|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
All is fair in love and war
|
|
Автор |
drop_of_water (жива) |
Публикувано | 21.06.03 12:38 |
|
Все пак какво бихте си забранили в битката за любов?
Кое би ви спряло? Какво обстоятелство?
За мен непреодолима пречка е, ако човека когото обичам е семеен...Не мога да се справя тогава и да си позволя всички средства.
А как е при вас?
Когато в мен вали, когато в мен вали...
Тогава те обичам много силно.
| |
|
все си мисля,че такова нещо като битка за любовта не може да има.
с кой да се биеш?със съперница?
ако имаш съперница,значи нямаш любов
тя със сила не се взема,всъщност с нищо не се взема - само се дава
така,че "битките" за любовта са предварително обречени и безмислени
бих воювала за много други неща(семейство,работа и т.н.),но не и за това
| |
Тема
|
Re: All is fair in love and war
[re: злaтokoca]
|
|
Автор |
Well (железният кон) |
Публикувано | 21.06.03 21:06 |
|
Съгласен съм - има ли битка, то тя не е за любов, а за симпатия. Любов ако не възникне от само себе си, ти да я разпалваш както си щеш - винаги ще има нещо гнило в нея - ще й липсва взаимност. А без нея нищо не струва. Поне не и за общо бъдеще. И поне няма да е любов, а партньорство или нещо подобно - бизнес някакъв. Е, хората се задоволяват и с надуваеми кукли даже ... Любовта е различна от бизнес по това, че спонтанно се раздаваш и това ти харесва, и те прави щастлив това, че за тебе човека прави същото. Мисля че това е утопията на комунизма в действие :))) Там нали се сещате, няма търговия, няма и пари даже :) Всеки се раздава и нужното си получава. Бе ... комуна :)
Бих го оприличил на обединяване на два организма в един - като лява и дясна част на разделен на две половини човек ... Това си е класическо но вярно. Всички сме полу-хора, някои си намираме половинката, други - не, но винаги я търсим. Е, чувам и други мнения понякога - че еди-коя си не търси половинката си, но да не мислите че й вярвам ? Не стига че тя си вярва, та и аз ... това би било прекалено :)
*
| |
Тема
|
Re: All is fair in love and war
[re: drop_of_water]
|
|
Автор |
Well (железният кон) |
Публикувано | 21.06.03 21:08 |
|
Не се бий за любов. Покажи се за любов. Това е достатъчно. Ако не клъвне на теб - значи така трябва - не сте един за друг. И толкова. Има много рибки в морето ... ЕЙ ме нА - тлъст шаран ! 
*
| |
|
и защо не всичко??
разбира се че не трябва "борба".
ако обаче това е твоята представа "да си себе си", защо би се спряла и ще няма да си??
Човешкият мозък е като чадър: работи най-добре, когато се отваря.
| |
|
За любовта битки не трябва да има - тя е дар. Не можеш да я имаш насила. Ако другият не е готов да ти даде своята - не може да има любов. Битката ще е предварително изгубена....за всяко нещо си има време и място. 
Todo el mundo necesita un beso.
| |
|
не ги слушай изобщо какво ти говорят
нямало битки за любов
то войни са се водили та няма да има битки
любовта не е нещо което - те ти го твое и се си е твое завинаги
я заеби тия работи
любовта се взима,консумира,и отстоява и то всеки ден
подобни тези че била еди какво си ,еди що си па не можела да се види,па не можела да се пипне ......това са си литературни похвати и един сантиментален романтизъм кръстосан със едни нови,модерни похвати и термини които изобщо не са жизнеспособни
наситина такива са тенденциите и в киното и в музиката и във модата и във всичко
но това е един продукт който минава и си заминава и не виждам какво толкова има в него
и любовта си е като всичко останало
плод на хормони само че де
хуманизма,демокрацията,свободата,освобождаването,добруването .......
това е един широко прокламиран продукт в съвременият живот на който се натъкваме всеки ден
ням думи като - война,агресия ,агресор,завоевател,надател,нашественик,борба.....
всичко е заменено с едни нови термини който прикриват същността на нещата.
миналата седмица с ченето тук споменах нещо подобно - няма никаква промяна в отношението и същността на обществото от както свят светува.
но това е в по глобален аспект.
има си борба но дай сега да я наричаме не война а хармонично общуване и мирно съжителстване за благото на човека и неговата свобода
семеен?!
пречка за теб?!
не знам за това . строго индивидуално е
дай по декратично де. свобода на избора,лична свобода,съдбата била се променяла,живота бил пълен със случайности
остана и последното са
кво си бих забранил а?
ако си заслужава нищо не бих си забранил
ако не си заслужава бих си забранил всичкоооооооооооо
заслужава,незслужава?
тва си е вече мнооо лично и индивидуално
нали хората били различни мноооогоооооо
| |
|
Не мога да споря с никого, но ще отговоря единствено на теб защото само теб разбирам.
Любовта е живот. Необичайки умираме, а смятам, че това е лесно и предателско...към живота, към кръговрата.
За да живееш и да обичаш трябва да се бориш. Трябва да се бориш за правото да изразиш лудостта си. Има го в самия живот. Любовта е съчетание от мир и от война. От чест и безчестие. От радост и печал. Както е във всяко едно проявление на живота. Но доколкото любовта е една задъхана и превъзбудена форма на живот то тук и радостите и печалите са много по-силни.
Почти всички тук ме разбраха едностранчиво. Никъде не съм споменавала, че трябва да се борим с обекта на въжделенията си или срещу него, или за чувствата му. Защото, ако се борим ЗА чувствата, то това наистина означава, че тях ги НЯМА
Когато в мен вали, когато в мен вали...
Тогава те обичам много силно.
| |
|
я си помисли някой да ти е дал нещо наготово? дори и да е имало, не е много 4есто, нали?
борба борба и пак борба! Ей това е. Когато нещо е стойностно много хора искат да го притежават. Затов се бориш за него и го пе4елиш, след коеот не ставаш ленив и да лежиш на стари лаври!
Единственото, което би ме спряло е тази жена да е гадже на мой приятел(приятел, не познат!) ако е познат- изгорел е!
Баси, толкова съм добър, че чак потискам околните
| |
|
какво означава да си позволиш всички средства?
Кои са средствата, които иначе би си позволила, а със семеен - не?
Мен може да ме спре най-вече желанието на другия да спра...
Но пък как да разбереш кога е истинско и кога не? :)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|