|
Тема
|
Проблем с Word
|
|
Автор |
ivz (любопитен) |
Публикувано | 30.12.11 14:13 |
|
Сблъсках се с на пръв поглед елементарен проблем, който не мога да реша.
Ползвам Word 2003 Pro под Windows e XP Pro SP3 (ако някой смята, че значение).
Значи копирам съдържание от Интернет, изчиствам му non-breaking spaces и manual line breaks и установявам, че имам абзаци, форматирани със стил apple-style-span. Понеже имам свои стилове за различните части на документа, опитвам се да го преформатирам (стила), но макар да избирам от списъка желания друг стил, след излизане от на пръв поглед успешно завършената операция, старият стил си остава. И не мога да се отърва от него.
Някакви идеи?
"You'd be surprised how much it costs to look this cheap."
DOLLY PARTON
| |
Тема
|
Re: Проблем с Word
[re: ivz]
|
|
Автор |
Mixy (@#$%^) |
Публикувано | 30.12.11 22:50 |
|
Copy-Paste през Notepad за да получиш plain text, след това си му прилагаш твоите си стилове на форматиране.
Mixy
| |
Тема
|
[re: Mixy]
|
|
Автор |
AliBabach (heavy drinker) |
Публикувано | 31.12.11 00:16 |
|
Или другият метод - в Word - Edit>Paste Special
и избираш Text Only
| |
Тема
|
[re: AliBabach]
|
|
Автор |
ivz (любопитен) |
Публикувано | 31.12.11 10:18 |
|
Значи и двата варианта не са ми много удобни, защото става дума за голям документ (1.5 милиона знака) и ръчното преформатиране е свързано с огромен труд. Идеалният вариант е да се редактира самият стил - тогава с една корекция се правят глобални промени.
Да поясня, че Normal.dot не е само Read-only и че се опитвам да наложа върху проблемния стил стила Normal.
DOLLY PARTON
| |
Тема
|
|
|
Автор |
AliBabach (heavy drinker) |
Публикувано | 31.12.11 17:11 |
|
Проблема не може да ти се реши по друг начин, защото с обикновеният PASTE Word-a е вмъкнал текста като обект от друг източник.
Няма как да ти го обясня по-просто.
| |
Тема
|
[re: AliBabach]
|
|
Автор |
Naki (Company PC Guy) |
Публикувано | 31.12.11 17:46 |
|
Еми не го обяснявай просто!
Дай със 10-15 прости изречения ----> Цялостна сложност: "ДОБРА"
| |
Тема
|
|
|
Автор |
tuff slim (старо куче) |
Публикувано | 31.12.11 19:16 |
|
1.5 милиона знака за които нямаш оригинал и е необходимо да ги копираш от интернет ми прилича на кражба на интелектуална собственост.
защо смяташ, че някой трябва да ти помага в това?
| |
Тема
|
[re: tuff slim]
|
|
Автор |
ivz (любопитен) |
Публикувано | 01.01.12 11:30 |
|
Съгласно НК кражбата е "отнемане на чужда движима вещ от владението на другиго без негово съгласие с намерение противозаконно да се присвои". Къде видя в проблема ми подобно намерение? И защо изобщо задръстваш Интернет с безсмислени послания, които никому с нищо не помагат? Какво ти дава самочувствието да смяташ, че някой се интересува от безполезните ти мнения?
Интересът ми е чисто... клиничен, да кажем. И отговорът не ме интересува - пиша това, за да се замислиш или ако не стигнеш до извод, да се замислиш над това.
Ще поясня, защо явно се си се досетил: В Интернет бъка от информация, в/у която никой не притежава интелектуална собственост, например закони, наредби и пр., както и книги с отдавна изтекли права или мисли на мъдреци, и изобщо информация, която се копира, като се запазва принципа за fair use (т.е. с намерение за добросъвестно използване, напр. в анализ, обзор, критика и т.н.). Не е сложно, но вярно, не е за всекиго.
DOLLY PARTONРедактирано от ivz на 01.01.12 11:32.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
tuff slim (старо куче) |
Публикувано | 01.01.12 17:27 |
|
по-голямата част от нещата които си изброил могат да се получат легално на файл.
гледам че се нервиш. явно съм те настъпил по мазола.
пс. земи курс по ворд
PPS проверих ти проблема - май космоса ти пречи. сменям стилове как си искам без проблеми.Редактирано от tuff slim на 01.01.12 19:23.
| |
|
Мда-а-а, на глупака светът винаги е много прост и лесен...
| |
|
|
|
|