Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:01 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Софтуер
*Кратък преглед

Тема Как да позная битрейта на MP3...?  
Автор letsgoback ()
Публикувано01.01.12 13:48

Здравейте. Имам подозрението, че някои ъплоудери системно прекодират MP3 в максимален размер MP3-320 kbps, за да се харесва на всички потребители. Как може да ги спипаме? Има ли някакъв норматив, програма, която да доказва качетсвото? Защото мисля, че това е много трудно, тъй като всъщност нямаме оригиналът, с който да сверим? Може ли да се разбере дали дадена MP3 320 kbps не е 320 kbps?

Тема Re: Как да позная битрейта на MP3...?нови [re: letsgoback]  
Автор wqw (АзСъмЖив)
Публикувано01.01.12 20:36

Най-лесно е като я върнеш на 128 kb/s остава същия размер! Иначе би трябвало да падне в пъти.

Редактирано от wqw на 01.01.12 20:36.

Тема Re: Как да позная битрейта на MP3...?нови [re: wqw]  
Автор letsgoback ()
Публикувано02.01.12 14:10

Така не се бях сетил. Ако не е било 128, значи ще се усети разликата. В противен случай няма да се усеща. Благодаря.

Автор ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел)
Публикувано03.01.12 14:55

изглежда ми доста наивно. като конвертираш 128kbps към по-висок, тогава файловете ще станат по-големи и, съответно, като ги конвертираш пак в 128 - ще намалеят и ще живееш със заблудата, че подлите ъплоадъри са почтени хора.

Автор Triglav Zmei (gorianin)
Публикувано03.01.12 16:57

Отвори съмнителната mp3'ка с някакъв аудио едитор, които показва спектъра на звуковата честота. В повечето случаи при кодиране на 128 kb/s се режат честотите от 16 kHz нагоре. Ако файл, който претендира да е кодиран на 320 kb/s изглежда по този начин, значи качество му не е истинско.

Тема Re: Как да позная битрейта на MP3...?нови [re: Triglav Zmei]  
Автор letsgoback ()
Публикувано06.01.12 00:26

Отворих и наистина има осезаема разлика. При опит в тестовете случайно открих злоупотреба на един много сериозен DJ, който пуска в радио ефир много търсена и някак си иновативна музика в стил Dubstep/Garage/DnB/Breaks. Той е качил на сайта си свой собствен сет за сваляне, който е с качество 192 kbps, а дефакто е ползвал песни в 128 kbps. (вж. последните две снимки)

Благодаря Змей!
EDIT: съжалявам, че не можах да вмъкна в картинките kHz -вете късно съм се усетил.

Редактирано от letsgoback на 06.01.12 00:33.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.