Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:34 07.07.25 
Контакти
   >> Споделено
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Разговор с един луднови  
Автор Lora_C (encaged)
Публикувано17.10.03 07:18

Да! Той беше видимо луд. Мъж на около 40, нисък, плешив, с голям корем и множество петна по ризата си и винаги облечен с бозаво яке, което едва ли можеше да закопчее, по панталона му си личеше,че и пералнята му е развалена. Да, той беше един луд,който посещаваше от време на време учереждението, в което работех ...и крещеше!

Тръгваше по коридора и чукаше по вратите или направо нахълтваше и почваше да вика на колегите, за политиката на правителството, за царя, за безхаберието на властимащите към хората като него, за ниската му пенсия и т.н.
Голямо викане падаше, почваха да му викат другите клиенти и той на тях, излизаха колегите ит другите стаи, мъжете се мъчеха да го извлачат от коридора, за да не смущава толкова важната и отговорна работа, която вършехме. Накрая идваше охраната и...

Аз тъкмо бях започнала работа там. Бях ставала свидетел на няколко такива изпълнения от негова страна, но положението в нашата страна е такова, че това чак толкова не ме впечатляваше.
Интересното беше, че той знаеше имената на всички важни особи от общинското ни ръководство, твърдеше,че е ходил при тях...че им е говорил и...че те са му обещали...
Един път обаче,чувам аз пак неговото викане в коридора, глъчка, мъжки гласове, кудкудякаши женски, това да се навикаш на обществено място не е толкова лоша идея, ако някой друг е луд, а ти си нормалния, който му отговаря по същия начин.
Та той вика, вика, в едната стая, в другата и изведнъж влезе и в моята, със замах, застана срещу мен и продължи да вика...за правителството,за царя, за безхаберието на властимащите...за беднотията...

аз застанах точно срещу него и съвсем сериозно и съсредоточено го слушах, той яростно ръкомахаше, почти без да ме вижда...аз бях за него институцията, чийто представител съм, една от съсловието, една като всички и от всички, все едно коя.
Той крещеше, аз го гледах и слушах наистина внимателно и си мислех:

-Какво ти се е насъбрало? Къде е дало на късо в мозъка ти, човече, че викаш нещата,който другите си ги приказват тихо, на 200 градуса в компания с приятели...
...
Той продължи..крещя,крещя и спря, защото аз стоях и го слушах за разлика от другите, които му викаха и го гонеха...

и му казах:

-Съгласна съм с теб! Така е!

и той ме погледна в очите... видя ме...смъкна погед и погледна табелката с името ми, която беше на ревера ми
( предствяте ли си , аз ходех с името си на ревера ми)

После пак ме погедна и нищо не каза. Аз му казах:
-Седни да видим какво мога да направя!

поколеба се..седна, приказвахме , обясних му, после стана и пак почна за тежкото социално положение и как много неща могат да се направят и по едно време му светна:
-Трябва да отидеш в Министерския съвет,в Парламента да им кажеш, ти хубаво приказваш, те са като теб, ще те послушат, мен никой не ме слуша..

Аз му отговорих:
-Не! Няма да отида,аз системата не мога да я променя...но това тук е моя офис и тук аз решавам, кое как ще бъде и всичко става по моя начин,както аз искам, това е, което мога да променя и това е ,което мога да направя...не е малко и много ми е трудно...но е мое!

лудия ме погледна...

когато направиш, каквото си мислиш, че искаш, разбираш какво наистина искаш

Тема Re: Разговор с един луднови [re: Lora_C]  
Автор БeзcъннaМодератор (далеч)
Публикувано17.10.03 09:39

"Предай нататък"...
Хубаво е, че всеки човек може да спаси парченце от света, дори в някой момент да не вижда възможността.

... изрязах слънчоглед в лицето си...

Автор PYTHON (няма)
Публикувано17.10.03 11:30

Видя ли цифрата 200 и
на 200 градуса или на 200 евро ?
само това ще попитам

Тема Re: Разговор с един луднови [re: PYTHON]  
Автор Mapи ()
Публикувано17.10.03 11:49

Абе Пит-ски, за теб 200 евро твърда тарифа ли е,или ти харесва цифрата?

Автор Ginger. (глезанка)
Публикувано17.10.03 11:52

Дали е луд той или ние (нормалните?!?!).

Когато стане напечено, печените мацки хукват на пазар .

Тема Re: Разговор с един луднови [re: Бeзcъннa]  
Автор Ginger. (глезанка)
Публикувано17.10.03 11:53

Страхотен филм!

Когато стане напечено, печените мацки хукват на пазар .

Тема Re: Разговор с един луднови [re: Mapи]  
Автор PYTHON (няма)
Публикувано17.10.03 13:48

този въпрос за 200 евро ли е?
да не съм у стани богат а?

Тема Re: Разговор с един луд [re: Lora_C]  
Автор Lora_C (encaged)
Публикувано17.10.03 14:16

допуснала съм един шифт тука...ама хубаво, че никой не обръща внимание

Тема Re: Разговор с един луд [re: Ginger.]  
Автор Lora_C (encaged)
Публикувано17.10.03 14:17

луд си беше, аз трябваше да го давърша....как продължи разговора

Тема Re: Разговор с един луд [re: Бeзcъннa]  
Автор Lora_C (encaged)
Публикувано17.10.03 14:18

много се съмнявам, че светът иска да бъде спасен

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.