|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Борба със СПАМ в поща
|
|
Автор |
letsgoback () |
Публикувано | 19.02.10 23:57 |
|
Въпрос - как се справят със спама големите компании, тези например, които изработват много търсен софт и публикуват email адрес за поддръжка? Питам се - вали ли при тях дъжд от спам и успяват ли да уловят истинско писмо сред новодошлите спамове? При нас спамът се изолира в отделна кутия, въпреки това се случва да пръкне някой "пришълец". Писна ми от блокажи, писна ми и от спам поща, освен входящата. Как работят тези автори, дали антивирусния софт вършее из пощата и автоматично чисти нежеланите писма? И после собственикът като влезе, чете на чистичко. Някой да ни запознае с методът. Аз оставам с чувството, че колкото повече спам получавам, толкова повече спам ми идва! Не го отварям, но адресът ми явно се предава на вси страни и се размножава главоломно. Това дали значи края на пощата ми? Да я изхвърля ли сега, какво се прави?
| |
|
> "как се справят със спама големите компании, тези например, които изработват много търсен софт и публикуват email адрес за поддръжка?"
1. тези email адреси не са твърде интересни за рекламодателите и принципно биха получили по-малко спам.
2. имат назначени хора да следят гореспоменатите пощи, за което им се плаща заплата. спамът не може да заблуди човек, че не е спам.
колкото и да ти е писнало да блокираш и да триеш, Поетът е казал:
"така е, сестро, и ще се повтаря!"
| |
|
Аз лично си чета пощите през , тя си има прекрасен спам филтър и на седмица я се промъкне едно писмо, я не.
А големите фирми, освен всичко друго, си имат и добър Антипам филтър на самите е-майл сървъри, които проверяват адреса на подателя в няколко големи АнтиСпам списъци и съответно ги режат.
| |
|
block list е най-дървената възможна технология. Отдавна има интелигентни филтри като този в Аутлук 2003/2007 и се обновяват непрекъснато.
| |
|
Добре бе, 'специалисте', да забеляза, че съм препоръчал ПО-добрата програма за пощенски клиент и чак след това съм обяснил как се работи със пощенските сървъри?
Сравняваш различни неща и даваш неадекватни примери.
Преди да пишеш за неща, които малко познаваш, вземи попрочети, пък после ако имаш още желание - се изказвай, щото като ти чета мненията, май първо пишеш, пък после мислиш и най-накрая четеш.
| |
|
Кой е казал, че Mozilla Thunderbird е по-добра от Аутлук?
Това, че не съм ти отговорил подредено, ти пречи да разбереш, че анти-спам решенията за пощенски сървъри разчитат на интелигентни филтри подобни на този в Аутлук? ОК... Извинявай за главоболието...
| |
|
> "Кой е казал, че Mozilla Thunderbird е по-добра от Аутлук? "
феновете на "каквото и да е, само не и Microsoft".
лично аз се нервя, че по-читавите мейл клиенти не ползват Maildir за съхранение на писмата. Mailbox е ебати малоумието. не мога да си обясня защо са се вкопчили в него.
| |
Тема
|
Re: Борба със СПАМ в поща
[re: ЛУД ПPЪЧ]
|
|
Автор |
Cтepн™ (любопитко) |
Публикувано | 22.02.10 15:43 |
|
- колкото Maildir искаш, толкова си правиш
...
o Create custom folders
o Drag-n-drop folders and messages into folders
o Use filters to automatically sort incoming messages into folders
...
*Само изчакай да го ъпдейтнат за 3.6 съвместимост
| |
Тема
|
Re: Борба със СПАМ в поща
[re: Cтepн™]
|
|
Автор |
ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел) |
Публикувано | 22.02.10 16:02 |
|
минаваааа извънредно големият корааб...
- първия абзац.
освен това става дума не за mail-server и файлов достъп до неговите Maildirs, а за клиент, който __съхранява__ изтеглените писма в Maildir.
Opera може да прави така, но при нея имаше някакви изгъзици, за които не е сещам, т.е., върши работата не по-добре от claws-mail, а е къде-къде по-тромава.
| |
|
някой прави ли разлика между Outlook и Outlook Express?
ето защо се казва mailbox:
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|