Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:26 02.11.25 
Контакти
   >> Споделено
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Да попитам нещо.нови  
Автор БeзcъннaМодератор (inside)
Публикувано04.12.06 21:55

Понеже хванах опашката на Сървайвър. От Петя цитирам:

"На човек му трябва малко, за да е щастлив."

Малко ще ви стигне ли наистина или все пак е нужно малко повече от "малко"-то?

- - - -
Work it like you're working a pole
Shake it 'til you're shaking the floor

Тема Re: Да попитам нещо.нови [re: Бeзcъннa]  
Автор alteza ()
Публикувано04.12.06 22:02

не ги гледам тия...

(спокойна съм)малкото,без да е комбинирано с други малки, те прави щастлив в един малък момент, а после?

Автор Дивaнe (излитащ)
Публикувано04.12.06 22:47

Ми то като гледам на теб и малко ще ти стигне. Около 10 сантиметра.

Тема Re: Да попитам нещо.нови [re: Дивaнe]  
Публикувано04.12.06 23:12

Демек да ти се обадя?

Стига ял неподходящи дъвки!

- - - -

Тема Re: Да попитам нещо.нови [re: alteza]  
Публикувано04.12.06 23:28

Не стига, че спокойна, ами и на моето мнение?!!

Мислех си, че ако ценим малкото, дори да го ценим много високо и то да е много важно за нас, то не е възможно автоматично да се задоволим само с него и да спрем да желаем повече. Което не значи да подминаваме което имаме, а че човек има нужда от много неща, за да е щастлив. Струва ми се, че е лъжа /или заблуда/ да твърдиш, че си щастлив, а да не си получил отговор на всичките си нужди. Нещо такова.

- - - -

Тема Re: Да попитам нещо.нови [re: alteza]  
Автор пo дявoлитe! (action)
Публикувано04.12.06 23:32

Ти изчерпа темата.

Бих добавила само, че щом нещо те прави щастлив, значи не е малко, а е толкова, колкото трябва да бъде. Важното е да получиш точно това, от което в момента имаш нужда, за да се почувстваш щастлив.

Автор Бapбapeлa (moonlight)
Публикувано05.12.06 00:26

права е... истината е в малките неща , дребните жестове , миговете , спомените...

човек не взима нищо голямо със себе си след като свърши пътя му на този свят. всъщност не взима нищо друго , освен преживените мигове и спомените. ...всичко друго е заблуда .

кажи ми с кое голямо нещо ще оцелелеш в джунглата . кое е това нещо, което е с неизчерпаем резерв ....

Автор ssonia (белЪ)
Публикувано05.12.06 20:05

На мен ми се струва, че където има "трябва" - няма щастие

Така че, когато някой ми казва, че му "трябва" малко или много за да е щастлив знам, че няма да е щастлив, просто се самозалъгва.

Тема Re: Да попитам нещо.нови [re: Бapбapeлa]  
Публикувано05.12.06 22:42

Изгревът, цветенца, облачета, бебенце в градинка, някоя усмивка, жест, поглед и тия късчета макар прекрасни може и да пълнят душата, но аз правя разлика между радост и щастие.

Радостта е миг, а щастието е състояние. Когато имаш покрив и храна, си смела да твърдиш, че щастието е в дребните неща. А ако нямаш? Не знам и не разбирам защо се казва щастие на нещо кратко, малко и откъслечно. Хората, които никога не виждат и не оценяват малкото, са си съвсем способни да се чувстват щастливи. Защо? Според мен защото имат това, което желаят. Това, което им е нужно на тях, е достатъчно, за да усещат щастие. И мисля, че това е важното. Ако един човек е способен да се зарадва на нещо и да въздъхне "щастлив съм!", то същият този човек ще излъже, че е като цяло щастлив, ако животът му не е подреден така, както му е необходим. Ако човек няма нужното, не го топли малкото. Ако е задоволен, и пръст да си отреже, ще го понесе и даже както страда точно в момента може да ти отговори, че всъщност е щастлив.

Ако изглежда на зиг-заг - болна съм и нямам нерви да подреждам.
Що-годе се поизясних. Дано, евентуално, надявам се.

- - - -

Автор lnfinity (Shadowchaser)
Публикувано06.12.06 13:06

Човек никога не може да има всичко за да е съвсем щастлив. Още в древноримския жаргон думата щастлив е означавала умрял. Той е щастлив е било ефемизъм и предтеча на отиде си pass away и пр. Щастието не се мери в пари килограми коли или материя. Състояние е но като функция на човека за някакъв момент. Има обаче свойството да бъде запомняно и използвано като еталон за последващи го състояния. Феноменът е че човек може да е малко и много щастлив. Зависи си от човека. Задоволен? С какво? Материално? Ще огладнее ще загуби парите ще страда от болести или полов глад и т.н. Душевно? Ще изпадне в депресия или ще го овикат и ще му развалят деня. Щастието е това стечение на нещата когато това което имаш в момента за теб е повече от това което нямаш. Може много да се дискутира. Оздравявай

Ще ти изпея песничката на щастливия змей когато открил че може и да не яде другите и пак да е щастлив

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.