случаи, човек пристъпва към една връзка с желание тя да продължи дълго. За да разбере окончателно, че не се получава, си е нужно време. Да дадеш шанс е едно, а да ползваш "патерица" е друго. Има хора, които очакват другият да пълни живота им и това вече не е даване на шанс, а слабоволие. Какъв точно е всеки отделен случай може да прецени само някой, който е вътре, и никой отвън. Срещат се хора, за които е въпрос на чест да не бъдат сами. Независимо с кого, само да не бъдат упрекнати в някакъв вид "некачественост". Неувереност и наивност е, но докато на "патерицата" това само губи време, то на този, който я ползва, вреди много повече. Да не обвиняваме хората, че не искат да бъдат сами, не всеки вярва достатъчно в себе си, за да може да живее и сам.

Конкретно - ако някой държи да има цялото ми време, да измислям забавленията аз и да решавам кризите аз, значи сам не може и си търси "патерица". За другите не знам, но за мен това е показателно.

Тема Re: [re: Бeзcъннa]  
Автор Hungry eyes (can't disguise)
Публикувано31.12.06 19:56

В отговор на:

Какъв точно е всеки отделен случай може да прецени само някой, който е вътре, и никой отвън.

Права си. Беше ми странно, когато преди време някой тук, мисля, че беше Mandalay, или подобно, ме окачестви като такава, която има нужда от "патерица" - при положение, че израснах почти сама и бях принудена сама да се грижа за това да съм изпрана и нахранена, да си гледам уроците, да се лутам и налучквам сама и без помощ пътя си в живота. За първи път спах с мъж на 24 - преди година и половина, макар че изглеждам добре и винаги е имало мъже около мен. Търсила съм била "патерица"... Просто обичах... И може би, защото за първи път усещах, че някой го е грижа за мен, не исках да повярвам, че всичко все някога свършва...

Disfruta lo que tienes
Piensa que el mundo es todo tuyo...

Автор Kpъr (пристрастен)
Публикувано31.05.07 13:08

може да се получи да си този някой който има необходимост от патерица, а външния израз на това да е
да се опитваш да осигуриш другимо такава, дори без да ти я искат. Понякога ми се струва че съм така досаден, изглежда си имам такава защитна реакция.

..
Като видях заглавието на темата си помислих че ще си говорим за рождени дни

Автор hawking (непознат )
Публикувано02.06.07 00:25

да и аз искам петерица

Автор npocmak (по действ. слух)
Публикувано03.06.07 19:28

може да се разглежда и като симбиоза... (

)
щото иначе, ако само единия има изгода, другия що го търпи?
може би "патерицата" е също неуверен/а, нерешителен/на и наивен/на,
макар и в по-малка степен

съществува и варианта "болен здрав носи" ;-)

_ _ _
Не вярвате ли вие?! Елате ми на гости!

Автор PPP (една)
Публикувано06.06.07 17:36

Тази "патерица" е страхът. Тя е фалшива патерица, колкото по-дълго се придържаш към нея, толкова по-болен ставаш.
А съм убедена, че в живота на всеки човек идва момент, в който патерицата се счупва и трябва сам да се изправи и да върви, макар и с болка.

Тема Re: Нужда от "патерица"?нови [re: PPP]  
Автор hawking (непознат )
Публикувано06.06.07 22:16

казано както по дебелите книги, но колко ли процента изобщо от нас го правят/осзъзнават че не го правят...?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.