Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:11 16.07.25 
Контакти
   >> Споделено
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема зеленоокото чудовищенови  
Автор pravist (seriozna)
Публикувано27.05.03 12:18

отново ми мъти главата. за ревността иде реч, пак. приятелка ми каза - тя, ревността, не била лошо нещо. на което аз, без изобщо да се замисля, отвърнах, че ако трябва да мисля какво прави някой друг* приятел* гадже, докато не сме заедно...това би значело да полудея.
не че когато обичах за първи път не бях готова да издера очите на всяка една девойка, която поглежда към любимия. после когато тръгнах с другиго, той така неистово искаше мислите ми да са изпълнени с него, така както бяха неговите с мен, че...
после ...личното ми пространство си е мое. там не мога да пусна никого. или може би просто не съм намерила човек, когото бих пуснала.
но имам приятелки, които сякаш ревнуват. ревнуват усмивката ми - дори когато съм сама, работата ми не е наред, парите са взети назаем...зачудих се - снощи се блъснах в стълб насред тротоара пред Хепи...дали биха изревнували, че след това съквартирантът цяла вечер се грижи за мен и ме пита как съм - дали и това биха изревнували...
а предната вечер, когато със същия този ценящ ме съквартирант се скарахме заради друг човек и може би отчасти бе ревност ...
от друга страна, къде ревността се преплита със завистта - може ли да са едно и също нещо.
може ли ревността да е креативна
има ли нужда от нея - значи ли, че щом ревнуваш, обичаш...
не е ли достатъчно да си с някого, за да не се съмнява той в теб
или пък онази ревност на детето към другото, че не го обичат толкова - тя надраства ли се
кога спирате да ревнувате

if i can stop one heart from breaking
i shall not live in vain

Тема ле-леееенови [re: pravist]  
Автор Dew-drop (съзерцателка)
Публикувано27.05.03 13:18

колко много въпросиии!

There's a Universal justice and the eyes of Truth are always watching You.

Тема Re: ле-леееенови [re: Dew-drop]  
Автор Aнreл ()
Публикувано27.05.03 13:31

и нито един отговор

всичко е такова каквото е

Тема Re: ле-леееенови [re: Aнreл]  
Автор Dew-drop (съзерцателка)
Публикувано27.05.03 13:41

ми...незнам откъде да започна да отговарям...

There's a Universal justice and the eyes of Truth are always watching You.

Тема Re: ле-леееенови [re: Dew-drop]  
Автор KpъrМодератор ()
Публикувано27.05.03 13:48

ми например - можеш ли да ревнуваш...

аз защото - не мога примерно...

Тема Ще ти кажа моето мнениенови [re: pravist]  
Автор Kaлинckи (не знам)
Публикувано27.05.03 13:53

Изпитвам неприязън към някого, към когото човекът, когото аз обичам, показва повече внимание като отделяне на време и съгласяване и повече действия като показване на отношение от чувства, отколкото към мен. А този някого може дефакто много да ме кефи. И ако човекът, когото обичам, няма време 5 мин за мен, но има време 2 бири за друг. Ако отказва на мен, а се съгласява за същото с друг, примерно за ремонт в къщата си. Ако не ме вижда цяла седмица, дори и да кажа, че ми трябва, а ще тича при друг, дори и да е само просто е така, защото не са се виждали. Е? Какво е това? Мразя да ме ревнуват, защото се стягам, не се чувствам спокойна, което наричам свободна. Мразя и да ревнувам, защото ако ще живее за друг, по-добре да се махна, нима мога да направя АЗ нещо, а и трябва ли, много ли ще се радвам АЗ да си го провокирам, насила? Та... избягвах тия усещания в миналото и дори ми беше трудно да разбера кое по дяволите е ревност. Но сега знам и давам това определение.

Няма нищо по-подходящо от момента.

Тема Re: ле-леееенови [re: Kpъr]  
Автор pravist (seriozna)
Публикувано27.05.03 13:53

ше ви откъсна ушите...;)
къде била обявена срещата, че аз пак недоразбрах
и аз не мога да ревнувам ...вече.
но ме ревнуват много
и е гадно...

i shall not live in vain

Тема Re: Ще ти кажа моето мнениенови [re: Kaлинckи]  
Автор pravist (seriozna)
Публикувано27.05.03 14:00

напоследък с теб се съгласявам често.
така и сега.
само че когато човекът, когото обичаш, не се усеща...не би ли трябвало на него да се сърдиш...
бе, не знам, ама ако трябва и за такива глупости да се тревожа...ако не ме цени, пътя...

i shall not live in vain

Тема Ами точно така енови [re: pravist]  
Автор Kaлинckи (не знам)
Публикувано27.05.03 14:09

На него му реагирам, защото искам за мен На мен ми става двойно тъпо да съжалявам после... и точно понеже мразя това, в обратната посока също бих мразила, това и правя, хващам пътя, какво да направя, с изпитване на ревност нищо хубаво не става - или аз ще се тормозя вътрешно, или на него ще му отровя живота и в двата случая няма повече да се заобичаме Но пък и хващайки пътя, се тормозя вътрешно от същата липса, успокоявам се само с това, че поне на него му е спокойно, т.е. свободно. Дадох ти моето определение, иначе на думи го казвам така - Не ме интересува какво правиш с другите, а какво правиш с мен! Т.е. ако поне и с мен е като с другите, няма за какво да говоря.

Няма нищо по-подходящо от момента.

Тема Re: ле-леееенови [re: pravist]  
Автор KpъrМодератор ()
Публикувано27.05.03 14:16

ми нали предстои, ама ти знаеш, за другия клуб става дума...

за тук да правим ли среща?? не знаех че има желаещи, нали опитахме скоро и нямаше...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.