Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:41 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Софтуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Firefox 4нови  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано30.04.11 12:47

Някой да го е разцъквал? Да каже как е.
Много го хвалят на сайта им, имал куп нововъведения и юзерфрендли благинки, ама нямам навик да се вързвам на самореклама. Та предпочитам да чуя мнения.
Всъщност май само едно най ме интересува - може ли да се инсталира самостоятелно, отделно от действащия 3.6 и да не го захлупва? За да ги сравнявам.

ПП: Много ме грабна наличието на мобилна версия и възможността за пълна синхронизация, ама пусто не съм с Андроиден телефон.

Тема Re: Firefox 4нови [re: Cтepн™]  
Автор AliBabach (heavy drinker)
Публикувано30.04.11 21:49

Може да се инсталира отделно.
Ползвам го още от бета 5 версията - според мен е малко по-чевръст.

Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано30.04.11 22:55

Аз съм вече с 4.01. По-добър е, но не кой знае колко... По-бърз е определено, но 2/3 от инсталираните ми любими добавки не работят с него, макар че това не е трагедия.
По-добър е според мене.

"Добрите хора лесно се обичат, магията е да обичаш лошите..."

Тема Re: Firefox 4нови [re: Sapiens]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано01.05.11 12:32

Малко объркване с инсталацията - уж му дадох да се инсталира в нова папка (и го направи), но след старт не си създаде собствен, нов, профил, а използва готовия от 3.16. Което си е много добре - спести ми инсталиране на около 30 добавки и някои настройки в about:config, както и пренасяне на букмарките, стартова страница и т.н. Но ако човек иска чисто нов профил, трябва просто да го затвори, да преименува (или изтрие) c:\Documents and Settings\юзер\Application Data\Mozilla\ и рестартира и voila

Не ми прие 4 добавки, като ценни за мен са 2 - ФЕБЕ и жестовете с левия бутон (големият пакет жестове с десния си е ОК), но вероятно ще пуснат ъпдейти.

Голяма изненада - много бърз старт, даже и натоварен с толкова приставки. 3.16 стартираше доста бавно, докато инициализира и зареди приставките, но сега 4.01 ме изуми - ако не се хваща човек за 3-4 сек., стартът е съпоставим с ИЕ, Сафари и Хром, които при мен са с "девствени" инсталации и ненатоварени с нищо допълнително. Огромно браво за което, макар че аз рестартирам лаптопа и Лисчо веднъж на 2-3 седмици

Интерфейсът е не кой знае колко променен - качили са табовете над букмарк-бара и са засилили хоум-бутона на майната си, но и двете могат да се върнат на познатите места. Добавили са нова функционалност - Групиране на табовете, но още не съм я опознал за да дам мнение. Подозирам, че е нещо като групиране на бутоните в таскбара на Уин.
Направили са интересна анимация в бутона на зареждащ се таб - върти се кръгче в сиво, докато се закачи за сайта и после в зелено, когато почне да зарежда. Това е добре - ако увисне се вижда дали е заради слаба връзка или въобще не е закачен. Лошото е, че са махнали прогресив-бара за зареждане на съдържанието долу.

Самата му работа в Мрежата - нищо по-различно от предната версия, браузер като браузер.

Тема Re: Firefox 4нови [re: Sapiens]  
Автор Volkano v.6 (де`еба)
Публикувано02.05.11 23:04

Проблемът с приставките се решава изключетелно лесно (стига да не те мързи да се занимаваш).

Тема Re: Firefox 4нови [re: Volkano v.6]  
Публикувано03.05.11 14:14

"Проблемът с приставките се решава изключетелно лесно"...
Това, според тебе, прилича ли ти на някакъв вразумителен отговор?

Тема Re: Firefox 4 [re: Sapiens]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано03.05.11 18:07

Има едно решение за неработещи с новата версия приставки, но не ти го препоръчвам, освен ако не можеш да дишаш без някоя приставка - разкарай я и после пак я пусни за инсталация, но изключи проверката за съвместимост. Някои приставки си работят, просто авторите им ги обозначават като съвместими с версии до 3.Х, примерно и не минават проверката. Но може да стане и каша, така че първо запиши профила от АпликейшънДейта някъде за да може да се върне после - интелигентния бекъп с ФЕВЕ не бачка, още няма версия за 4.Х. Всъщност ако става дума за цял профил най-"интелигентно" си е точно копирането, че и по-бързо защото не се тормози с архивиране. Лисчо стартира от ПрограмФайлс и кълве на всеки профил, стига да е там, където го търси. Това за ХР, за следващите нз как е.

Гледам в 4.01 са махнали една хубава функционалност - при затваряне от Х-са вече не пита дали да запази текущо отворените табове. Вярно, в Хистори има Възстановяване на предишна сесия, ама трябва първо да се пусне и тогава да се възстановява. А в 3.Х, ако при затваряне за чукне да запази сесията, се отваряше директно с всичко отворено.
Гледам в Хистори са добавили и Последно затворени подпрозорци, където изкарва списък и възстановява избран затворен таб. Това е много хубаво, защото все се случва да се затвори грешен таб, особено при ползване на Close Raight/Left Tabs; в 3.Х това го правеше приставката UndoClosedTabsButton; тя работи и сега, но само за последния затворен, в 3.Х изкарваше падащо меню за избор кой точно затворен да се ре-отвори.
Добавили са и Последно затворени прозорци, като вградена функционалност.

Публикувано04.05.11 01:05

Единственото, за което мога да съжалявам и да се надявам, че скоро ще се потрудят да направят нова, съвместима версия, е FEBE.
Ти сам го каза и едва ли има нещо друго, за което толкова да се съжалява. От всичките любими приставки, които в повечето случаи просто правят живота ти по-приятен, единствено FEBE е наистина работеща и ценна, останалото са приятни глезотийки...

Автор ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел)
Публикувано09.05.11 12:40

> "Много го хвалят на сайта им, имал куп ..."

скоро няма да мина на фф-4

Тема Re: Firefox 4нови [re: ЛУД ПPЪЧ]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано09.05.11 16:56

Що бе, държи си се много добре.
Не помня как беше при прехода от 2.Х към 3.0, но сега, към 4 директно ползва досегашния ми профил от 3.Х. 4 приставки не сработиха...засега...но само ФЕБЕ е наистина важна, макар че ако става дума за архив на целия профил, то той може да се намачка с кой да е архиватор и да се върне и/или сложи другаде.
Има разни размествания на редове и основни бутони в четворката, ама могат да се върнат на познатите места.
Махнали са "Запазване на отворените табове" при клоз, ама пък са добавили "Възстановяване на последната версия" при опън.
И е видимо по-бърз от 3.Х Натоварен с около 25 приставки ми се отваря за 4-5 сек., на 3.Х му трябваха 30.

Я кажи, ти ли знаеше къде в about:config трябваше да се бутнв за да позволи аутокомплийта в адресния бар? Преди време му дадох 0 за последни URLта, сега ми се ще да работи допълването, но не се сещам къде беше.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.