|
Тема
|
Софтуер за ТВ Тунер
|
|
Автор |
Origo (нещо) |
Публикувано | 16.04.12 19:05 |
|
Здравейте преди повече от година си купих ТВ тунер Asus поддържа и цифрова телевизия. До сега ползвах на уиндоус ХР стар аналогов тунер Асус със FLY200TV невероятна програма... все още не мога да я забравя, но това е, сега вече съм на уиндоус 7 64 битов, и тази програма не може да контролира тунера с вградения драйвер, та така се наложи да закупя нов тунер... но уви оказа се неизползваем. Оригиналния софтуер е абсурден, изобщо е супер тежък и крайно нефункционален, и не мога да намеря нормален софтуер за този тунер който да поддържа Аналогова, цифрова ефирна, радио и аудио видео вход.... същевременно да може да прави запис, евентуално с компресия със софтуерен кодек в реално време, макар че мисля че тунера има хардуерен MPEG2 енкодер. Ще се радвам ако ми предложите някоя приемлива програмка... гледам ги всички едни излъскани боклуци заемат цял екран а не вършат никаква работа....
Edelrid
| |
|
Софтуерът, който трябва да използваш за тунера е един! И той се прави от разработчика на тунера! ФлайТВ-то е някакво засукано копиране на необходимия ти софт. Работи само за една марка тунери, не работи с други марки. Ако търсиш софтуер за тунера си, намери му софтуера и драйвърите по марката и модела. Това е единственото решение. И не изисквай кодиране в реално време, защото това товари компа и само ще го нациклиш или ще ти крашне в даден момент. MPEG2 е правилното решение.
| |
|
Гледай сега, тунера съм го купил и имам оригиналните инсталационни дискове, и ако можеше да се използва стандартния софтуер мислиш ли че щях да питам тук за алтернатива. Тунера е много готин, но софта е ПЪЛЕН БОКЛУК! Давам пряк пример, записваш от телевизията, файла който се генерира е на случаен принцип с различни дефекти и не може да се просвирва от всички плеъри, в някои случаи например файла върви с по-бавна скорост от нормалната, в други случаи пък не можеш да прескачаш в произволен момент от времето, защото плеъра забива, някои файлове дори не могат да се конвертират защото са бъгави, и най-лошото е че резултатите са НАПЪЛНО непредсказуеми... другото което е че софтуера е толкова дебилно направен че поддържа само два тунера, и ако задам аналоговата и цифровата част на тунера, не остава опция в програмата за аудио видео входовете, ако пък задам аналоговия тунер и аудио видео входовете не остава опция за цифровия тунер... дори само тези неща са достатъчно лоши, но има и други. По въпроса с кодирането в реално време, процесора ми е Intel Core i7 2.93GHz и имам 8 гигабайта оперативна памет, мислиш ли че с тази машина не мога да си позволя кодиране в реално време? А Fly2000 не знам какво не ти харесва и някога ползвал ли си я, но мога да ти кажа че когато си купих първия тунер поради същите проблеми и неудачи с оригиналния софтуер не го използвах към 3-4 месеца защото просто си беше невъзможно! Тогава пхрочетох някъде за тази програма, оказа се че е точно за тунери с моя чип и буквално си умрях от кеф като я пуснах.... и си ползвах тунера дълго и щастливо без никакви проблеми на машинката с AMD Athlon 1.4GHz и 512МВ оперативна памет. Сега с новия тунер нещата се повтарят, само че с разликата че не мога да намеря никакъв софтуер с който да може да се използва вече над 1 година! Така че мнения всякакви, но твоето мнение според мен е на човек който никога не си е имал работа с тъпия софтуер на тия китайци Асус.
Edelrid
| |
Тема
|
Re: Софтуер за ТВ Тунер
[re: Origo]
|
|
Автор |
ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел) |
Публикувано | 08.05.12 08:35 |
|
> "Тунера е много готин, но софта е ПЪЛЕН БОКЛУК!"
нищо чудно да е така. не мога да помогна, щото отдавна си подарих тунера на сестра ми и дори не се сещам какъв беше, но в случая същественото е:
не се връзвай на лапето. то така си приказва откак е тука и няма оправяне.
| |
|
|
|
|