Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:07 02.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Софтуер
*Кратък преглед

Тема замразяване на страници във WORDнови  
Автор Sargonlll ()
Публикувано05.11.12 18:19

Готвя се да пиша текст с относително голям обем, ок. 150 стр. Той ще бъде разделен на много отделни раздели, а аз се готвя да въвеждам информацията избирателно, т. е. примерно ще започна със средните раздели, после с останалите. Вече съм направил примерно съдържание и ще се движа по него.

Приемаме, че съм въвел някакъв раздел от стр. 30 до стр.40 например. Връщам се и започвам да въвеждам на стр. 20 - предишен раздел. Може ли текста от 30 до 40 стр. да се замрази и да не се променя (слиза надолу) при въвеждането от стр. 20? Ако да, може ли при достигането на стр. 30 този "фиксиран" текст да се премести на 31 до 41 стр.? С една дума, представете си глави на книга, пишете предишна глава при вече написана следваща и не искате в тази, следващата, да настъпват промени (освен смяна на номерата на страницата)?

Тема Re: замразяване на страници във WORDнови [re: Sargonlll]  
Автор Naki (Company PC Guy)
Публикувано05.11.12 18:36

Вариант 1:
Не ползвай Word, а примерно QuarkXPress или InDesign.

Автор tuff slim (старо куче)
Публикувано05.11.12 21:43

section break, page break

интересно ми е как решаваш, че оппределен текс започва от страница 30, а не от страница 28 или 34?

Автор WMC 5.00.13 RC (Евангелизатор)
Публикувано07.11.12 20:47

Не можах да разбера как така хем фиксирани, хем да са флексибъл.

Но Уорд-а не е готин за печатане на книги. Наки правилно те е ориентирал.

Soul is smarter

Тема Re: замразяване на страници във WORD [re: WMC 5.00.13 RC]  
Автор ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел)
Публикувано07.11.12 22:06

може и да не е книга, а научен труд.
ако ще се печата на принтер word е достатъчно добре, но ако текста е дълъг и е фрашкан със схеми и друг вид картинги - зле е.

Автор ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел)
Публикувано07.11.12 22:09

най-дървения начин е да пишеш всеки раздел в отделен файл и със сигурност ще работи.
page-break ще свърши работа както са ти казали (section-и не съм ползвал и не знам), но може и да ти дойде тромаво редактирането на текста като понапреднеш с обема.

Автор Gofy (искам да знам)
Публикувано10.11.12 09:24

Включи режим План (Outline). Тогава имаш йерархична структура на документа и можеш да въвеждаш във всяка глава по отделно. В един момент само тя е видима и няма да разлистваш един куп страници.

Тема Благодаря!нови [re: Sargonlll]  
Автор Sargonlll ()
Публикувано10.11.12 09:30

Благодаря за съветите, засега съм се спрял на "page break" и нямам проблеми.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.