Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:01 13.07.25 
Контакти
   >> Споделено
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Споделено пълнолуние  
Автор RlSHELlO (Kaрдинал)
Публикувано19.01.03 08:52

Една по една махам досадните шнолички. Прокарвам длани през косата си. Кога порасна толкова...не съм забелязала. Току що изпратих другата си съквартирантка на работа. Тя стана преди малко, а аз още не съм легнала. Тялото ми вече спи. Съзнанието ми е безсънно. Гласът на Xаvier Naidoo се лее във вените ми. Прониква във всяка моя клетка. Нахлува в душата ми и носи със себе си спомените. Смешното е, че тогава...някога в миналото пеех неговите песни на човека когото обичах. Превеждах Не от този свят...И сякаш усещах как моето аз се слива със неговото. Как се разтварям, размивам се в душата му. Как се стопявам. Как за момент се чувствам отново цяла. Негова. Така и не разбрах едно как успя да ме убие без да убие себе си. Майсторска работа, мисля си.
Аз възкръстнах, разбира се. Толкова пъти съм умирала, един повече или по малко, какво значение има? Всеки път, когато това ми се случеше, след време успявах да стана, да събера парченцата останали от предишното ми АЗ и да ги слепя наново. И пак да тръгна по пътя, който всъщност отдавна загубих. За да стигна там където никога не съм искала да стигна. Веднъж попитах какво правиш когато вече нямаш нито време, нито нерви, нито енергия. Казаха, че продължаваш. И ето аз продължавам. Без да ми се живее особено много, но и без да мога да умра. Дълг, нали разбираш.
Не ме е грижа за самата мен. Затова се грижа за другите. Без да ме интересува живота ми, опитвам се да оправя техния. Оплаквам се и мърморя, за да покажа, че още имах дъх в дробовете си поне за това.
Въртя се леко и грациозно. Танцувам. Сама. Музиката ме води, към един минал живот. Наложи се да жертвам това което бях. Иначе щях да си прережа вените. Или да полудея. Или и двете. Сега съм черупка. Но съм жива. Шавам насам натам. Супер. И какво от това. Друга е мъртва. Други са мъртви. Аз дори не мога да заплача. Защото толкова много боли. Че всяка сълза е...мъчение. Слабост. А аз не мога да съм слаба. Аз съм силна. Аз съм боец по принуда и няма битка от която да отстъпя. Преди да си потроша каквото има за трошене. А дори и след това.
Казват, че човек не трябва да задържа чувства в себе си. Било вредно. А какво правиш, когато те боли така че дъха ти спира и ти причернява пред очите дори само от мисълта да се опиташ да покажеш колко всъщност ти е зле.
Когато не можеш да покажеш, колко те боли, защото това значи да се покажеш слаб, в един свят, в който само силните оцеляват. А нали разбрахме, че аз оцелявам. Цената е без значение. Когато тези, които обичаш, не са в състояние да видят в очите ти, че отдавна вече си просто жалка вегетирала имитация на самия себе си, важно е да демонстрираш, колко си добре, за да спокойни, че всичко е наред.
Любов...за какво ми е? Какво да я правя? Освен да я ползвам като средство за направа на душевно харакири. Живея живот, който не желая. Правя планове, за бъдеще, което не ме интересува. Уча специалност, която ми е безразлична. Живея със спомени, които ме изгарят. Създавам илюзия, че съм щастлива за спокойствието на хора, които ме обичат.
И само понякога, когато самотата стане непоносимя, а спомените и болките изскочат от сигурното ъгълче, в което съм ги заточила, почвам да си мисля колко фалшиво е всичко. И да питам защо. До момента в който си спомня, че всъщност няма смисъл. Дългът си е дълг. От него не се бяга. Или поне аз не мога. И тогава идвам да се оплача тук. Без значение от какво. Просто да покажа, че дишам все още. Само още няколко минути да поскърбя за това което загубих. Тук, където никой не ме вижда всъщност. Където никой не знае колко боли. Където мога поне за миг да покажа колко ми липсва, това което загубих докато умирах и наново пак се раждах. После пак слагам маската и тръгвам, здраво стъпнала на земята, сурова и силна, без да има нужда някой да се грижи за мен, поела грижата за всичко и всички, освен за себе си. Липсвате ми...вас, които загубих. Шшшш..това не сте го чули от мен. Живота е прекрасен, нали така. Усмивка, камера..иии екшън!

