|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Прехвърляне на данни от външен хард диск
|
|
Автор |
Varna_Boy-56493 (Креативният) |
Публикувано | 31.03.14 12:15 |
|
Здравейте,
искам да попитам нещо, което ми се появи като проблем. Само да помоля, да не ме нападат някои потребители, че ми е глупав въпросът (преди време един ми се кара нещо). Благодаря. Отново от познатите ми, никой не може да ми помогне, та затова реших да попитам тук. Имам външен хард диск, на който си записвам филми от мрежата, имам и друг компмютър, на който си прехвърлям филмите от харда, чрез USB порта. Досега съм нямал проблем при прехвърлянето на филмите от външния хард ( за същия външен хард и компютър). При последният път, когато реших да си прехвърля данните, нещо не става?! Значи, започва прехвърлянето, стига до половината, или забива, или нищо не прехвърля, а си стои на едно и също място. Какъв може да е проблемът? Благодаря предварително! :)
Няма начин, да няма начин!
| |
|
Най-общо проблема може да бъде от 2 вида:
1.Софтуерен
2.хардуерен.
също така проблемът може да е във
1.Твоя комп
2.Външния хард
Как може да се "отсеят" вариантите?
1 - ръгваш харда на друг комп и пробваш там да копнеш същия файл дет не се копва на твоя комп.
ако стане - проблемът не е в харда, ако ли не - в харда...
от тука нататък сме махнали 50% от вероятните възможности?
Тествай. Кажи какво е станало и ще се продължи с "отсяването" после..
| |
|
BatiGogo, благодаря за отговора. Проверих външния хард - няма никакъв проблем с него. Прехвърля на други компютри всички файлове. За въпросния стационарен компютър, на който прехвърлям от харда. Операционната му система е Windows XP, USB портовете (предните и отзад) нямат проблем с пренасянето на информация от други източници. Самият ми компютър не е свързан с Интернет, така че няма опасност от някакви вируси (никога не е бил в мрежата). На него гледам само филми, снимки и слушам музика. За друго не го ползвам. Досега в продължение на много време, съм свалял от външни хардове и флашки филми и музика, без никакъв проблем. Учудването ми беше, че се появи този проблем, който описах в началото. Не забелязвам да има други проблеми, освен този. Благодаря.
| |
|
На примависта се сещам за няколко варианта:
1.Значи проблема е в комп-а.
От тука...
Вариант 2 - харда на който копваш е форматиран FAT32 а външния NTFS и файла е много голям (над 2ГБ).
Вариант 2 - вирус може да ти дойде не само от интернет... Заразена флашка или CD/DVD също могат да сгъбясат работата...
На единия комп имам expressgate /на asus/ Ако ми се появи проблем,дето се съмнявам в системата /няма интернет или не чете някоя флашка/ - ми върши прекрасна работа..
За да отсеем варианта за файловата система, дай инфо:
1.Колко е голям файла дето скаш да копваш.
2.Каква ти е системата на диска. Ако локалния диск е разделен на няколко части и те са различно форматирани /NTFS или FAT/ - пробвай да копнеш филмчето на всеки от дяловете... Не е лошо и да кажеш колко ви е голям външния хард и на какво е форматиран /файлова система де/
| |
Тема
|
Re: Прехвърляне на данни от външен хард диск
[re: Varna_Boy-56493]
|
|
Автор |
Naki (Company PC Guy) |
Публикувано | 31.03.14 19:28 |
|
Модел/марка на този външен диск? Файлова система - FAT32, NTFS, exFAT?
С каква ОС са комповете, на които диска работи ОК?
Разбрахме, че проблемът е на комп с XP.
Редактирано от Naki на 31.03.14 19:29.
| |
Тема
|
[re: Naki]
|
|
Автор |
Varna_Boy-56493 (Креативният) |
Публикувано | 31.03.14 19:47 |
|
Външният ми хард е Verbatim. Всичко е в NTFS.
| |
|
Не даде инфо - дали само на един определен файл или на всеки дето искаш да копнеш?
За да отсееш софтуерен или хардуерен ти е проблема: използвай LiveCD.
Копнеш ли - софтуерен
Не копне - хардуерен.
От там нататъка се мисли за под-вариантите.
| |
|
Значи, включих почистващи програми на целия компютър, рестартирах няколко пъти и се оправи проблемът. Явно е имало някои и друг вирус предполагам.
Благодаря за отзивчивостта.
| |
|
На мен пак ми се появи същият проблем. Е, вече нищо не помага. Пробвах всичко, не става и не става...
| |
Тема
|
[re: Queens1]
|
|
Автор |
lndependance (непознат) |
Публикувано | 06.05.14 13:43 |
|
chkdsk /f
явно има bad sector
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|