|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
еднообразието
|
|
Автор |
Cивия вятъp (прозорец) |
Публикувано | 20.02.05 14:07 |
|
или още рутината.
това е нещото, което най много ме убива - ако можех да си го позволя по някакъв начин, бих живял в различен град всяка седмица, а всеки месец в различна страна
а вие колко рутина сте склонни да допуснете в живота си?
| |
Тема
|
еднообразието и рутина като дупки в характера ти
[re: Cивия вятъp]
|
|
Автор |
rнидa (администратор) |
Публикувано | 20.02.05 14:12 |
|
Знаеше си, че си мъртъв отдавна. Обяснения защо избра да си и скучен читателя получава с всяка нова сива тема.
| |
Тема
|
Re: еднообразието
|
|
Автор |
Kpъr (I'll be back ;-) |
Публикувано | 20.02.05 14:15 |
|
ако се мотаеш всеки ден в различен град като прашинка духана от вятъра били бил с нещо различен от някоя прашинка която не носи нищо друго освен своето мимолетно присъствие ? За да се появи различност някъде би трябвало да има кой да остане на определено място и като е само там и никъде другаде да направи така мястото различно...
// просто ти опонирам, нищо не казвам с това 
| |
|
рутина е начина по който пишеш отговорите към темите ми.
например аз понякога съм любезен, понякога заядлив в отговорите, понякога възпитан, понякога вулгарен. докати ти си все един и същ.
защо това те устройва? а в живота как е? пак ли така отговаряш или не можеш да си позволиш и затова компенсираш тук?
| |
|
приемам опонирането ти, но ще те попитам - ако си прашинка, има ли голяма разлика (за света) дали се носиш от вятъра или стоиш на едно място в някой прашасал таван например? мотивиран от това, че стоейки там променяш този прашасал таван по един прекрасно прашен начин? 
| |
Тема
|
Re: еднообразието
|
|
Автор |
Kpъr (I'll be back ;-) |
Публикувано | 20.02.05 15:02 |
|
на тавана ще си забележим като идея, но не и като личност - всеки може отстрани да види че на този таван има прах, докато носен нанякъде си незабележим, разбирам че е важно ти да виждаш промяна в света около който летиш, вместо да си промяна там където тежиш (колкото една прашинка)... 
| |
|
ценно ли е за теб да си забележим като прах на стар таван?
семената също са малки и се носят от вятъра, но намерят ли си почва стават големи дървета
| |
|
Всичко е въпрос на възприятие, но не всеки може да си контролира възприятието и оттам идва може би идеята за т.нар рутина, еднообразие, скука и т.н.
Tous les oiseaux du point du jour chantaient l'amour....
| |
|
искаш да кажеш, че си контролираш възприятието така че ежедневните задължения да ти изглеждат различни? (философски погледнато никога не можеш да минеш 2 пъти през една и съща река, ама това наистина си е доста философски погледнато...)
значи въпросът беше колко рутина си склонна да допуснеш в живота си 
| |
|
Не знам с какво се измерва рутината Нямам средството, продава ли се някъде?
Иначе, наистина, ежедневните задължения са досадни, обаче без тях настъпва нещо неописуемо и всъщност няма стимул за нищо. Едно от тях е да си поддържаш външния изглед "като за пред хора" - признавам, понякога загърбвам поддържането , явно така премахвам рутината? де да знам
Tous les oiseaux du point du jour chantaient l'amour....
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|