Wenn sie vorbeigeht, dann scheint es wie ein Feuerwerk.
Vor einem Himmel ist es sie, die ich bemerk.
Ihre Koeniglichkeit ist nur einen Koenig wert.
Und ich bin wenig koeniglich.
Sie sieht mich einfach nicht.

Wenn sie tanzt, dann tanzt alles, ihre Hueften und Arme.
Alles erhellt sich im Licht dieser Dame.
Sie hat die Anmut und die Reinheit, die die anderen nicht haben.
Sie hat alles, was ich nicht hab.

Je mehr ich mich ihr naeher, desto ungeschickter bin ich.
Mein Koerper, meine Stimme, mein Gesicht.
Es gibt Grenzen, die man trotz Millionen von Soldaten wegwischt,
aber unsere ueberwindet man nicht.

Er hat Stil, ist delikat, bedient sich Gesten so zart.
Das leichte Leben dieser Welt ist seine Art.
Er ist so sehr auch das, was er nicht zu sein vermag.
Doch die Frauen wissen nicht von diesen Dingen, wenn er spricht.

Man kann so vieles aendern, wenn man zu kaempfen bereit
ist aber nicht diese Ungerechtigkeit.

Wenn sie vorbeigeht, dann scheint es wie ein Feuerwerk.
Vor einem Himmel ist es sie, die ich bemerk.
Ihre Koeniglichkeit ist nur einen Koenig wert.
Ein Anderer als ich. Ich bin wenig koeniglich.

Er sieht mich einfach nicht. Er sieht mich einfach nicht....

Ръка, сърце и кост да са студени
Под канарите спете вледенени...

Редактирано от RlSHELlO на 19.01.03 08:59.

Тема Хубавото енови [re: RlSHELlO]  
Публикувано19.01.03 09:14

че след такива пълнолуния, понякога се случва да доживееш до изгрева. Който е красив. Който е съвършено прекрасен. И да чуеш птиците. Все неща, които няма как да усетиш, като станеш с първи петли, някъде към 10, 10 и нещо. Един невероятен изгрев подарък за всички ранобудници.

Тема Тцъъъ...нови [re: RlSHELlO]  
Автор cлънчorлeдka ()
Публикувано19.01.03 09:45

Повтаряме сцената! Клапаа!

Една по една махам досадните шнолички. Прокарвам длани през косата си. Кога порасна толкова - не съм забелязала, ноо... други със сигурност са Купонът беше добър. Току що изпратих другата си съквартирантка на работа - тя да му мисли. Тялото ми вече спи. Съзнанието ми обаче е безсънно - гласът на Xаvier Naidoo се лее във вените ми. Прониква във всяка моя клетка. Любимата ми мелодия... Искам някога да пея тези песни на човека когото обичам. Да превеждам Не от този свят...И да усещам как моето аз се слива със неговото. Как се разтварям, размивам се в душата му. Как се стопявам. Как за момент се чувствам отново цяла. Негова.

Аз ще възкръстна, разбира се. Ще възкръстна, но този път за нещо истинско. Всеки път, когато ми се случеше да умирам, след време успявах да стана, да събера парченцата останали от предишното ми АЗ и да ги слепя наново. И пак да тръгна по пътя, който всъщност никога не бях намирала. За да стигна там където никога не съм искала да стигна. Веднъж попитах какво правиш когато вече нямаш нито време, нито нерви, нито енергия. Казаха, че продължаваш. И ето аз продължавам. Трябва да изживея истинското - затова сме създадени - дълг, нали разбираш.

