|
Тема
|
Как да позная битрейта на MP3...?
|
|
Автор |
letsgoback () |
Публикувано | 01.01.12 13:48 |
|
Здравейте. Имам подозрението, че някои ъплоудери системно прекодират MP3 в максимален размер MP3-320 kbps, за да се харесва на всички потребители. Как може да ги спипаме? Има ли някакъв норматив, програма, която да доказва качетсвото? Защото мисля, че това е много трудно, тъй като всъщност нямаме оригиналът, с който да сверим? Може ли да се разбере дали дадена MP3 320 kbps не е 320 kbps?
| |
Тема
|
Re: Как да позная битрейта на MP3...?
[re: letsgoback]
|
|
Автор |
wqw (АзСъмЖив) |
Публикувано | 01.01.12 20:36 |
|
Най-лесно е като я върнеш на 128 kb/s остава същия размер! Иначе би трябвало да падне в пъти.
Редактирано от wqw на 01.01.12 20:36.
| |
Тема
|
[re: wqw]
|
|
Автор |
letsgoback () |
Публикувано | 02.01.12 14:10 |
|
Така не се бях сетил. Ако не е било 128, значи ще се усети разликата. В противен случай няма да се усеща. Благодаря.
| |
Тема
|
[re: letsgoback]
|
|
Автор |
ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел) |
Публикувано | 03.01.12 14:55 |
|
изглежда ми доста наивно. като конвертираш 128kbps към по-висок, тогава файловете ще станат по-големи и, съответно, като ги конвертираш пак в 128 - ще намалеят и ще живееш със заблудата, че подлите ъплоадъри са почтени хора.
| |
|
Отвори съмнителната mp3'ка с някакъв аудио едитор, които показва спектъра на звуковата честота. В повечето случаи при кодиране на 128 kb/s се режат честотите от 16 kHz нагоре. Ако файл, който претендира да е кодиран на 320 kb/s изглежда по този начин, значи качество му не е истинско.
| |
|
Отворих и наистина има осезаема разлика. При опит в тестовете случайно открих злоупотреба на един много сериозен DJ, който пуска в радио ефир много търсена и някак си иновативна музика в стил Dubstep/Garage/DnB/Breaks. Той е качил на сайта си свой собствен сет за сваляне, който е с качество 192 kbps, а дефакто е ползвал песни в 128 kbps. (вж. последните две снимки)
Благодаря Змей!
EDIT: съжалявам, че не можах да вмъкна в картинките kHz -вете късно съм се усетил.
Редактирано от letsgoback на 06.01.12 00:33.
| |
|
|
|
|