Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:12 05.07.25 
Контакти
   >> Споделено
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема как да спрем насилието или да слушаме ли библията?нови  
Автор magnet (лято)
Публикувано20.08.02 17:28

по-точно онова там - ударят ли те по едната буза да обърнеш и другата.
тук не става дума толкова за физическо насилие...
но психическото не е ли дори по-страшно?

аз все си мисля,че истината е някъде там - да казваш силно НЕ,често това не е достатъчно,като че ли дори не те чуват.или те чуват и започват да "си връщат" и така може да продължи до безкрай.

е,как да спрем насилието?съгласна съм,че начинът не е с друго насилие,нито пък с подлагане на другата буза...

имаш ли зелена улица не пресичай на червено

Тема Re: как да спрем насилието или да слушаме ли библията?нови [re: magnet]  
Автор Kpъr ()
Публикувано20.08.02 17:46

има разлика да ли си говориш с човек.

ако е такъв, след като ти удари шамар, и то след като се оставиш наистина, няма да поиска повече. очаква се да разбере защо е така.

за случаите когато има пред теб нещо самозабравило се, твоя е отговорността да прецениш кога е така, и че няма никакво бъдеще пред вас, тогава спиране няма, има само отдалечаване. много надалече

Тема Ох, туй е невъзможнонови [re: magnet]  
Автор ()
Публикувано20.08.02 18:00

Тю, ебати въпроса. А ти как си представяш, че може да бъде спряно насилието? Да спрем насилието е като да обявим света в ликвидация.
Глупости на търкала.
Значи това за обръщането на втората буза е препоръка. Когато си обърнеш другата страна ти показваш на насилника, че освен злото има и друго - смирение. Реализира се идиотската идея за смирението с любов към врага.
Случайно да е спряло насилието след разпъването на Христос? А разпъването му не е ли насилие? А не е ли предлекъл самият той, че това ще се случи. И е казал на един от разбойниците, че ще бъде с него в Рая?
Е, след като самият ти Господ е разпънат редом до престъпници, самият Той слиза за три дни в Ада и то като Господ - невинен и без първородния грях - то тогава за какво премахване на насилието говориш?
Та даже самото християнство е донякъде насилие. Както и всички останали религии. Ти се отдаваш доброволно в лоното на някаква Църква, в чиито канони живееш, мислейки си за доброто... И прочие глупости.
А освен това самите сатанисти са изпълнени с любов към Сатаната. Култът към
Сатанаил е любовен култ...
И так далее. Ти избираш дали да обичаш врага си.

Acropolis adieu

Редактирано от yф на 20.08.02 18:02.

Тема Re: абе никак не е ..нови [re: magnet]  
Автор MG42 (специалист)
Публикувано20.08.02 18:19

бил глупав мойсей.. по ми допада:)))

Тема Re: как да спрем насилието или да слушаме ли библията?нови [re: Kpъr]  
Автор magnet (лято)
Публикувано20.08.02 23:17

въпросът ми хем е личен,хем не е.
т.е. интересува ме,но не стои на дневен ред пред мен - и слава богу
онзи ден пред мен се поведе спор по темата и в един момент се замислих,че не съм твърде наясно коя страна е моята,точно според зависи.
после ми се стори,че човек би трябвало да има определено еднозначно мнение по тази тема.и се разписах тук...

Тема Re: Ох, туй е невъзможнонови [re: yф]  
Автор magnet (лято)
Публикувано20.08.02 23:22

уф,аз никога не се опитвам да решавам глобални въпроси
питам за насилието в нашето обкръжение
а ти не си ми отговорила - как се справяш ти с такива инциденти край и с теб?

Тема туй енови [re: yф]  
Автор 4eHe (screenager)
Публикувано20.08.02 23:41

Вчера чух интересна дефиниция (убий ме, не помня къде; Бе филм, но аз ги гледам на кило).

Та, Кенет Брана е свещеник и..трябва да опази грозна тайна, споделена в изповед. Тъкмо там го изтрясква прозрението. Грешници са онези, които търсят Бога. Намерилите го са вярващите.

Помислих си, че някъде по този път се е натъркаляло насилието. Обаче имам добавки към пейзажа. А именно : собственото ни тълкуване и разбиране за правилността на нещата (не казах ред + закон). Както е известно, ужасно рядко открехвам вратата към абсолютните дисциплини - правилно:грешно и т.н.

Колкото по-модерен става този свят, толкоз идеята за интерактивността му се губи. Стигне някой някъде до "посланието", имаме сто милиона комуникационни канала, а то не стига до нас. В редките случай когато стигне, се загубва. Или го превеждаме в "полза (по)роду. Това едва ли е толкоз лошо, индивидуалности сме. Да но нещо не ни бива с updating timeline. В този процеп на съмнения и недоверие се намества несигурността на насилника.

Тема Re: как да спрем насилието или да слушаме ли библинови [re: magnet]  
Автор lnfinity (Shadowchaser)
Публикувано21.08.02 09:23

Света е основан на насилието. На хора над хора (това демокрацията си е чисто насилие хеле пък американската) на хора над животни и растения над природата и какво ли още не. Дори в Стария завет преобладава тази идея - там битува един доста мрачен и твърде отмъстителен бог. Туй Содом и Гомор състезанието на пророците завършило с масови убийства и прочие мили картинки и най-вече хубавия принцип за зъбите и очите са ясни Явно уплашени от това хората набързо са дотъкмили Новия завет където малко да смекчат нещата. Ако се заровиш в религиозната книжнина на други религии ще видиш че навсякъде боговете не си поплюват. Ами така си е - ако ние сме тяхно дело ясно защо ни избива на насилие а ако те са наша проекция пак ясно

Истината не е някъде там...

Автор Okaян яcтpeб (непознат )
Публикувано21.08.02 10:17

Това малко не мога да го разбера.
Понеже насилникът няма да разбере жеста.
Просто ще си продължи да насилва.

Автор WebMister (virtual)
Публикувано21.08.02 13:43

Библията е просто още една книга - не я слушам, чета я и мисля - като с всички други...
А въпроса ти няма универсален отговор...
Отговаряш на насилието в зависимост от ситуацията.

А може би насилието като обща сила е необходима стимулация?
Може би ако спрем насилието изчезва и антитезата? (А коя е тя - смирението?, любовта?, пасивността? ;-)

(Всичко гореизложено е личното ми мнение)

Life is what you make it - come on and take it

Редактирано от WebMister на 21.08.02 13:42.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.