|
Тема
|
Как се чете това чудо epub?
|
|
Автор |
Black Wolf (ловец) |
Публикувано | 31.07.11 11:52 |
|
Голяма мъка е този формат - много тегаво се работи с него, а бая книги сега ги поскат именно на него.
Каква програма за четене ще препоръчате?
Аз опитах FBReader, Adobe Digital Editions, calibre - E-book management - еднакво тегава история.
Има ли нещо по-добро?
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
Тема
|
Re: Как се чете това чудо epub?
[re: Black Wolf]
|
|
Автор |
easy (wanderer) |
Публикувано | 01.08.11 11:13 |
|
. По принцип много мразя да чета книги на екран, но тази програма върши работа.
Edit: Явно не ти е харесала и тя.
Редактирано от easy на 01.08.11 11:16.
| |
Тема
|
[re: easy]
|
|
Автор |
Black Wolf (ловец) |
Публикувано | 06.08.11 11:19 |
|
И аз мразя да чета от екрана, но често това е единствената възможност...
Благодаря все пак!
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
Тема
|
[re: Black Wolf]
|
|
Автор |
Щилиц (разузнавач) |
Публикувано | 29.10.11 16:54 |
|
Здравейте, компанията.
E-Pub е просто формат за електронни книги. Не е единствения, но и не може да се каже за някой формат, че е най-добър, или най-лош. Всяко нещо си има приложение.
С програмата Calibre може да се конвертират тези файлове до желания от теб формат. Зависи на какъв четец ще искаш да ги четеш. Ако имаш например четец Kindle - ще ти трябва mobi формат. Ако ще ги четеш на PC или някакво такова устройство с Windows или Windows Mobile - тогава ти препоръчвам FB2 формат. Но ако все пак погледнеш програмата "" - то предполагам, че може да ти хареса, а тя май поддържа и E-Pub формат.
Книги - може да си сваляш и/или четеш книги от сайта . Там има линкове за сваляне на произведенията в E-Pub или FB2 формат, по избор. Във форума има и линкове за сваляне на архив с всички произведения, и всеки месец се пуска обновление за нови произведения, качени в библиотеката. С колегата поддържаме на наш сървър пакетирани архиви, разделени по автори, и файловете са надписани с имената на произведенията. Държим го отделно, понеже в Читанка архива е с номерация на файловете. Хората са приложили и програма за преименуване, но си е занимавка, и повечето познати предпочитат да го вземат наготово.
Това е от мен. Ако има нещо ясно - питай.
До скоро,
Щирлиц
| |
Тема
|
[re: Щилиц]
|
|
Автор |
ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел) |
Публикувано | 02.11.11 12:55 |