|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
Тема
|
Доколко сте си непознати,
|
|
| Автор |
Kpъr (I'll be back ;-) |
| Публикувано | 09.04.05 23:38 |
|
|
че да ви е интересно да живеете ?
"Само повърхностните личности познават себе си." О.Уайлд
| |
|
Тема
|
Re: Доколко сте си непознати,
[re: Kpъr]
|
|
| Автор |
kилиkaндзep (таласъм) |
| Публикувано | 09.04.05 23:43 |
|
|
Толкова съм си познат, че чак ми се повръща от себе си :-(
Аз избрах Linux. Да живее свободата!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Дивaчkaтa (в джунглата) |
| Публикувано | 09.04.05 23:59 |
|
|
кой казва че е интересно да се живее - на мен никак не ми е интересно от доста време - ама никак. през колко ли метаморфози и депресивни състояния минах вече- дори не помня. и все пак върпос да гледна точка. преди година ми каза един познат - интересно си живее тук - да ама....ако беше за месец-два- добре де и година - но това от доста години не се търпи.... но кой ли пита и кой ли се интересува .
животът бил да се живее- а искаш ли го такъв - какво значение има...
Вчера е история, утре е мистерия, днес е подарък .
| |
|
Тема
|
Понеже графоманстваме под линията на Уайлд
|
|
| Автор |
4eHe (screenager) |
| Публикувано | 10.04.05 13:14 |
|
|
... (сигурно) говорим за тази дълбина, дето има отправна точка - другите (култури).
Там се (само)изненадвам. Напоследък.
Притеснява ме малко разделението : повърхностни - останалите.
Щото е явно, че шансовете ни не зависят просто от волята ни да посегнем и опитаме (или го направим).
Оскар принадлежи към привилегирована общност.
Тя го разглежда снизходително и му позволява всички неприети ходове, дето обичайно стават позволени щом дойде реч до творческа личност.
Която той без съмнение е.
Там някъде расте арогантността му да дели света. В Славеят и Розата например, горкия студент е отхвърлен заради света, към който принадлежи.
Едно пиле по-малко.
Но какво значи, в случая на Оскар, да познаваш себе си ?
Нещо като да не се отегчаваш ли ?
Топло, топло. Погледни заниманията на класата му по него време.
Танци, надбягвания с плъхове, сватосвания между близки братовчеди...
А наяве,
да се познаваш днес не е като да се познаваш след десет години на същия ден. Колко дълбоко в себе си дръзнеш да поглеждаш..еее, тук вече се предполага много време на разположение. Нещо като, чукна ли 40-50 - в кърпа ми е вързано, че света ще ме касае по-малко. На 60 ще се познавам 60%
Yoda needs to give some better advice, or Yoda needs to shut the f**k up TLW0205
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
zruntce (zakachka) |
| Публикувано | 10.04.05 13:43 |
|
|
...ne znam dali e vuzmojno da se poznavame? Dali puk useshtaneto,4e znaem dostatu4no za sebesi ne ni podtikva da tursim interesnoto izvun nas? Vremeto, prostranstvoto i situaciite sa promenlivi sushto kato reakciite ni...i tova e nai-hubavoto. Vjarno,4e ni spohojdat pra-pra stari 4oveshki 4uvstva ,no sredata ni se promenja..... Ako zagubim interes kum jivota sigurno edinstveno v sebe si shte namerim pri4inata/motiva/ da produljim napred otkrivaiki nepoznatata si strana...
| |
|
|
|
На себе си -до болка и до там , че да черпя сили от самата мен, да мога да се самовъзпитавам ,самокритикувам, самоусмивам и понякога да се харесвам.
Дотолкова, че да си бъда най-добър приятел и най-голям враг.
А ако говорим доколко познаваме хората около нас и доколко им позволяваме те да ни опознаят-мога да кажа, че се стремя да опознавам, но много рядко позволявам да ме опознават. Сигурно е грешка, но е по-безболезнено
I will survive as long as I know how to love, I know I'm still alive Редактирано от Madam Butterfly на 10.04.05 17:29.
| |
|
|
|
Ти за кой от двата питаш?
Кой е казал, че дали ми е интересно зависи от това колко се познавам?
_______
No matter how closely I
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
reader (мИлодийка) |
| Публикувано | 10.04.05 19:37 |
|
|
Не, не е бил съвсем коректен мр. Уайлд. Повърхностните хора смятат, че са се опознали веднъж завинаги.
If you're leaving, close the door. I'm not expecting people anymore.
| |
|
|
|
Съгласна и точно това е причината да им скучно, тъпо, неинтересно и да са супер непостоянни, да се страхуват, да смятат ,че всичко им ясно.
Може да си повърхностен по 3 причини/поне според мен/:
1. Мързел
2.Глупост
3.Страх
I will survive as long as I know how to love, I know I'm still alive
| |
|
|
|
Мдам.
Това със страха е интересно. Може и да те направи повърхностен.
От друга страна една моя прятелка казваше, че човек не умирал не поради желание за живот, а поради страх от смъртта.
Та може би има две проявления.
If you're leaving, close the door. I'm not expecting people anymore.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|