Въртя се леко и грациозно. Танцувам. Сама и красива. Музиката ме води към живот...
Сега не мога да заплача. Защото толкова много боли. Че всяка сълза е...мъчение. Казват, че човек не трябва да задържа чувства в себе си. Било вредно. А какво правиш, когато те боли така че дъха ти спира и ти причернява пред очите... Събуваш изящните обувки, които ти стягат и продължаваш танца по копринени чорапи... Понасяш се по гладкия под лека като перце... и цялата стая се завърта с теб... и светлините се превръщат в блестящи обръчи... направо като скок през хиперпространството... скок, след който се чудиш от къде си я забърсала тая широка усмивка...и се завърташ още веднъж Дупки по чорапите??

Любов... Само да ми паднеш! Ще ти покажа как се танцува!
Шшшш..това не сте го чули от мен...
Хайде стига приказки - камера..иии екшън!

Тема Re: Споделено пълнолуниенови [re: RlSHELlO]  
Автор _malchugan_ (freak)
Публикувано19.01.03 18:26

"И в тази войа няма уволнние"...
а пълолунието беше кракотрайно и на небето нямаше звезди...молих се за звезда, защото израза нали беше,че и в най-тъмната нощ имало звезди...е в тази нямаше...наистина нямаше...

Тема Re: Тцъъъ...нови [re: cлънчorлeдka]  
Автор (Църна Маца)
Публикувано19.01.03 20:01

‘Miracles R Us’ - No request too outrageous, no proposition too impossible.

Тема Тованови [re: RlSHELlO]  
Автор Dew-drop (бивша*Снежанка*)
Публикувано20.01.03 11:25

сякаш аз съм го писала...

Тема Re: Тованови [re: Dew-drop]  
Автор KpъrМодератор ()
Публикувано20.01.03 13:53

ами значи и от теб не сме го чули!! стягай се!

рибата е в тигана, а тигана е на дъното на океана...

Тема няма думинови [re: Kpъr]  
Автор Dew-drop (бивша*Снежанка*)
Публикувано20.01.03 16:33

с които да го разкажа...мойто...

Тема /meнови [re: Dew-drop]  
Публикувано20.01.03 17:00

предлага малко от нейните...

Докосни ме. Вземи ръката ми. В своята. Допри я до гърдите си. Остави ме да почувствам сърцето ти. Довери ми се. Ще внимавам. Много. Няма да задавам въпроси. Няма да пипам нищо. Няма да стъпвам никъде. Просто ще те почувствам. Ще ми подариш ли болката си? Ще ми подариш ли отчаянието си?
Ще ми подариш ли сълзите си? Ще ми подариш ли онази мъничка частичка от твоето АЗ, която лежи безутешно будна цели нощи и свита на топка беззвучно преглъща своите ридания? Не искам много, нали? Подари ми ги. А аз ще ти дам в замяна думите, в които да опаковаш моя подарък. Ще ти дам думите, които заточени в душата ти се опитват напразно да излетят. Ще ти дам златото на залязващото слънце в косите на любимия, ще ти дам вятъра галещ устните му, ще ти дам тихото задоволство и спокойствието да видиш усмихнати най нежните очи на този свят. Всичко, което трябва да направиш е да отключиш душата си...

Тема И пакнови [re: RlSHELlO]  
Автор Лecтaт (жаден)
Публикувано21.01.03 01:22

е полунощ. Или почти. И аз пак не мога да зaспя. Жажда. Жадна съм. Жадна съм за живот. Искам да впия зъби в нещо. В някого. В себе си. Искам да усетя вкуса на кръв между устните си. Искам да почувствам. Няма значение какво. Болка. Проста, обикновена физическа болка. Искам да крещя. Да вия. Да чупя и да блъскам. Искам да се чувствам жива. Да знам, че живея, а не просто съществувам. Да знам, че горя, а не мъждукам. Искам да прокарам бляскавото острие на ножа по китките си. Искам свобода сама да определям какво ще правя със себе си. Искам да намеря смисъл да живея, а ако не успея, искам просто да мога да си тръгна. Искам някой който да го е грижа за мен. Който наистина да го е грижа. Някой пред който да не се налага да лицемернича. Някой пред когото мога да бъда такава каквато съм. Пред когото мога да бъда ИСТИНСКА. Искам! Искам! Искам! О по дяволите, що не отида просто да си легна. Стига толкоз театралничене. Пък току виж, ко имам късмет, мои и да се събудя.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.