| 

| 

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)

| 
                   Тема
                    | 
                     Да попитам нещо. 
 | 

|  
| Автор | 
Бeзcъннa  (inside) |  
| Публикувано | 04.12.06 21:55 |  
             |  
           | 

Понеже хванах опашката на Сървайвър. От Петя цитирам:

"На човек му трябва малко, за да е щастлив."

Малко ще ви стигне ли наистина или все пак е нужно малко повече от "малко"-то?

- - - -
 Work it like you're working a pole
 Shake it 'til you're shaking the floor

|   |  

| 

|  
           | 

не ги гледам тия...(спокойна съм)малкото,без да е комбинирано с други малки,  те прави щастлив в един малък момент, а после?

|   |  

| 

|  
           | 

Ми то като гледам на теб и малко ще ти стигне. Около 10 сантиметра.

|   |  

| 

|  
           | 

Демек да ти се обадя?

Стига ял неподходящи дъвки!

- - - -

|   |  

| 

|  
           | 

Не стига, че спокойна, ами и на моето мнение?!!

Мислех си, че ако ценим малкото, дори да го ценим много високо и то да е много важно за нас, то не е възможно автоматично да се задоволим само с него и да спрем да желаем повече. Което не значи да подминаваме което имаме, а че човек има нужда от много неща, за да е щастлив. Струва ми се, че е лъжа /или заблуда/ да твърдиш, че си щастлив, а да не си получил отговор на всичките си нужди. Нещо такова.

- - - -

|   |  

| 

|  
           | 

Ти изчерпа темата. 
 Бих добавила само, че щом нещо те прави щастлив, значи не е малко, а е толкова, колкото трябва да бъде. Важното е да получиш точно това, от което в момента имаш нужда, за да се почувстваш щастлив.

|   |  

| 

|  
           | 

права е... истината е в малките неща ,  дребните жестове , миговете , спомените...

човек не взима нищо голямо със себе си след като свърши пътя му на този свят. всъщност не взима нищо друго , освен преживените мигове и спомените. ...всичко друго е заблуда . 

кажи ми с кое голямо нещо ще оцелелеш в джунглата . кое е това нещо, което е с неизчерпаем резерв ....

|   |  

| 

|  
           | 

На мен ми се струва, че където има "трябва" - няма щастие Така че, когато някой ми казва, че му "трябва" малко или много за да е щастлив знам, че няма да е щастлив, просто се самозалъгва.

|   |  

| 

|  
           | 

Изгревът, цветенца, облачета, бебенце в градинка, някоя усмивка, жест, поглед и тия късчета макар прекрасни може и да пълнят душата, но аз правя разлика между радост и щастие. 

Радостта е миг, а щастието е състояние. Когато имаш покрив и храна, си смела да твърдиш, че щастието е в дребните неща. А ако нямаш? Не знам и не разбирам защо се казва щастие на нещо кратко, малко и откъслечно. Хората, които никога не виждат и не оценяват малкото, са си съвсем способни да се чувстват щастливи. Защо? Според мен защото имат това, което желаят. Това, което им е нужно на тях, е достатъчно, за да усещат щастие. И мисля, че това е важното. Ако един човек е способен да се зарадва на нещо и да въздъхне "щастлив съм!", то същият този човек ще излъже, че е като цяло щастлив, ако животът му не е подреден така, както му е необходим. Ако човек няма нужното, не го топли малкото. Ако е задоволен, и пръст да си отреже, ще го понесе и даже както страда точно в момента може да ти отговори, че всъщност е щастлив. 

Ако изглежда на зиг-заг - болна съм и нямам нерви да подреждам.
 Що-годе се поизясних. Дано, евентуално, надявам се.

- - - -

|   |  

| 

|  
           | 

Човек никога не може да има всичко за да е съвсем щастлив. Още в древноримския жаргон думата щастлив е означавала умрял. Той е щастлив е било ефемизъм и предтеча на отиде си pass away и пр. Щастието не се мери в пари килограми коли или материя. Състояние е но като функция на човека за някакъв момент. Има обаче свойството да бъде запомняно и използвано като еталон за последващи го състояния. Феноменът е че човек може да е малко и много щастлив. Зависи си от човека. Задоволен? С какво? Материално? Ще огладнее ще загуби парите ще страда от болести или полов глад и т.н. Душевно? Ще изпадне в депресия или ще го овикат и ще му развалят деня. Щастието е това стечение на нещата когато това което имаш в момента за теб е повече от това което нямаш. Може много да се дискутира. Оздравявай Ще ти изпея песничката на щастливия змей когато открил че може и да не яде другите и пак да е щастлив

|   |  
  |   

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |